Στη Σικελία μπορείτε να αγοράσετε σπίτι μόλις με 1€.


Αν περάσατε τη φετινή χρονιά να ονειρεύεστε ότι πίνετε ιταλικό καφέ και τρώτε φρέσκα cannoli σε μια γραφική πλατεία της Σικελίας, σας έχουμε καλά νέα. Το Salemi στη Σικελία είναι άλλη μια ιταλική πόλη που σας δίνει την ευκαιρία να αγοράσετε σπίτι σε απίστευτα φθηνές τιμές.Στο πλαίσιο μιας νέας πρωτοβουλίας, τα εγκαταλελειμμένα και ερειπωμένα σπίτια στον οικισμό στην κορυφή του λόφου στη δυτική Σικελία διατίθενται σε πλειστηριασμό με μόλις 1€. Όλα τα σπίτια βρίσκονται στο μεσαιωνικό κέντρο της πόλης, στη σκιά ενός κάστρου της Νορμανδίας, ενώ μερικά από αυτά χρονολογούνται από το 1600.
Ο δήμαρχος της πόλης Domenico Venuti, ελπίζει ότι οι πωλήσεις θα βοηθήσουν στην αύξηση του πληθυσμού του Salemi, το οποίο ποτέ δεν ανέκαμψε πλήρως από σεισμό το 1968, όταν χιλιάδες κάτοικοι εγκατέλειψαν την περιοχή.Αν αποφασίσατε να τολμήσετε μια επένδυση στην πόλη, θα βρεθείτε πολύ κοντά στους αρχαία ελληνική αποικία του Σελινούντα και στον αρχαίο ναό της Σεγέστα, τη γραφική πόλη Trapani και ένα ιδιαίτερα γραφικό κομμάτι της ακτογραμμής της Σικελίας.
Αν τα παραπάνω σας ακούγονται δελεαστικά, σας έχουμε ευχάριστα. Δεν χρειάζεται να επισκεφθείτε το Salemi για να υποβάλετε προσφορά για κάποιο από τα ακίνητα. Μπορείτε απλά να υποβάλετε ένα λεπτομερές σχέδιο ανακαίνισης για να δείξετε ότι έχετε πάρει στα σοβαρά τη νέα ιταλική κατοικία σας.Επόμενο βήμα; Nα καθίσετε στην πλατεία της πόλης για να απολαύσετε επιτέλους ένα από τα cannoli που τόσο ονειρευόσασταν, μόλις λίγα βήματα πλέον από το σπίτι σας. 
Αν τα παραπάνω σας ακούγονται ενδιαφέροντα, μπορείτε να μάθετε περισσότερα εδώ


Tags:Σικελία νέα 

Προηγούμενο

10 δημιουργικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε από το σπίτι.

Επόμενο

Εκεί που σταμάτησε ο χρόνος: Tα εγκαταλελειμμένα χωριά της Ελλάδας.