Που θα φάτε την καλύτερη μπαγκέτα στο ΠαρίσιΗ στενόμακρη αυτή φραντζόλα, με την εντελώς ξεχωριστή προσωπικότητα την άψογη τραγανότητα και το χρυσαφένιο χρώμα έχει ιστορία διακοσίων και πλέον ετών.
Σύμφωνα με την παράδοση οι αυθεντικοί λάτρεις της μπαγκέτας, θεωρούν ιεροσυλία να κόβουν το αγαπημένο τους ψωμί με μαχαίρι. Στα καφέ όπου η μπαγκέτα έχει έναν πιο comme il faut κώδικα σερβιρίσματος, κόβεται  σε λεπτές πλαγιαστές φέτες.  Ο τρόπος αυτός είναι γνωστός και ως  diamond cut. 

Πώς αναγνωρίζουμε την τέλεια μπαγκέτα
Ένας τρόπος υπάρχει για να αναγνωρίσουμε την ποιοτική μπαγκέτα και αυτός είναι απλώς να τη μυρίσουμε. Μια άψογη μπαγκέτα αναδύει αρώματα, έχει αφράτη ψίχα από ελαφρό σταρένιο αλεύρι και τέλεια τραγανή κόρα. Επίσης η  σωστή μπαγκέτα έχει μήκος 55-65 εκατοστά και ζυγίζει περίπου 250-300 γραμμάρια. 

Που θα βρούμε την τέλεια μπαγκέτα στο Παρίσι 
Όταν βρεθείτε στο Παρίσι δώστε προσοχή στα παράθυρα των boulangeries (αρτοποιεία). Εάν υπάρχει ένα λογότυπο με κορώνα δάφνης στο αρτοποιείο (με αναφορές όπως 1er Prix Meilleure Baguette de Paris), είστε στο σωστό δρόμο για μια υψηλής ποιότητας μπαγκέτα. 
Κάθε άνοιξη συγκεντρώνονται αρτοποιοί από όλο το Παρίσι για έναν πολύ σημαντικό διαγωνισμό, που πραγματοποιείται στο νησάκι Saint Louis, από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο των Αρτοποιών.  Η κριτική επιτροπή αποτελείται από εμπειρογνώμονες, δημοσιογράφους και φυσικά, τον νικητή του προηγούμενου έτους. 
Οι μπαγκέτες αξιολογούνται λαμβάνοντας υπόψη 5 ακριβή κριτήρια: το ψήσιμο, τη γεύση, την οσμή, τη ψίχα και την όψη. Η κριτική επιτροπή καταθέτει ψηφοφορία και καταγράφει τις 10 καλύτερες μπαγκέτες του Παρισιού. Ο πρώτος νικητής όχι μόνο συγκεντρώνει το βραβείο των 4000 ευρώ, αλλά και το προνόμιο να είναι ο επίσημος προμηθευτής του Μεγάρου των Ηλυσίων.

Και αν αναρωτιέστε ποια θεωρείται σήμερα η καλύτερη μπαγκέτα του Παρισιού, είναι αυτή της boulangerie, Leroy-Monti, στο 12 διαμέρισμα που κέρδισε το φετινό διαγωνισμό για την καλύτερη μπαγκέτα του 2019.
Ο Fabrice Leroy εκθρόνισε τον περσινό νικητή Mahmoud  M'seddi,  κερδίζοντας το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 4.000 ευρώ, ενώ παράλληλα εξασφάλισε την τιμή να είναι ο προμηθευτής άρτου του Μεγάρου των Ηλυσίων για έναν χρόνο

Οι 5 καλύτερες παριζιάνικες μπαγκέτες για το 2019 
Fabrice LEROY: Boulangerie Leroy-Monti, 203 Avenue Daumesnil (XIIe).

Philippe SIMOES: Boulangerie Aux Deux Anges, 23, rue Daval (XIe).

Youssef AFANTROUS:  Boulangerie Paris & Co Ecoles, 4 bis, rue des Ecoles (Ve).

Kouni ELAYEB:  Boulangerie Le Delice de Bagnolet, 42, Boulevard Mortier (XXe).

Benjamin TURQUIER: Boulangerie Tout Autour de Paris, 134, rue de Turenne (IIIe)

Προηγούμενο

Γνωρίστε τα ελληνικά χωριά της Ιταλίας

Επόμενο

10 ήσυχα νησιά για low profile ταξιδιώτες