Dominique Crenn: Η καλύτερη γυναίκα σεφ του κόσμου για το 2016

Η σεφ του εστιατορίου «Atelier Crenn» στο Σαν Φρανσίσκο- η πρώτη γυναίκα σεφ στις ΗΠΑ που κέρδισε δύο αστέρια Michelin- ανακηρύχθηκε πρόσφατα η καλύτερη γυναίκα στον κόσμο για το 2016 από την επιτροπή γευσιγνωσίας των 50 καλύτερων εστιατορίων του κόσμου (World's 50 Best Restaurants). 

Ο τίτλος αυτός είναι μια απόδειξη για το αδιαμφισβήτητο ταλέντο της Γαλλίδας σεφ, που είναι γνωστή ως η «βασίλισσα των λαχανικών» στο Σαν Φρανσίσκο. Η φήμη της Crenn εκτοξεύτηκε με πιάτα εμπνευσμένα από τη Γαλλία, την Καλιφόρνια και την Ασία, που είναι ευφάνταστα και αποπνέουν μια ποιητική διάθεση.






Ποιο είναι το εστιατόριο για το οποίο θα ταξιδεύατε προκειμένου να φάτε σε αυτό; Τι είναι αυτό που το κάνει τόσο ξεχωριστό
;
To L'Arpège στο Παρίσι. O Alain Passard είναι ένας ιδιοφυής σεφ που δίνει ζωή στα λαχανικά. Το εστιατόριό του είναι πολύ ιδιαίτερο. Το επισκέφθηκα τελευταία φορά το 2013. Ένα από τα πιάτα που δοκίμασα ήταν μια εξαιρετική βελουτέ σκόρδου και καρότου. Όλο το μενού ήταν εστιασμένο στα λαχανικά και αυτό το γεύμα επιβεβαίωσε την πεποίθησή μου ότι τα λαχανικά πρέπει να είναι ο πρωταγωνιστής του πιάτου.



Αν μπορούσατε να ταξιδέψετε σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου για μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία, ποιο θα ήταν αυτό;
Θα πήγαινα στο Κιότο για ένα υπέροχο γεύμα kaiseki, που αποτελεί την επιτομή της ιαπωνικής κουζίνας με τα καλύτερα εποχιακά συστατικά. 

Ποια εστιατόρια του κόσμου βρίσκονται στη λίστα με αυτά που πρέπει να επισκεφθείτε;
Το Roberta Sudbrack στο Ρίο ντε Τζανέιρο, το Quique Dacosta στην Ισπανία και το Maaemo στη Νορβηγία. Τρία εστιατόρια σε διαφορετικά μέρη του κόσμου, με διαφορετικές κουλτούρες και παραδόσεις, πίσω από τα οποία βρίσκονται εξαιρετικοί επαγγελματίες που σκέφτονται πριν μαγειρέψουν και καταθέτουν την ψυχή τους σε ένα πιάτο.



Ποιους σεφ (παλιούς και νέους) θα επιλέγατε για να γιορτάσετε μαζί τους τη διάκριση σας;
Τον Olivier Roellinger για την αγάπη του για τη Βρετάνη και τη θάλασσα. Τον Michel Bras για την ποιητική και δημιουργική του προσέγγιση στο φαγητό. Την Helena Arzark και την Anne-Sophie Pic, δύο από τις αγαπημένες μου σεφ, για το όραμά τους. Τον Christian Bau για το μυαλό του και την παιχνιδιάρικη διάθεσή του, την Julia Child για την αίσθηση του χιούμορ και τον Jean Anthelme Brillat-Savarin γιατί έγραψε το αγαπημένο μου βιβλίο, «Η Φυσιολογία της Γεύσης».

Έχετε σαν βάση μία από τις από τις πιο συναρπαστικές πόλεις για φαγητό στον κόσμο. Ποια είναι τα αγαπημένα σας εστιατόρια στο Σαν Φρανσίσκο; 
Μου αρέσει να πηγαίνω στα Petit Crenn, Bar Tartine, Rich Table, Foreign Cinema, Nopa, State Bird Provisions, Commonwealth και σε πολλά άλλα. Λατρεύω το Σαν Φρανσίσκο- είναι ένας καταπληκτικός γαστρονομικός προορισμός που έχει αναπτυχθεί και αλλάξει πολύ τα τελευταία χρόνια. Έχουμε εξαιρετικούς αγρότες που μας προμηθεύουν με τα καλύτερα προϊόντα και ταλαντούχους σεφ με άποψη. Η γαστρονομική σκηνή του Σαν Φρανσίσκο πλέον δεν έχει να κάνει τόσο με την τελειότητα όσο με τη διαφορετικότητα και την εξέλιξη.



Περισσότερες πληροφορίεςwww.ateliercrenn.com

Tags:Dominique Crenn 

Προηγούμενο

Ο αγαπημένος προορισμός της Σκάρλετ Γιόχανσον

Επόμενο

Η Νέα Υόρκη του σεφ Daniel Boulud