Ποιες είναι 10 συντομότερες πτήσεις στον κόσμο;


Ξεχάστε τα πολύωρα ταξίδια στο αεροπλάνο. Αυτά που η ώρα δεν περνά με τίποτα μέχρι να φτάσετε στον προορισμό σας. Η Telegraph κατέγραψε τις 10 συντομότερες πτήσεις στον κόσμο και συμπεριέλαβε ανάμεσά τους και δύο ελληνικές. Ανακαλύψτε τις!

1. Westray - Papa Westray, Σκοτία: Τα δύο σημεία χωρίζει μία απόσταση 2,7 χιλιομέτρων και η πτήση διαρκεί μόλις 47 δευτερόλεπτα ανάλογα με τη φορά του ανέμου. Η Loganair, πραγματοποιεί το δρομολόγιο σε περίπου δύο λεπτά.

2. Caye Chapel - Caye Caulker, Καραϊβική: H απόσταση των 3,9 χιλιομέτρων καλύπτεται από την Maya Island Air με πτήσεις που διαρκούν κατά μέσο όρο 2 λεπτά.

3. Connemara – Inishmaan, Ιρλανδία: Έξι λεπτά χρειάζεται η Aer Arann να καλύψει την απόσταση 16 χιλιομέτρων ανάμεσα στα δύο σημεία.

4. Hoolehua – Kalaupapa, Χαβάη: H Pacific Wings καλύπτει την απόσταση μεταξύ των δύο νησιών (14,2 χιλιόμετρα) σε 10 λεπτά.

5. Saipan - Tinian, Northern Mariana Islands: Η Freedom Air χρειάζεται περίπου 10 λεπτά για να συνδέσει τα δύο σημεία που απέχουν μεταξύ τους 17 χιλιόμετρα.

6. Cayman Brac - Little Cayman, Καραϊβική: 10 λεπτά είναι αρκετά για να καλυφθεί η απόσταση των 19 χιλιομέτρων από την αεροπορική εταιρεία Cayman Airways.

7. Minami-Daito – Kita-Daito, Ιαπωνία: Η πτήση της Ryukyu Air διαρκεί 15 λεπτά για να ενώσει τα σημεία που απέχουν μεταξύ τους 11 χιλιόμετρα.

8. Papeete – Moorea, Γαλλική Πολυνησία: To ταξίδι με την Air Tahiti διαρκεί μόλις 15 λεπτά για μία απόσταση 17,7 χιλιομέτρων.

9. Κάρπαθος - Κάσος, Ελλάδα: Τα δύο νησιά στα Δωδεκάνησα απέχουν μεταξύ τους 19,3 χιλιόμετρα και η Aegean τα συνδέει με πτήσεις που αγγίζουν τα 15 λεπτά.

10. Κως – Κάλυμνος, Ελλάδα: Τα δύο νησιά των Δωδεκανήσων που απέχουν μεταξύ τους 22 χιλιόμετρα ενώνονται από την Aegean με πτήσεις που διαρκούν 20 λεπτά.

Πηγή: www.telegraph.co.uk

Tags:secrets μυστικά Κάσος Κως Καραϊβική Κάρπαθος Γαλλική Πολυνησία Χαβάη Ελλάδα Κάλυμνος 

Προηγούμενο

Γιατί κλείνει το Grand Bazaar στην Κωνσταντινούπολη;

Επόμενο

Σε ποιο μέρος της Ελλάδας θα μπορείτε να πετάξετε με αερόστατο;