15 μυστικές ακρογιαλιές της Κρήτης

Αυτή τη φορά θα κάνουμε βουτιά στις 15 πιο μυστικές παραλίες-ακατέργαστα διαμάντια της Κρήτης έτσι όπως τις κατέγραψε ο ιστότοπος www.cretanbeaches.com. 

15 μυστικές ακρογιαλιές της Κρήτης

Αγαδικό, Αστερούσια, Ηράκλειο
Δύο μικροί κόλποι ανάμεσα σε πεύκα και κοντά στο σπήλαιο του Αγίου Αντωνίου. Προσβάσιμο μόνο από μονοπάτι (Άγιος Ιωάννης - Κουδουμάς)
 
 
 
Βαθύ, Αστερούσια
Πρώην κρυψώνα πειρατών, σήμερα ο κρυμμένος κόλπος του Βαθιού φιλοξενεί δεκάδες κατασκηνωτές κάθε καλοκαίρι.Βρίσκεται 79km και 17km νοτιοδυτικά του Ηρακλείου και του χωριού Σίβας της Μεσαράς, αντίστοιχα. Ο κολπίσκος σχηματίζεται στο τέλος ενός μικρού φαραγγιού και ανάμεσα σε μακριούς βράχους, οι οποίοι κρύβουν την ανοιχτή θάλασσα και κλείνουν το οπτικό πεδίο σε όσους βρίσκονται μεσοπέλαγα. 
 
 
Φωτεινάρι, Νότιο Ρέθυμνο
Παραλία με βότσαλα, ψαροβυθό και σκιά. Βρίσκεται 37km νότια του Ρεθύμνου, ανάμεσα στον Πλακιά και στην παραλία της Σούδας. Στο Φωτεινάρι υπάρχουν δύο πανέμορφες απάνεμες παραλίες, οι οποίες σχηματίζονται στο μυχό δύο κατάφυτων κόλπων. Ο βυθός της περιοχής είναι ιδανικός για ψάρεμα και μάσκα.
 
 
Κρίταμα, Φραγκοκάστελο
Απότομοι γκρεμοί από πηλό και ρηχά τυρκουάζ νερά. Μοναδική θέα στο κάστρο του Φρασκοκάστελου και τα Λευκά Όρη.
 
 
Σπηλιές στο Μάρμαρο, Σφακιά
Σπήλαια με μικρές παραλίες που είναι προσβάσιμες μόνο από τη θάλασσα. 
 
 
Άη Γιάννης, Κριός
Μερικά μέτρα ανατολικά του διάσημου πλέον Κεδρόδασους, υπάρχει άλλος ένας μικρός παράδεισος με τυρκουάζ νερά.
 
 
Πλατανάκια, Κίσσαμος
Τα Πλατανάκια βρίσκονται 61km νοτιοδυτικά των Χανίων, 31km νότια της Κισσάμου και 5km βορειοδυτικά του χωριού Κάμπος. Η παραλία σχηματίζεται στην έξοδο του πανέμορφου φαραγγιού του Κάμπου, που ξεκινάει από το χωριό.
 
 
Τρυπητή, Γαύδος
Βρίσκεται στο νησί της Γαύδου 7km νότια της Καραβέ, στο νοτιότερο σημείο της Γαύδου και της Ευρώπης. Στο ανατολικό της κομμάτι έχει άμμο, ενώ στο δυτικό, έχει μεγάλες πέτρες και βότσαλα.
 
 
 
 
Καμάρα, Λατζιμάς, Ρέθυμνο
Η φυσική καμάρα και οι απότομοι γκρεμοί κρατούν αυτή την παραλία μακριά από τα πλήθη, καθώς εδώ μπορείτε να έρθετε μόνο κολυμπώντας από τις διπλανές παραλίες. Η Καμάρα του Γεροποτάμου βρίσκεται 16km ανατολικά του Ρεθύμνου και μερικά μέτρα δυτικά της παραλίας του Γεροποτάμου. Ονομάζεται έτσι από την εκπληκτική φυσική καμάρα που σχηματίζεται στα δυτικά της παραλίας. Διαθέτει άμμο, ψιλό βότσαλο και πεντακάθαρα βαθυγάλαζα νερά.
 
 
Πηγή: www.cretanbeaches.com
Tags:Κρήτη παραλίες secrets. 

Προηγούμενο

Τα μυστικά νησιά της Λευκάδας

Επόμενο

10 εναλλακτικά ταξίδια στην Ευρώπη.