Τα αγαπημένα εστιατόρια του διάσημου σεφ Jamie Oliver στην Ιταλία


Το πρόσωπό του είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα στον πλανήτη  και οι υπέροχες  «υπερκινητικές» εκπομπές του από τις πιο διάσημες. Ο Jamie Oliver είναι μάγειρας, παρουσιαστής εκπομπών που έχουν βραβευτεί με πολλά βραβεία Έμι, έχει γράψει δεκάδες βιβλία με συνταγές, έχει δική του ιστοσελίδα, application και κανάλι στο Youtube. Επίσης έχει δημιουργήσει πολλές αλυσίδες εστιατορίων σε Βραζιλία, Ινδία, Κίνα, Ρωσία και βέβαια στην Ιταλία όπου και έχει περάσει πολλά χρόνια εκπαίδευσης. Ο διάσημος δυσλεκτικός Βρετανός μάγειρας μας αποκαλύπτει τα δικά του dining spots στο γαστριμαργικό παράδεισο, όπως αποκαλεί την αγαπημένη Ιταλία.

Το καλύτερο street food
Η Νάπολη είναι η γενέτειρα πόλη της pizza Margherita και της διάσημης pizza bomba. Πρόκειται για λαχταριστές μπάλες ζύμης γεμισμένες με ντομάτα, καλυμμένες με παρμεζάνα και συνήθως είναι τηγανιτές. Η Παλιά Ισπανική συνοικία έχει τα καλύτερα είδη πίτσας. Επιλέξτε μια κλασσική pizza fritta, μι από τις παλαιότερες μορφές πίτσας. Η υφή της θυμίζει λαχταριστό donut, αφρώδες εξωτερικά και κρεμώδες στο κέντρο. Την καλύτερη εκδοχή της θα την βρείτε στην οικογενειακή επιχείρηση Pizza Fritta da Fernanda.
Pizza Fritta da Fernanda, 141, Via Speranzella.

Το καλύτερο simply food
Αν είστε λάτρεις των απλών γεύσεων (και το πολύ σκόρδο των Ιταλών σας ενοχλεί στο στομάχι), το Il Guscio (zebgastronomia.com), στην υπέροχη Φλωρεντία είναι η πιο κατάλληλη επιλογή. Βρίσκεται μόλις  λίγα λεπτά με τα πόδια από τον ποταμό Arno, αλλά έχει πολλές προτάσεις για τους θιασώτες του simply food. Η εξυπηρέτηση γρήγορη και άκρως επαγγελματική.
Ristorante Il Guscio: Via dell'Orto, 49, 50124 Firenze 

Το πιο αξέχαστο γεύμα
Στο ξενοδοχείο Il San Pietro στο Positano (ilsanpietro.it) θα δοκιμάσετε ίσως το καλύτερο spaghetti της Ιταλίας. Ένα πιάτο με χειροποίητο  σπαγγέτι,  ντομάτα, μάραθο και οστρακοειδή, μαγειρεμένα σε λαδόκολλα!   Όταν ανοίξετε αυτό το χάρτινο δώρο θα μεθύσετε κυριολεκτικά από τα αρώματα. Όταν το δοκιμάσετε θα ευχαριστείτε απλώς το Θεό που βρεθήκατε εδώ.
Il San Pietro di Positano: Via Laurito, 2, 84017 Positano Tel: +39 089 875455

Η καλύτερη mozzarella
Αν σας αρέσει η οδήγηση  όσο η mozarella κατευθυνθείτε προς την περιοχή Paestum της Καμπανίας της Ιταλίας. Η συγκεκριμένη περιοχή αποτελεί Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης για την mozzarella Buffalo. Συγκεκριμένα, το αγαπημένο  τυρί προέρχεται από τα χωριά Caserta και Salermo (σε ποσοστό 90%) και λιγότερο από τη Νάπολη και τις γύρω περιοχές. Κατά την διάρκεια του ετήσιου Le Strade della Mozzarella (Ο δρόμος της Μοτσαρέλα) παρουσιάζονται περισσότερα από 30 cooking shows αποκλειστικά με mozzarella τα οποία συγκεντρώνουν τα βλέμματα των foodies παγκοσμίως. Η διοργάνωση πραγματοποιείται στην περιοχή Paestum της Καμπανίας. Αν βρεθείτε εκεί συνδυάστε την αφράτη μοτσαρέλα σας με baby κολοκυθάκια και σύκα. Είναι το τρίπτυχο της απόλαυσης.


Τα καλύτερα ζυμαρικά
Η εμπειρία αυτού του εστιατορίου θα σας μείνει αξέχαστη. Σκαρφαλωμένο πάνω από τη θάλασσα του Positano η οικογενειακή αυτή επιχείρηση με το όνομα  Donna Rosa (drpositano.com), θα σας ταξιδέψει σε άλλη διάσταση. Η αγάπη της  Erika για το σκόρδο φαίνεται σε κάθε της πιάτο.
Donna Rosa il Ristorante: Via Montepertuso 97/99, 84017, Positano
+39 089 811806


Η καλύτερη Trattoria 
Είναι αναμφισβήτητα η τρατορία Settimio, κοντά στο Campo De 'Fiori, στη Ρώμη. Πρόκειται για μια  οικογενειακή επιχείρηση που δημιουργήθηκε το 1932 και τη διατηρούν άψογη μέχρι σήμερα η Teresa και ο σύζυγός της. Είναι δύσκολο να βρείτε κράτηση, γι΄αυτό προτιμήστε την Πέμπτη που έχετε περισσότερες πιθανότητες να βρείτε κάποιο τραπέζι.  
Settimio al Pellegrino: Via del Pellegrino 117, +39 06 688 01978. 

 

Tags:people, φαγητό, εστιατόρια, Ιταλία 

Προηγούμενο

Παρίσι: 5 μυστικά του από την κορυφαία μπλόγκερ