Τα μυστικά του βραβευμένου σεφ Heinz Beck.

Jett setters και VIPs συρρέουν στο La Pergola του υπερπολυτελούς Cavalieri Hotel στη Ρώμη για ένα και μόνο πιάτο: τα απίστευτα ελαφριά Fagottelli του Heinz Beck. Τρία αστέρια Michelin και φήμη που θα ζήλευε κάθε σεφ στον κόσμο. Κι όμως, ο Heinz Beck πατά γερά τα πόδια του στη γη και παραδέχεται με αφοπλιστικό χαμόγελο πως πρέπει να αποδεικνύει συνεχώς την αξία του. Ναι, ο Heinz Beck είναι τελειομανής και δεν το κρύβει.

 
Ποιο ήταν το πρώτο πιάτο που μάθατε να μαγειρεύετε;
Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε (γελάει)! Θυμάμαι όμως ότι είχα ενθουσιαστεί με τους τηγανητούς ανθούς κολοκυθιών.
 
Ποιες είναι οι αναμνήσεις σας από τα παιδικά σας χρόνια σχετικά με το φαγητό;
Θυμάμαι την μητέρα μου να μαγειρεύει συνεχώς. Κάθε είδους φαγητό, γλυκό ή αλμυρό. Εγώ βέβαια τότε λάτρευα τα γλυκά. Το παράδοξο είναι πως μεγαλώνοντας έπαψα να τρώω γλυκά και προτιμώ πιο ήπιες, ελαφριές γεύσεις.
 
Ποια είναι τα αγαπημένα σας υλικά στη μαγειρική;
Μου αρέσει πολύ να χρησιμοποιώ αγκινάρες, ντομάτες, φρέσκα ψάρια, μελιτζάνες και φυσικά πολλά βότανα και μυρωδικά.
 
Θα θεωρούσατε τον εαυτό σας συντηρητικό ή είστε πιο “τολμηρός” με τις γεύσεις;
Όχι μόνο είμαι τολμηρός αλλά το θεωρώ και απαραίτητο ως σεφ να είμαι πάντα ανοιχτός σε νέες προκλήσεις, να ανακαλύπτω συνεχώς καινούριες γεύσεις. Το μυστικό για να μείνει κανείς ανταγωνιστικός είναι να βασίζεται μεν στην παράδοση αλλά να την εξελίσσει διαρκώς. 
 

 
Σας αρέσει να επισκέπτεστε κάποια χώρα ειδικά για την κουζίνα της;
Πάντα πίστευα ότι σε κάθε χώρα υπάρχει κάτι εξαιρετικό να ανακαλύψεις σχετικά με την κουζίνα και τις γεύσεις της. Για παράδειγμα, ακόμα και στις ΗΠΑ που δεν φημίζονται για την κουζίνα τους, μου αρέσει να βρίσκω παραδοσιακές γεύσεις. Πάντως, μου αρέσει πολύ η ελαφριά κουζίνα της Ιαπωνίας. 
 
Την ώρα που μαγειρεύετε ακούτε μουσική ή προτιμάτε απόλυτη ησυχία;
Στην κουζίνα μου είναι πάντα ανοιχτό το ηχοσύστημα και την ώρα που ετοιμάζω το φαγητό ακούω κλασική μουσική ή χαλαρωτικές μελωδίες.
 
Αν έπρεπε να ετοιμάσετε το τέλειο δείπνο, για ποιους τρεις θαμώνες θα θέλατε να μαγειρέψετε;
Θα ήταν τιμή μου να μαγειρέψω για τρεις Ιταλούς: τον ζωγράφο και γλύπτη Ugo Nespolo, τον αρχιτέκτονα Massimiliano Fuksas και τον πιανίστα Giovanni Allevi. 
 

 
Τι θα περιελάμβανε αυτό το δείπνο;
Θα αποτελούταν από πέντε αγαπημένα μου πιάτα: καρπάτσιο τόνου σε σούπα pappa al pomodoro, ελαφριά ζυμαρικά fagottelli, μαύρο μπακαλιάρο σε κρούστα από κάρυ και σος από σέλερι, αρνίσια φιλέτα με ανοιξιάτικα λαχανικά και για το τέλος, παγωμένη μπάλα από ρόδι πάνω σε κρέμα τζιαντούγια και κανελόνια γεμιστά με κρέμα από κουκουνάρια.
 
Έχετε πολλούς διάσημους πελάτες μεταξύ των οποίων και η Michelle Obama, η οποία έχει να λέει για τα fagotelli σας.
Είναι το πιάτο-signature του εστιατορίου μου και σύμφωνα με την κυρία Ομπάμα, πρόκειται για το καλύτερο πιάτο ζυμαρικών που έφαγε ποτέ. 
 
Ποια είναι τα πιο αγαπημένα σας εστιατόρια στον κόσμο;
Όταν επισκέπτομαι το Λονδίνο, φροντίζω πάντα να γευματίζω στο εστιατόριο “Apsleys, a Heinz Beck restaurant” του ξενοδοχείου Lanesborough (Hyde Park Corner, τηλ. 0044 207 3337254, www.lanesborough.com). Άνοιξε το 2009 και είναι το πρώτο εστιατόριο που δημιούργησα εκτός Ιταλίας. Λατρεύω επίσης την κουζίνα του ξενοδοχείου Residenz Heinz Winkler στη Βαυαρία, στους πρόποδες των Άλπεων. Εκεί, ο ιταλο-γερμανός σεφ Heinz Winkler κάνει θαύματα ενώ υπήρξε ο πρώτος σεφ στον κόσμο που σε ηλικία 32 ετών τιμήθηκε με 3 αστέρια Michelin (Kirchplatz 1, Aschau im Chiemgau, τηλ. 0049 8052 1799-0, www.residenz-heinz-winkler.de).
 

 
Info
Cavalieri Hotel
Pergola Restaurant
Διεύθυνση: Via Alberto Cadlolo 101
Τηλ.: 00 39 06 35091
 
 
Δείτε τις καλύτερες διευθύνσεις για διαμονή και φαγητό στη Ρώμη εδώ

Tags:chef heinz beck 

Προηγούμενο

Ιδανικά ταξίδια για να κάνουμε με την παρέα μας.

Επόμενο

10 travel photographers που πρέπει να κάνετε follow.