Το διάσημο καρναβάλι του Ρίο ντε Τζανέιρο ακυρώθηκε για το 2021

Καθώς ο Covid-19 συνεχίζει να πλήττει τη Βραζιλία, ο δήμαρχος του Ρίο ντε Τζανέιρο ακύρωσε επίσημα το Καρναβάλι, ατενίζοντας προς το μελλοντικό 2022, όταν και η εκδήλωση θα μπορεί να γιορταστεί με «όλη την ένταση που μας αξίζει».

Λιγότερο από ένα χρόνο πριν, οι δρόμοι του Ρίο ντε Τζανέιρο ήταν γεμάτοι από ανθρώπους, οι οποίοι απολάμβαναν την ετήσια γιορτή της πόλης σε όλη την υπερβολή της, με πολύχρωμα κοστούμια, χωρίς όμως μάσκες και αποστάσεις. Λίγοι το ήξεραν τότε, αλλά το περσινό καρναβάλι στα τέλη Φεβρουαρίου ήταν μια από τις τελευταίες εκδηλώσεις με μαζική συγκέντρωση κόσμου, που πραγματοποιήθηκε οπουδήποτε στον κόσμο. Στις 26 Φεβρουαρίου 2020, την τελευταία ημέρα του Καρναβαλιού, η Βραζιλία επιβεβαίωσε το πρώτο της κρούσμα COVID-19.

Καθώς η θανατηφόρα πανδημία επεκτάθηκε καθ 'όλη τη διάρκεια του 2020, αξιωματούχοι ανακοίνωσαν τον Σεπτέμβριο ότι η ετήσια εκδήλωση του Φεβρουαρίου θα επανέλθει στον Ιούλιο του 2021, καθυστερώντας τον εορτασμό για πρώτη φορά σε έναν αιώνα. Αλλά την περασμένη Πέμπτη, ο δήμαρχος του Ρίο έκανε μια ακόμη πιο ιστορική ανακοίνωση, αναφέροντας συγκεκριμένα πως το Καρναβάλι του Ρίο ντε Τζανέιρο θα ακυρωθεί για το 2021."Δεν έχω κρύψει ποτέ το πάθος μου για το Καρναβάλι και γνωρίζω την οικονομική σημασία αυτής της πολιτιστικής εκδήλωσης για την πόλη μας", δημοσίευσε ο δήμαρχος του Ρίο, Eduardo Paes στο Facebook. "Ωστόσο, φαίνεται άσκοπο να φανταστούμε ότι θα μπορέσουμε να διοργανώσουμε το καρναβάλι τον Ιούλιο."

Συνέχισε: "Αυτός ο εορτασμός απαιτεί μεγάλη προετοιμασία από τις δημόσιες αρχές και τους θεσμούς που σχετίζονται με τη samba. Κάτι αδύνατο να κάνουμε τώρα. Έτσι, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι δεν θα πραγματοποιηθεί το Καρναβάλι στα μέσα του έτους το 2021." Τελείωσε τη θέση του με κάποια ελπίδα για το μέλλον, γράφοντας: "Σίγουρα, το 2022, θα είμαστε σε θέση (όλοι κατάλληλα εμβολιασμένοι) να γιορτάσουμε τη ζωή και τον πολιτισμό μας με όλη την ένταση που μας αξίζει."

Η τελευταία φορά, που υπήρξε διακοπή στο Καρναβάλι του Ρίο ήταν το 1912, όταν οι εορταστικές εκδηλώσεις πήγαν δύο μήνες πίσω, λόγω του θανάτου του υπουργού Εξωτερικών Σχέσεων της χώρας.

Tags:Rio de Janeiro καρναβάλι ακύρωση 

Προηγούμενο

Dr. Fauci:«Οχι στα Χριστουγεννιάτικα ταξίδια».

Επόμενο

Πως βλέπουν το μέλλον των εστιατορίων 10 διάσημοι σεφ.