Λούβρο online.


Περίπου τέτοιες ημέρες πέρυσι, μουσεία από όλο τον κόσμο άρχισαν να λανσάρουν εικονικές, ψηφιακές περιηγήσεις. Το παγκόσμιο lockdown σήμαινε ότι η περιήγηση στις «διαδικτυακές γκαλερί» ήταν ότι πιο κοντινό σε απόδραση από την καθημερινότητα και στην πραγματικότητα, υπήρχαν τόσες πολλές περιηγήσεις εικονικών μουσείων που ήταν δύσκολο να διαλέξουμε. Ωστόσο, ένα μουσείο που δεν ακολούθησε ποτέ αυτή την τάση ήταν το Λούβρο του Παρισιού.  Το «δυνατό χαρτί» των μουσείων εν ολίγοις είχε χαρακτηρίσει όλες αυτές τις ψηφιακές ξεναγήσεις ανούσιες…μέχρι τώρα.

 
Κάλλιο αργά παρά ποτέ, το Λούβρο έχει ανεβάσει σχεδόν όλη τη συλλογή του στο διαδίκτυο. Το καλύτερο από όλα είναι ότι είναι δωρεάν. Και δεν είναι περίεργο που χρειάστηκε τόσος πολύς χρόνος: Πρόκειται για το μεγαλύτερο μουσείο του κόσμου (καθώς και, σε κανονικές συνθήκες για το πιο δημοφιλές) και η νέα πλατφόρμα, το Louvre Collections, συγκεντρώνει ψηφιακές εκδόσεις 488.000 έργων τέχνης. Τα διαδικτυακά εκθέματα περιλαμβάνουν πίνακες ζωγραφικής, πορτρέτα, αντικείμενα και γλυπτά από τις γκαλερί του μουσείου, καθώς και εκείνες του Musée National Eugène Delacroix. Περιλαμβάνει ακόμη αγάλματα από τα γειτονικά Tuileries και τους κήπους Carrousel. 

ΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.Αν νιώθετε να χάνεστε μέσα σε τόση τέχνη, δοκιμάστε να περιηγηθείτε  στα έργα τέχνης ανά τμήμα ή με διάφορα θεματικά άλμπουμ ή απλά εξερευνήστε την αίθουσα του μουσείου ανά δωμάτιο χάρη σε έναν διαδραστικό χάρτη.Με τα μουσεία του Παρισιού  και τα σύνορα της Γαλλίας να εξακολουθούν να παραμένουν κλειστά για την πλειοψηφία των ταξιδιωτών  πιθανότατα θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να εξερευνήσετε ξανά από κοντά το Λούβρο. Όμως, το μουσείο φροντίζει την επόμενη φορά να το επισκεφτούμε καλά διαβασμένοι. 

Tags:Λούβρο Παρίσι virtual 

Προηγούμενο

Τα καλύτερα Travel Applications.

Επόμενο

Τα καλύτερα Travel Applications.