Οι άγνωστοι παράδεισοι του πλανήτη.

Tα 12 καλύτερα νησιά που δεν έχεις ακούσει ποτέ» είναι η λίστα της ταξιδιωτικής ιστοσελίδας Thrillist, μέσα στην οποία βρίσκεται και η Γάυδος. Πρόκειται για απομονωμένους παραδείσους που ακόμη δεν έχουν εξάψει την περιέργεια των τουριστών που εξερευνούν εξωτικά μέρη ανά την υφήλιο. Παρθένες παραλίες, ήσυχοι κάτοικοι, μέρη που βλέποντας φωτογραφίες τους σε κάνουν να πιστεύεις πως είναι ανέγγιχτα από ανθρώπινο χέρι.Το Thrilist παραθέτει και τους λόγους που παραμένουν άγνωστοι προορισμοί. 

Γαύδος, Ελλάδα
Γνωστή κυρίως στους Έλληνες λάτρεις του κάμπινγκ. Δίπλα από την Κρήτη, η οποία συνήθως μονοπολεί το ενδιαφέρον των τουριστών από το εξωτερικό. Κατά τα άλλα πανέμορφη και αρκετά «παρθένα» ακόμη.

Gavdos 064

Mustique, St. Vincent and the Grenadines
Κάποτε το νησί αυτό είχε πολύ απαιτητικά στάνταρ για να μπορέσεις να το επισκεφθείς, καθώς έπρεπε να κάνεις αίτηση πριν το επιχειρήσεις και να γίνει δεκτή. Πια μπορεί όχι τόσο, αλλά οι υψηλές τιμές το κατατάσσουν απαγορευτικό για τους περισσότερους.

11 Macaroni Beach

Fernando De Noronha, Βραζιλία
Αυτή η σειρά νησιών ανήκει σε προστατευόμενη θαλάσσια περιοχή, όπου μόνο 420 τουρίστες επιτρέπονται συγχρόνως.

Fernando De Noronha Pe 3

Pitcairn Island, Νότιος Ειρηνικός
Το πλησιέστερο αεροδρόμιο βρίσκεται 531 χιλιόμετρα μακριά στο νησί Mangareva, πράγμα που σημαίνει πως πρέπει να κάνεις 3 ημερών ταξίδι. 

Bounty Bay

North Sentinel Island, Κόλπος της Βεγγάλης
Το νησί αυτό δεν φημίζεται για τη φιλοξενία του. Πολλές είναι οι ιστορίες για τα «καμώματα» των ντόπιων προς τουρίστες.

Atribe5

Vieques, Πουέρτο Ρίκο
Το νησί αυτό βρίσκεται σε περιοχή αεροπορικών βομβαρδισμών και οι τουρίστες συνηθίζουν τα αποφεύγουν τέτοιες περιοχές. 

Vieques The Little Girl Island In Caribbean

Palm Jumeirah, Ντουμπάι
Πρόκειται για ένα τεχνήτο νησί, στο οποίο τα περρισότερα κτίρια ακόμη βρίσκονται υπό κατασκευή.

Hotel Atlantis The Palm The Palm Jumeirah Dubai 155917

Lamu, Κένυα
Είναι ένα μέρος όπου έχουν ξεσπάσει πειρατικές επιδρομές από Σομαλούς και βρίσκεται ακόμη αρκετά μακριά από τους αγαπημένους προορισμούς των τουριστών. 

Lamu Beach Kenya 1300

Utila, Ονδούρα
Ελκύει κυρίως του δύτες καθώς έχει 12 οργανωμένα σημεία για καταδύσεις, όχι ακίνδυνες, καθώς εκεί ζουν πολλοί φαλαινοκαρχαρίες. Δυστυχώς δεν μπορεί να το εντοπίσει κάποιος στους χάρτες.

10844278

Palmyra Atoll, Ειρηνικός Ωκεανός
Το νησί αυτό θεωρείται ερευνητικό κέντρο και οι επισκέπτες περιορίζονται σε εθελοντές, ερευνητές, φοιτητές με ειδίκευση καθώς και σε δωρητές.

Strawnisland

Staniel Cay, Exuma Cays, Μπαχάμες
Ο απόλυτος προορισμός για διάσημους, όπως ο Τζόνι Ντεπ και η Όπρα. Ωστόσο δεν περιορίζει τους επισκέπτες (εκτός από τις υψηλές τιμές) και θεωρητικά μπορεί ο καθένας να επισκεφθεί αυτό το νησί. 

Beaches Staniel Cay Bahamas

Saba, Καραϊβική
Έχει το μικρότερο αεροπορικό διάδρομο, μόλις περίπου 400 μέτρα. Όσο για το διάδρομο προσγείωσης, περνάει ανάμεσα από δύο λόφους και καταλήγει στη θάλασσα. 

1176172 373941629401809 1392625285 N


Tags:secrets μυστικά Γαύδος 

Προηγούμενο

Ένα χωριό Ινδιάνων στην καρδιά της Πιερίας.

Επόμενο

Πάγωσε καταρράκτης στη Ξάνθη.