20 δωρεάν ατραξιόν στο Παρίσι

Πολλοί υποστηρίζουν πως το Παρίσι είναι μια ακριβή πόλη. Δεν έχουν άδικο. Όμως εμείς βρήκαμε 20 τρόποι για να το γνωρίσετε με μηδενικό budget. 

Paris for Free

 

1. Notre Dame de Paris
Η Παναγία των Παρισίων, ένας από τους ωραιότερους και πιο μυστηριακούς ναούς στον κόσμο, αποτελεί απαραίτητη στάση στο Ιle de la Cité. Η είσοδος στον καθεδρικό είναι δωρεάν (για τους πύργους κοστίζει €8), αλλά αν σας αποθαρρύνουν οι τεράστιες ουρές, μια βόλτα στις όχθες του Σηκουάνα, δίπλα στον ναό, θα σας δώσει την ευκαιρία να θαυμάσετε το γοτθικό αυτό αριστούργημα με τα περίφημα γλυπτά (καθημερινά 8.00 π.μ.- 6.45 μ.μ./ έως 7.15 μ.μ. τα Σαββατοκύριακα, www.notredamedeparis.fr). 
 
 
2. Champ de Mars
Η θέα από την κορυφή του Πύργου του Άιφελ θα επιβαρύνει το budget σας με €13,40 κατ’ άτομο, ωστόσο μια βόλτα στο Πεδίο του Άρεως, μπροστά από τον πύργο, δεν θα σας κοστίσει τίποτα και η θέα που προσφέρει είναι εξίσου εντυπωσιακή. Κάντε πικνίκ με κρασί και γαλλικά τυριά και μείνετε μέχρι το σούρουπο για να δείτε τον υπέροχα φωταγωγημένο πύργο. 
 
 
3. Belleville
Ένας περίπατος στους δρόμους της Belleville, μιας multicultural περιοχής που αποκτά ολοένα και πιο καλλιτεχνικό χαρακτήρα, θα εξάψει τη φαντασία σας. Περπατήστε στη Rue de Belleville και κοντοσταθείτε στον αριθμό 72, όπου φημολογείται πως γεννήθηκε η Έντιθ Πιαφ. Επισκεφτείτε το πάρκο και την Chinatown και μην παραλείψετε να περάσετε μια βόλτα από τις αμέτρητες γκαλερί. 
 
 
4. Sacré Coeur
Το εντυπωσιακό λευκό περίγραμμα της βασιλικής της Sacré Coeur στολίζει το ψηλότερο -μετά τον πύργο του Άιφελ- σημείο της γαλλικής πρωτεύουσας, στην κορυφή του λόφου της Μονμάρτρης. Στο εσωτερικό θα δείτε το τεράστιο ψηφιδωτό του Χριστού και υπέροχα βιτρό. Η είσοδος στη βασιλική είναι ελεύθερη, αλλά υπάρχει χρέωση €5 για να επισκεφτείτε τον τρούλο και την κρύπτη (καθημερινά 6.00 π.μ.- 10.30 μ.μ., www.sacre-coeur-montmartre.com). 
 
 
5. Musée Carnavalet
Ένα ταξίδι στην ιστορία της πόλης, μέσα από εκθέματα από τη ρωμαϊκή εποχή μέχρι και τον 19ο αιώνα. Η είσοδος για τις μόνιμες συλλογές είναι ελεύθερη, επιτρέποντάς σας να περιηγηθείτε στις αίθουσες δυο γειτονικών μεγάρων, σε δωμάτια εποχής γεμάτα με πίνακες και γλυπτά κορυφαίων καλλιτεχνών χωρίς να ξοδέψετε ούτε ένα ευρώ (23 rue de Sévigné, τηλ.: 0033 14459 5858, καθημερινά 10 π.μ.- 6 μ.μ. εκτός Δευτέρας, www.carnavalet.paris.fr). 

Προηγούμενο

Προσφορές: Αποκλειστικά για τους αναγνώστες του Art Travel

Επόμενο

Τα 10 καλύτερα δωρεάν μουσεία στην Ευρώπη