Οι πιο επικίνδυνοι τουριστικοί προορισμοί στον κόσμο.Τον τελευταίο χρόνο έχουμε φτάσει στο σημείο να θεωρούμε επικίνδυνη μια κοντινή απόδραση στο αγαπημένο μας μέρος. Παρόλα αυτά, και με την ελπίδα ότι σύντομα θα μπορέσουμε να μπούμε σ΄ένα αεροπλάνο και να βρεθούμε σε άγνωστα μέρη, θα θέλαμε να ξέρουμε ποιοι είναι εκείνοι οι προορισμοί που χρειάζονται λίγο παραπάνω προσοχή. Τα παρακάτω είναι τα πιο συναρπαστικά και ενδιαφέροντα μέρη στον κόσμο. Σε περίπτωση που θέλετε κάθε σας ταξίδι να συνοδεύεται από μια μεγάλη δόση αδρεναλίνης, τότε οι παρακάτω προορισμοί είναι για εσάς. Διαφορετικά…μείνετε μακριά. 


Κοιλάδα του Θανάτου, Η.Π.Α
Αν η Γη είναι το σπίτι μας, τότε η Death Valley είναι ο καυτός φούρνος του. Αυτή η εκπληκτική έρημος κατέχει το ρεκόρ για την υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ στον πλανήτη (56,7 ° C). Ο καυτός ήλιος και η έντονη ζέστη της Death Valley θα σας κάνουν να εξαντληθείτε πολύ γρήγορα. Χωρίς νερό, μπορείτε να ζήσετε εδώ μόνο 14 ώρες.


Έρημος Ντανακίλ, Αφρική
Θερμοκρασία που ξεπερνά τους 50 βαθμούς Κελσίου, ενεργά ηφαίστεια, πίδακες από τοξικά αέρια. Χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο; H Έρημος Ντανακίλ της Αφρικής θεωρείται από πολλούς μια ζωντανή κόλαση στη γη, αλλά συνεχίζει να προσελκύει αρκετούς έμπειρους ταξιδιώτες. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να συνοδεύεστε από επαγγελματία οδηγό. llha da Queimada Grande (Snake Island), Βραζιλία
Κρυμμένο κάπου έξω από τις ακτές της Βραζιλίας, αυτό το νησί αναγνωρίζεται ευρέως ως το πιο επικίνδυνο μέρος στον πλανήτη. Ο λόγος για αυτό είναι αρκετά απλός αφού είναι γεμάτο από ένα από τα πιο δηλητηριώδη φίδια στον κόσμο, το Bothrops. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι περίπου πέντε φίδια ανά τετραγωνικό μέτρο ζουν στο νησί. Υπάρχουν πολλές ιστορίες ανθρώπων που υποκύπτουν στα θανατηφόρα ερπετά. Μία από αυτές τις ιστορίες αφορά έναν φύλακα φάρου που δέχθηκε επίθεση από τα φίδια και πέθανε. Από τότε η κυβέρνηση της Βραζιλίας απαγόρευσε στους επισκέπτες να το επισκέπτονται. 

Το Βασίλειο των Ελεφάντων, Ταϊλάνδη
Στο Elephant Kingdom στην Ταϊλάνδη, σε μια φάρμα κροκοδείλων, ο ιδιοκτήτης εκμισθώνει έναν μικρό  χώρο-σχεδία για τους τουρίστες ώστε να επισκεφθούν, να δουν και να ταΐσουν κροκοδείλους! Η σχεδία είναι μια λεπτή ξύλινη επιφάνεια επάνω σε πλαστικά βαρέλια και έχει ένα περίβλημα με δίχτυ γύρω της. Οι άνθρωποι μπαίνουν μέσα στο περίβλημα και τους δίνονται καλάμια για να ταΐσουν τους κροκόδειλους. Τα ερπετά στη συνέχεια πηδούν έξω από το νερό για να πιάσουν το κρέας και το φαγητό τους. 

Koιλάδα του Θανάτου, Ρωσία
Η χερσόνησος Kamchatka της Ρωσίας έχει τη δική της κοιλάδα. Υψηλές συγκεντρώσεις τοξικών αερίων που βρίσκονται σε αυτήν την περιοχή αποτελούν σοβαρή απειλή για κάθε ζωντανό οργανισμό: τα φυτά και τα ζώα πεθαίνουν γρήγορα, ενώ οι άνθρωποι αρχίζουν σύντομα να αισθάνονται αδιαθεσία, πυρετό, ζάλη και κρύο.Εθνικό Πάρκο Madidi, Bολιβία
Εκ πρώτης όψεως, αυτό το μέρος φαίνεται πολύ γραφικό, αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ επικίνδυνο. Γιατί; Επειδή είναι το σπίτι της πιο δηλητηριώδους και επιθετικής πανίδας στον κόσμο: η επαφή με οποιοδήποτε από τα φυτά που αναπτύσσονται σε αυτό το πάρκο μπορεί να προκαλέσει σοβαρό κνησμό, εξανθήματα και ζάλη. Ένα κόψιμο ή ακόμα και μια μικρή πληγή, μπορεί να μολυνθεί εύκολα με τροπικά παράσιτα.

Όρος Ουάσιγκτον 
Η κορυφή του Όρους Ουάσιγκτον κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ για τους ταχύτερους ανέμους στην επιφάνεια της Γης. Η υψηλότερη καταγεγραμμένη ταχύτητα εδώ είναι 203 μίλια ανά ώρα Οι ισχυροί άνεμοι, ωστόσο, δεν είναι η μόνη ανησυχία σε αυτήν την περιοχή, αφού οι θερμοκρασίες μπορούν να φτάσουν και τους -40 βαθμούς και οι συνεχείς βαριές χιονοπτώσεις καθιστούν το Όρος Ουάσιγκτον ένα πολύ επικίνδυνο μέρος. Παρά το μέτριο ύψος του (1.917 μέτρα) το όρος Ουάσιγκτον είναι μια από τις πιο θανατηφόρες κορυφές στον κόσμο. 


Tags:επικίνδυνοι προορισμοί 

Προηγούμενο

Οδοιπορικό στα ομορφότερα χωριά του Ταΰγετου.

Επόμενο

Καλάβρυτα: Όταν έρθει η ωρα.