Οι πιο μυστικοί κήποι του Παρισιού

Απομακρυνόμαστε από τα τουριστικά γκρουπ του Άιφελ και του Λούβρου και ακολουθούμε τους παριζιάνους στους αγαπημένους τους κήπους-ησυχαστήρια. Μικρές φωλιές στις οποίες βρίσκουν καταφύγιο, όταν θέλουν να ησυχάσουν. 

Jardin Albert Kahn
Βρίσκεται στην περιοχή Boulogne-Billancourt ανάμεσα στο Παρίσι και τις Βερσαλίες και αποτελεί καλό λόγο για να αφήσετε για λίγο το κέντρο της πόλης. Κάθε τμήμα του πελώριου κήπου μοιάζει με μικρογραφία κήπων από όλο τον κόσμο: από το βραχώδες δάσος Vosgienne στην Αλσατία και παραδοσιακούς γιαπωνέζικους κήπους μέχρι σύγχρονους αγγλικούς κήπους (10-14 Rue du Port, albert-kahn.hauts-de-seine.net).

Albert Kahn2

Albert Kahn3

Albert Kahn4

Jardin Catherine-Labouré
Ο κήπος των 7 στρεμμάτων βρίσκεται στο 7ο διαμέρισμα του Παρισιού και αποτελούσε το λαχανόκηπο μιας φιλανθρωπικής αδερφότητας από το 1633. Άνοιξε για το κοινό το 1977 και αποτελεί μια γαλήνια όαση με μουριές και κληματαριές.

Laboure1

Laboure

Jardin Saint-Gilles-Grand-Veneur
Πρόκειται για τον καλύτερα κρυμμένο κήπο του Marais καθώς κρύβεται πίσω από προσόψεις κτιρίων και δεν είναι καν ορατός από το δρόμο. Για να τον βρείτε, θα περπατήσετε είτε την rue de Hesse είτε την rue des Arquebusiers και θα διασχίσετε τη μικρή βεράντα μπροστά σας. Μπορεί ο κήπος να είναι μικροσκοπικός αλλά θα σας αποζημιώσει με το γαλήνιο και ρομαντικό σκηνικό του γεμάτο τριανταφυλλιές και λουλούδια. Μπροστά του βρίσκεται το ξενοδοχείο Hotel du Grand Veneur Huntsman σε έπαυλη του 17ου αιώνα.

Saint Gilles

Saint Gilles Flickr
credit photo © Andrew Boatswain

Le Square du Vert Galant
Καθώς διασχίζετε τη γέφυρα Pont Neuf, θα συναντήσετε το άγαλμα του έφιππου Ερρίκου Δ'. Πίσω του κρύβονται σκαλάκια που θα σας οδηγήσουν στη μικρή αλλά πανέμορφη πλατεία Square du Vert-Galant, την οποία πιθανώς έχετε δει σε φωτογραφίες και πίνακες του Παρισιού. Αποτελεί αγαπημένο σημείο των παριζιάνων για να καθίσουν στον ήλιο και να κάνουν πικνίκ δίπλα στο Σηκουάνα.

Vert Galant

Vert Galant2

Jardin des Archives Nationales
Ο δημόσιος κήπος άνοιξε για το κοινό το 2011 και αποτελείται από 4 κήπους που ανήκαν σε διαφορετικές επαύλεις: τις Rohan, d’Assy, Breteuil, Fontenoy και Jaucourt. Βρίσκεται στην καρδιά του Marais και το ρομαντικό σκηνικό του θα σας μεταφέρει στο 18ο αιώνα όταν η συνοικία αποτελούσε το κέντρο της διανόησης και της κοινωνικής ζωής της πόλης (87 rue Vieille du Temple).

Jardins Des Archives Nationales 5

Jardins Des Archives Nationales 6

Jardins Des Archives Nationales 11

Jardins Des Archives Nationales 17
credit photos © Parisian Shoe Gals

To υπερυψωμένο πάρκο
Κάντε βόλτα στον Promenade Plantée, τον ήσυχο πεζόδρομο γεμάτο φυτά και δέντρα κατά μήκος μιας πρώην σιδηροδρομικής γραμμής. Άνοιξε το 1993, έχει μήκος 5 χιλιόμετρα και προσφέρει υπέροχη θέα στους παριζιάνικους δρόμους. Ο κήπος ξεκινά ένα τετράγωνο ανατολικά από την Place de la Bastille και έχει αμέτρητα τριαντάφυλλα, αναρριχητικά φυτά, θάμνους και παγκάκια ενώ δεξιά κι αριστερά χαζεύετε τα παράθυρα του τρίτου ορόφου των κοντινών σπιτιών. Την άνοιξη το πάρκο γεμίζει ντόπιους που κάνουν τζόγκινγκ και εργαζόμενους των γύρω γραφείων που κάνουν lunch break στον ήλιο.

Promenade Plantee1

Promenade Plantee

Jardin du Carrousel
Σίγουρα γνωρίζετε ότι το Παρίσι είναι μια από τις ομορφότερες πόλεις για πικ-νικ. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε όμως είναι πως το πικ-νικ απαγορεύεται σχεδόν σε όλα τα πάρκα και τους κήπους. Οι αρχές θέλοντας να προστατέψουν το γρασίδι, έχουν θέσει αυστηρούς περιορισμούς επιτρέποντας το πικ-νικ σε συγκεκριμένα σημεία μόνο. Προς μεγάλη χαρά των απανταχού ρομαντικών ο πανέμορφος κήπος πίσω από το Λούβρο και το Μουσείο Διακοσμητικών Τεχνών εξαιρείται από τους περιορισμούς. Μπορεί ο κήπος να μην είναι άγνωστος αλλά εδώ, θα χαρείτε το πικ νικ κάτω από τον ήλιο, μια ανάσα από το διασημότερο μουσείο της πόλης.

Jardin Carrousel 2

Jardin Carrousel 1


Tags:αξιοθέατα secrets μυστικά Παρίσι 

Προηγούμενο

Ελληνικό το κορυφαίο βιβλιοπωλείο στον κόσμο

Επόμενο

Ποιο είναι το καλύτερα κρυμμένο μυστικό του Πύργου του Άιφελ;