Ιταλία: Πού φτιάχνουν σοκολάτα με αρχαία μυστική συνταγή;

Η πιο ξεχωριστή σοκολάτα που μπορείς να βρεις στην Ιταλία παρασκευάζεται με τεχνική που χρησιμοποιούσαν οι Αζτέκοι κι αποτελεί ένα από τα καλύτερα φυλαγμένα μυστικά του κόσμου.


Η Σικελία τραβάει τους ταξιδιώτες με την ενδιαφέρουσα ιστορία της και τη φημισμένη κουζίνα της, αλλά για κάποιο λόγο, η πολύ ιδιαίτερη σοκολάτα που παρασκευάζεται στο νησί, στην πόλη Μοντίκα (Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco), με τρόπο επηρεασμένο από τις παραδόσεις των αρχαίων Αζτέκων, έχει παραμείνει ένα μυστικό που λίγοι επισκέπτες γνωρίζουν.

Όταν η Σικελία βρισκόταν υπό ισπανικό έλεγχο τον 16ο αιώνα, οι κονκισταδόρες πήγαν στο Μεξικό και έφεραν πίσω κακάο και τις συνταγές για αυτό που οι Αζτέκοι ονόμαζαν "xocoàtl", μια μορφή πάστας που λειαινόταν σε μια κυκλική πέτρα, τη metate. Η αρχική xocoatl ήταν πικρή και τη χρησιμοποιούσαν για να ενισχύσουν σάλτσες σε πιάτα με κρέας και σε σαλάτες, ή την έτρωγαν μόνη της ως συμπλήρωμα διατροφής.

Στην Μοντίκα , γενιές και γενιές συνέχισαν να ακολουθούν την ίδια τεχνική, χρησιμοποιώντας ειδικές πέτρες που έφτιαχναν από λάβα της Αίτνας. Ανακάτευαν τη σοκολατένια πάστα με ζάχαρη σε χαμηλές θερμοκρασίες ώστε η ζάχαρη να μη ζεσταθεί πολύ και λιώσει. Αυτή η τεχνική δίνει μια ασυνήθιστη αλλά απολαυστική τραγανή υφή. Στη συνέχεια ενσωμάτωναν διάφορες γεύσεις που συνηθίζονται στη Σικελία, όπως έλαιο λάιμ ή φιστίκι. Σήμερα, οι γεύσεις είναι πιο κοντά σε αυτές που είναι της μόδας στην Ευρώπης, όπως για παράδειγμα αυτή του θαλασσινού αλατιού. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ART TABLE

Tags:Μοντίκα 

Προηγούμενο

Το πιο πολύχρωμο ποτάμι στον κόσμο

Επόμενο

10 πράγματα που δεν ξέρετε για το Παρίσι