Νορβηγία: Ταξίδι μέσα από το φακό.

Ο Μανώλης  Σμαλιός γεννήθηκε στην Κάλυμνο το 1975 αλλά η οικογένεια του μετακόμισε στην Κω σε πολύ μικρή ηλικία και έκτοτε ζει και εργάζεται εκεί. Σπούδασε την γραφιστική τέχνη και διατηρεί ένα διαφημιστικό γραφείο από το 1998.
Η αγάπη του για την φωτογραφία ξεκίνησε σαν χόμπι από τα εφηβικά του χρόνια σαν φοιτητής και σταδιακά εξελίχθηκε και ενσωματώθηκε στις υπηρεσίες της εργασίας του.


Το χαρακτηριστικό Sakrisoy village με τα κίτρινα σπιτάκια.Καθημερινές εικόνες στο λιμάνι Svolvaer, Lofoten Islands.


Το Hamnøy είναι ένα μικρό ψαροχώρι και ίσως το πιο πολυφωτογραφημένο θέμα των Lofoten.


Τώρα, παντρεμένος και πατέρας 2 αγοριών, εργάζεται και μοιράζει το χρόνο του επαγγελματικά ανάμεσα στην διαφήμιση και στην μεγάλη του αγάπη, την φωτογραφία. Του αρέσουν σχεδόν όλα τα είδη της φωτογραφίας, αλλά εστιάζει κυρίως στο τοπίο και το πορτραίτο, ενώ έμπνευση του είναι τα ταξίδια στην Ελλάδα και σε όλο τον πλανήτη.
Προσπαθεί όταν του δίνεται η ευκαιρία να εκπληρώνει διαφορετικούς ταξιδιωτικούς στόχους  από το bucket list του. Πρόσφατα έχει ταξιδέψει στην Ισλανδία, έναν από τους αγαπημένους προορισμούς του, τη Νορβηγία στα Lofoten islands και στα Cinque Terre της Ιταλίας.

Γραφική κόκκινη εκκλησία στο Flakstad.


Μια πολύ κρύα ανατολή στο Ballstad village στο δήμο Vestvågøy.


Sakrisoy Village: Διάσκορπα κίτρινα σπιτάκια στο χιόνι, κοφτερά και απόκοσμα βουνά τριγύρω ντυμένα στα λευκά, τα πράσινα-τιρκουάζ νερά της παγωμένης θάλασσας να λούζει τα νησάκια. Εκεί που χορεύουν οι αισθήσεις. Εναέρια φωτογραφία  του Sakrisoy Village.

Φωτογραφίες του έχουν δημοσιευτεί  τόσο σε έντυπα μέσα, όσο και σε ηλεκτρονικές σελίδες, site, ταξιδιωτικά blogs ανά τον κόσμο. Έχει πάρει αρκετές διακρίσεις σε εγχώριους αλλά και σε διεθνείς διαγωνισμούς με κυριότερη θα λέγαμε επιτυχία το shortlist  του παγκόσμιου διαγωνισμού των Sony world photography awards, στην κατηγορία architecture.


Πανοραμική θέα του κόλπου στο Reine.


Ο ίδιος θεωρεί την φωτογραφία μια φυγή από την καθημερινότητα, μια επαφή με την φύση, μια όαση που ξεκουράζει την ψυχή  και ταξιδεύει το μυαλό. Μια μορφή έκφρασης και απαθανάτισης στιγμών και εικόνων, μέσα από τα σύγχρονα μέσα που μας προσφέρει απλόχερα η σημερινή τεχνολογία. Συνεχίζει να εξελίσσεται και να μαθαίνει ολοένα και περισσότερα για την σύνθεση εικόνων που υπάρχουν παντού τριγύρω μας.


Μια από τις υπέροχες γωνίες του παγωμένου Reine. Ιδιόρρυθμες κατασκευές για το στέγνωμα των ψαριών, Reine.Χαρακτηριστικές κόκκινες καμπίνες στο Λιμάνι Svolvaer.


Το διάσημο μυτερό βουνό στο Reine κατά την λεγόμενη «blue hour».
Μετά από πολύ περπάτημα μια κρύα νύχτα στο Evenes.Στην παραπάνω φωτογραφία, ένας στόχος εκπληρώθηκε.Μια απομονωμένη καμπίνα στην άκρη του νησιού, έδωσε το τέλειο foreground για τον χορό της Aurora Borealis, το φαινόμενο θρύλος, το φως των βορείων, το βόρειο σέλας ξεδιπλώθηκε του δυνατό, αστραφτερό και καταπράσινο. Ο νυχτερινός ουρανός γέμισε απ το φως του, το στρωμένο χιόνι πήρε το χρώμα του. Ο χορός του συμπληρώθηκε και με τις υπόλοιπες αποχρώσεις και κράτησε αρκετή ώρα. Ένα παιδικό όνειρο έγινε πραγματικότητα. Γιατί τα όνειρα λένε γίνονται στόχοι όταν υπάρχει υπομονή και σχεδιασμός.Tags:τι να δω Νορβηγία αφιέρωμα 

Προηγούμενο

Ταξίδι στον κόσμο με μοναδικές εικόνες.

Επόμενο

Οι «θησαυροί ζωής» της Άντας Κάζαγλη μέσα από 12 κλικ