Η Νέα Υόρκη του σεφ Daniel Boulud

Ιδιοκτήτης του Daniel, ενός από τα διασημότερα εστιατόρια της Νέας Υόρκης, με τρία αστέρια Michelin στο «πέτο» του, ο Γάλλος σεφ από τη Λυών έχει συνδέσει το όνομά του με την υψηλή γαστρονομία για σχεδόν τρεις δεκαετίες. Ο Daniel Boulud δεν παύει να εξερευνά τη συναρπαστική γαστρονομική σκηνή του Μεγάλου Μήλου. Ακολουθούν τα αγαπημένα γευστικά στέκια του στην πόλη.


Brunch 

Το Frankiest Spunino στο Brooklyn είναι ένα φανταστικό αμερικάνικο μπιστρό που ανοίγει στις 11 το πρωί και σερβίρει brunch τα Σαββατοκύριακα. Φρέσκα αυγά από αγρόκτημα, χοντροκομμένο μπέικον και frittata με προσούτο και πατάτα ή με άγρια μανιτάρια και πεκορίνο. Και το μεσημέρι, όμως, σερβίρει ωραία πιάτα όπως κεφτεδάκια με κουκουνάρι και σταφίδες. 457 Court Street, από €3,5 το πιάτο για brunch, από €11 τα κυρίως. 



Μεσημεριανό
Αν αναζητάτε κάτι οικονομικό, το Sweet Green είναι μια νέα αλυσίδα salad bars, ιδανική για καλά budget γεύματα. Μπορείς να επιλέξεις από το μενού ή να φτιάξεις τη δική σου σαλάτα με φρέσκα εποχιακά υλικά από φάρμες και υπέροχα ντρέσινγκ. Αγαπημένο μου το κατάστημα στο ξενοδοχείο NoMad (1164 Broadway, από €6,5 η σαλάτα). Τα Meatball Shop είναι άλλη μία αλυσίδα της μόδας. Φτιάχνουν νοστιμότατα κεφτεδάκια από κοτόπουλο, μοσχάρι και χοιρινό με διάφορες σάλτσες (84 Stanton Street, themeatballshop.com, €6,5 τα τέσσερα κεφτεδάκια με σάλτσα). Αλλά για μια πραγματική νεοϋορκέζικη εμπειρία θα πρότεινα το διάσημο Deli Katz για σάντουιτς με παστράμι. Είναι γνωστό από την ταινία «Όταν ο Χάρυ γνώρισε τη Σάλλυ» και θυμίζει καφετέρια των fifties (205 East Houston Street, katzsdelicatessen.com, €14 το pastrami sandwich).


Sweet Green


Meatball Shop


Deli Katz

Δείτε τη συνέχεια του αρθρου στο ART TABLE.

Tags:Νέα Υόρκη Daniel Boulud 

Προηγούμενο

Dominique Crenn: Η καλύτερη γυναίκα σεφ του κόσμου για το 2016

Επόμενο

Ένα κορίτσι στην Ταϊλάνδη ψάχνει