Πελοπόννησος: Οι 18 καλύτερες παραλίες της

Με 45 γαλάζιες σημαίες και πολλά χιλιόμετρα χρυσαφένιας αμμουδιάς, η επιλογή ήταν δύσκολη. Άλλες πολυφωτογραφημένες κι άλλες γνωστές μόνο στους μυημένους, αυτές είναι οι καλύτερες παραλίες της Πελοποννήσου.

Πελοπόννησος: Οι 18 καλύτερες παραλίες της

ΜΕΣΣΗΝΙΑ
 
Βοϊδοκοιλιά Η πιο δημοφιλής παραλία της περιοχής και μια από τις πιο πολυφωτογραφημένες της Ελλάδας αποτελείται από ψιλή άμμο και πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά. Σχηματίζει ένα τέλειο ημικύκλιο και είναι απάνεμη με ρηχά νερά. Τριγύρω της απότομοι ορεινοί όγκοι, πολύχρωμα λουλούδια, και αμμόλοφοι. Δεν είναι οργανωμένη γι'αυτό θα πρέπει να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα. Η Βοϊδοκοιλιά βρίσκεται 10 χλμ από την Πύλο, ακριβώς δίπλα στον υγροβιότοπο της Γιάλοβας. 
 
  
Πετροχώρι Εντυπωσιακοί αμμόλοφοι, σκούρα χοντρή άμμος όπου φυτρώνουν ολόλευκα κρινάκια, κρυστάλλινα κρύα νερά και σχετική ηρεμία αφού οι περισσότεροι κατευθύνονται στην κοντινή Βοϊδοκοιλιά. Θα τη βρείτε 15 χιλιόμετρα βόρεια της Πύλου.
 
 
 
Ελαία Χρυσαφένια άμμος, ιόνια νερά να τα πιεις στο ποτήρι, κυματάκι τον Αύγουστο για τους λάτρεις του είδους, και άφθονη σκιά από το πευκοδάσος πίσω της με τα δέντρα σχεδόν να αγγίζουν το κύμα. Βρίσκεται περίπου 10 χιλιόμετρα από την Κυπαρισσία, στο δρόμο προς Πύργο. 
 
  
 
 
Μαυροβούνι Βελούδινη χρυσαφένια άμμος, διάφανα ανοιχτογάλαζα νερά και μεγάλο μήκος για βρείτε πολυσύχναστα ή πιο απόμερα σημεία. Θα την βρείτε ανάμεσα στη Φοινικούντα και τη Μεθώνη.
 
 
 
Φονέας Κατηφορίζοντας το χωματόδρομο θα βρεθείτε σε έναν μικρό παράδεισο, με γαλαζοπράσινα νερά, λευκό βότσαλο και βράχους να προσφέρουν φυσική σκιά. Θα τη βρείτε περίπου 30 χλμ από την Καλαμάτα.
 
 
 
Κολονίδες Μια από τις ελάχιστες μυστικές παραλίες της περιοχής. Φουντωτά δέντρα, γαλάζια νερά και απαλή χρυσαφένια άμμος συνθέτουν το σκηνικό της.
 
 
 
Μάτι Μεσσηνία Θα την ακούσετε και ως “Χρυσή Άμμος”. Χρυσαφένια ψιλή αμμουδιά, πεντακάθαρα νερά, σκίνα και πεύκα σε όλο το μήκος της, άμμος και μέσα στη θάλασσα, γήπεδο μπιτς βόλεϊ, μπαράκι και χώρος για όλους. Θα την βρείτε 7 χλμ μετά το Μάραθο, από τον παραλιακό δρόμο που οδηγεί στην Πύλο.
 
 
 
ΑΡΚΑΔΙΑ
Φωκιανό Ημικυκλικός κολπίσκος με διάφανα, γαλαζοπράσινα νερά, μεγάλα λευκά βότσαλα, και μερικές καταπράσινες βουνοπλαγιές να «κλείνουν» τις άκρες του. Παραλία-ησυχαστήριο περίπου μία ώρα νότια από το Λεωνίδιο. Θα βρείτε και ταβερνάκι.
 
  
 
 
ΑΡΓΟΛΙΔΑ
Καραθώνα Ίσως η καλύτερη παραλία της Αργολίδας σε φυσικό όρμο πίσω από το βράχο του Παλαμηδίου. Σε απόσταση 3,5 χιλιομέτρων από το Ναύπλιο με άμμο, ρηχά νερά, ξαπλώστρες, beach bar, ταβέρνες και κέντρο θαλάσσιων σπορ. Είναι πολυσύχναστη αλλά λόγω του μήκους της θα βρείτε και ήσυχες γωνιές.
 
 
 
Tags:πελοπονησος παραλιες μεσσηνια βοϋδοκοιλιά 

Προηγούμενο

Ποια ελληνική παραλία βρίσκεται στις 25 καλύτερες του κόσμου;

Επόμενο

Νάξος: 10 αξέχαστες βουτιές