Βενετία: Τα μυστικά στέκια των ντόπιων.

Πού θα γευτείτε τα νοστιμότερα cicheti, ποιο είναι το καλύτερο delicatessen ψαρικών και ποια σουίτα έχει την πιο εντυπωσιακή θέα στις βενετσιάνικες κεραμοσκεπές της πόλης; 

Βενετία: Τα μυστικά στέκια των ντόπιων.

Πού θα γευτείτε τα νοστιμότερα cicheti, ποιο είναι το καλύτερο delicatessen ψαρικών και ποια σουίτα έχει την πιο εντυπωσιακή θέα στις βενετσιάνικες κεραμοσκεπές της πόλης; Μιαν ανάσα μόλις από το πολύβουο San Marco, τα αγαπημένα μέρη των ντόπιων και των μυημένων θα σας αποκαλύψουν το αληθινό πρόσωπο της Γαληνοτάτης. 

Από τη γλυκιά αίσθηση παρακμής που αναδίδεται μέσα από το Canal Grande μέχρι τη χρωματιστή καθημερινότητα του Rialto, την Biennale και το Καρναβάλι, η Βενετία είναι πραγματικά σπάνια εμπειρία. Η απόλαυση όμως αυτής της μεθυστικής πόλης αποκτά άλλο νόημα όταν έρχεσαι για να ανακαλύψεις τη Βενετία των κατοίκων της, τη βέρα Βενετία, εκείνη που οι περισσότεροι τουρίστες επιμένουν να αγνοούν.Πρέπει να βγεις από το παραδοσιακό τουριστικό δίκτυο, να αφήσεις πίσω σου τα πλήθη που συνωστίζονται για ένα ενσταντανέ στο San Marco και στο Παλάτι των Δόγηδων και να κατευθυνθείς προς το Dorsoduro και το Castello. Να διεισδύσεις σε κανάλια που δεν ξέρεις καν το όνομά τους, κι όταν νιώσεις χαμένος να τρυπώσεις σε κάποιο μικρό bacaro- ένα από εκείνα τα χαρακτηριστικά βενετσιάνικα στέκια που οι πάγκοι τους είναι γεμάτοι cicheti, τοπικά μεζεδάκια με τα οποία συνοδεύουν οι ντόπιοι τα spritz τους.

Να βρεθείς μπροστά στον Άγιο Μάρκο και, αντί να στρίψεις προς τα αριστερά, εκεί όπου βρίσκονται οι ορδές των τουριστών, να γυρίσεις προς τα δεξιά και να φτάσεις μέχρι το βάθος των στενών δρόμων, εκεί όπου θα συναντήσεις τους αληθινούς Βενετσιάνους. Να τους ακολουθήσεις στα στέκια τους- μ’ ένα μόνο «μαγικό» χαρτάκι, στο οποίο σου έχουν σημειώσει μια διεύθυνση κι έναν αυτοσχέδιο χάρτη- και στις κυριακάτικες εκδρομές τους στα λιγότερο γνωστά νησάκια της λιμνοθάλασσας.

Εκεί ίσως να βρεις τη γευστικότερη πίτσα με προσούτο, τα πιο χορταστικά tramezzini ή την πιο ιδιαίτερη συνταγή με μπακαλιάρο mantecato. Για τον επισκέπτη που ξεφεύγει για λίγο από τα αναμνηστικά με τις πλαστικές γόνδολες, τις φωτογραφίες με τα περιστέρια και τις τεράστιες ουρές έξω από τα μουσεία, η Venezia Segreta, η «μυστική Βενετία», είναι μια πραγματική αποκάλυψη. 

Tags:Βενετία μυστικά 

Προηγούμενο

Οι 10 ομορφότερες μυστικές παραλίες της Ευρώπης

Επόμενο

Οι 10 ομορφότερες μυστικές παραλίες της Ευρώπης