15 μυστικές ακρογιαλιές της Κρήτης

Αυτή τη φορά θα κάνουμε βουτιά στις 15 πιο μυστικές παραλίες-ακατέργαστα διαμάντια της Κρήτης έτσι όπως τις κατέγραψε ο ιστότοπος www.cretanbeaches.com. 

15 μυστικές ακρογιαλιές της Κρήτης

Αυτή τη φορά θα κάνουμε βουτιά στις 15 πιο μυστικές παραλίες-ακατέργαστα διαμάντια της Κρήτης έτσι όπως με τις κατέγραψε ο ιστότοπος www.cretanbeaches.com. Κολπίσκοι άγνωστοι στους πολλούς, αμμουδιές προστατευμένες από τεράστιους πέτρινους όγκους, σεληνιακά τοπία, παραλίες που τελειώνουν εκεί που ξεκινούν οι ελαιώνες ή ορμίσκοι σε μυστικά νησιά της μεγαλόνησου. Ανακαλύψτε τές μαζί μας. 
 
Άσπες, Αστερούσια Όρη, Ηράκλειο
Ηφαιστειακά πετρώματα, πολλά σπήλαια και βαθυγάλαζα νερά. Μια από τις καλύτερες παραλίες του Νομού Ηρακλείου.
 
 
 
Άγιος Γεώργιος, Ντία
Μικρές παραλίες με άμμο και τυρκουάζ νερά σε έναν υπήνεμο κόλπο, παλιό μινωικό λιμάνι στο νησάκι Ντία, μια μικρή και ακατοίκητη στεριά που βρίσκεται 12 μίλια βόρεια του Ηρακλείου. Καίκια φεύγουν για το νησί εκδρομικά καϊκάκια από Γούβες, Χερσόνησο και Ηράκλειο. 
 
 
 
Κεδρομούρι, Σητεία
Προσβάσιμο μόνο με κουραστικό περπάτημα από το Βάι ή τη Μαριδάτη. Μοναδική και απόρθητη. Έχει βοτσαλάκι και βρίσκεται 90km και 21km ανατολικά του Αγίου Νικολάου και της Σητείας, αντίστοιχα, και 5km βόρεια του διάσημου Κουρεμένου, στην έξοδο μιας κοιλάδας με ελαιώνες που διαρρέει ένας μικρός χείμαρρος που ξηραίνεται το καλοκαίρι. 
 
 
Άσπρουλας, Κουφονήσι
Τροπική Αφρικανική άμμος, καταγάλανα νερά και υπέροχοι γεωλογικοί σχηματισμοί τριγύρω. Βρίσκεται στο Κουφονήσι, ένα μικρό και άνυδρο νησί 4 μίλια νότια του Γούδουρα και 80km νοτιοανατολικά του Αγίου Νικολάου. 

 
 
 Άγιοι Ανάργυροι, Αγιά Φωτιά
Πεύκα στους γκρεμούς και κροκαλοπαγή πετρώματα. Αυτή την παραλία θα την συναντήσετε 47km νοτιοανατολικά του Αγίου Νικολάου και 13km ανατολικά της Ιεράπετρας. Έχει πάρει το όνομα της από την ομώνυμη κοντινή εκκλησία. Έχει ψιλό βότσαλο και ήρεμα καθαρά νερά, ενώ ο βυθός σε μερικά σημεία είναι βραχώδης. Η παραλία είναι εντελώς άγνωστη, καθώς προστατεύεται από μεγάλους βράχους που την κρύβουν από τον κεντρικό δρόμο και δεν είναι εύκολα προσβάσιμη. Έτσι, δεν μαζεύει καθόλου κόσμο και ενδείκνυται για απομόνωση. 
 
 
Καμινάκι, Αστερούσια, Ηράκλειο
Βρίσκεται 58km νότια της Πόλης του Ηρακλείου, στις νοτιοανατολικές παρυφές των Αστερουσίων Όρεων. Τα τριγύρω βουνά, συνθέτουν ένα άγριο Κρητικό σκηνικό, με δύσβατα φαράγγια, γυμνά βράχια, απότομους γκρεμούς και παραδεισένιες απόμερες ακρογιαλιές. Η παραλία στο Καμινάκι σχηματίζεται στην έξοδο του Περιβολιανού Φαραγγιού, που πηγάζει από την περιοχή Περβόλα ανατολικά του χωριού Μουρνιά. Η πρόσβαση στην παραλία είναι δυνατή μόνο μέσω θαλάσσης, καθώς η περιοχή και το φαράγγι είναι πολύ δύσβατα και μακριά από κάποιο οδικό δίκτυο. 

 
 
Tags:Κρήτη παραλίες secrets. 

Προηγούμενο

Μυστικός Προορισμός: Αμφιλοχία

Επόμενο

Τα μικρά νησιά της Ιθάκης: Τι είδε ο… εμίρης;