Το μεγαλύτερο urban αγρόκτημα άνοιξε σε rooftop του Παρισιού.


Το Παρίσι όσο πάει γίνεται όλο και πιο πράσινο. Η πόλη πρόσφατα απέκτησε τέσσερα «αστικά» δάση δίπλα στα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης. Και σαν να μην είναι από μόνο του αυτό αρκετό, πρόσφατα το μεγαλύτερο αστικό αγρόκτημα του κόσμου άνοιξε πάνω από το κτίριο Parc des Expositions στο 15ο διαμέρισμα και παρέχει ήδη φρούτα και λαχανικά σε σπίτια και εστιατόρια στην Aριστερή Όχθη της πόλης.Μετά από καθυστέρηση δύο μηνών λόγω του lockdown, το αγρόκτημα Nature Urbaine των 14.000 τετραγωνικών μέτρων άνοιξε εν μέρει στο κοινό τον Μάιο. Από την 1η Ιουλίου, το συγκρότημα είναι πλήρως λειτουργικό μαζί με ένα μπαρ και ένα εστιατόριο που διευθύνεται από τη δημοφιλή αλυσίδα Perchoir.Το αγρόκτημα θα παράγει περίπου 30 διαφορετικά είδη φυτών, ανάμεσα τους ντομάτες, φράουλες, μελιτζάνες, βασιλικό και ραδίκια, που θα σερβίρονται στο μενού του εστιατορίου του και θα διανεμηθούν σε επιχειρήσεις σε όλη την πρωτεύουσα. Μόλις φυτευτούν όλα του τα οικόπεδα, θα μπορεί να παράγει περίπου 2.000 κιλά φρούτων και λαχανικών την ημέρα.
Πολλά από τα φυτά καλλιεργούνται μέσω της αεροπονικής καλλιέργειας, μιας βιώσιμης τεχνικής που χρησιμοποιεί πλούσια σε θρεπτικά συστατικά ομίχλη και νερό της βροχής για να ποτίζονται τα προϊόντα, με αποτέλεσμα τη μείωση της χρήσης νερού κατά 90% σε σύγκριση με την παραδοσιακή καλλιέργεια.
Μέλη του κοινού μπορούν να έχουν πρόσβαση στο αγρόκτημα τόσο σε εκπαιδευτικές εκδρομές όσο και σε δραστηριότητες team building για επιχειρήσεις. Και για 320€ ετησίως, οι ντόπιοι μπορούν να αποκτήσουν ένα από τα 140 περιζήτητα οικόπεδα του αγροκτήματος. 


Tags:Παρίσι οικολογικός τουρισμός 

Προηγούμενο

10 αρχαίες πόλεις αλώβητες στο πέρασμα του χρόνου.

Επόμενο

Ένα ταξίδι με τα Χριστουγεννιάτικα έθιμα απ’ άκρη σ’ άκρη της Ελλάδας.