5 λόγοι για να σχεδιάσετε ένα ταξίδι το 2021

Σίγουρα, ανυπομονείτε να ταξιδέψετε, όταν θα επιτρέπεται και πάλι, αλλά ίσως όλες οι πιθανές αλλαγές στον προγραμματισμό του ταξιδιού σας, να σας κρατάνε πίσω. Φανείτε τολμηροί, όπως άλλωστε επιτάσσει η εποχή και πάρτε την απόφαση να οργανώσετε το πιο τρελό σας ταξίδι. Κι αν έχετε ακόμα τις αμφιβολίες σας, παρακάτω 5 λόγοι που θα σας πείσουν.


1. Χαμηλή σεζόν, όλο το χρόνο.
Καθώς οι εποχές δεν είναι πλέον οι ίδιες, οι high season μήνες, κάθε προορισμού, έχουν αλλάξει κι αυτοί. Οι ξενοδόχοι βγάζουν ακαταμάχητες προσφορές όλο το χρόνο, ειδικά για πολυήμερες διαμονές, ενώ οι αεροπορικές εταιρείες είναι επίσης δημιουργικές στο πώς να γεμίζουν τις θέσεις τους, προσφέροντας ως επί το πλείστον χαμηλότερα ναύλα. Τα επαγγελματικά ταξίδια, σίγουρα θα χρειαστούν μήνες για να επανέλθουν, γι’ αυτό αξίζει πάντα να ρωτάτε το κόστος της αναβάθμισης της καμπίνας ή του δωματίου σας. Ένα άλλο πλεονέκτημα του να κλείσετε ένα ταξίδι τώρα, είναι πως οι τιμές είναι ακόμα χαμηλές σε ότι αφορά το σύνολο του ταξιδιού σας, κάτι  που δε θα συνεχίσει να συμβαίνει, όταν η ζήτηση αυξηθεί και πάλι. Επιπλέον, μην ξεχνάτε και το γεγονός, πως χαμηλή σεζόν σημαίνει και λιγότερος κόσμος, ώστε να απολαύσετε καλύτερα την πόλη, που θα επισκεφθείτε.2. Δράστε τώρα, πριν χαθεί η ευκαιρία.
Η διαθεσιμότητα είναι ήδη περιορισμένη για τους επόμενους 12 μήνες, λόγω του μεγάλου όγκου των κρατήσεων που είχαν αναβληθεί, γεγονός που προκλήθηκε από την πανδημία. Αν λοιπόν ονειρεύεστε μια συγκεκριμένη εμπειρία, πάρτε τώρα την απόφαση και δείτε πότε και που μπορείτε να την προγραμματίσετε, για να μην χάσετε την ευκαιρία αυτής της περιπέτειας. Επίσης, περισσότερο από ποτέ, οι ταξιδιώτες έχουν την ευκαιρία να φέρουν θετική αλλαγή στις περιοχές που επισκέπτονται. Ξεκινώντας τη διαδικασία προγραμματισμού ενός ταξιδιού, επιτρέπετε στους ταξιδιωτικούς πράκτορες, στους οδηγούς και στους ξενοδόχους να δουν ότι υπάρχει ακόμα η επιθυμία για ταξίδι, όταν μας επιτρέπεται. Μπορείτε να ζητήσετε από τον τουριστικό σας πράκτορα, το ταξίδι των ονείρων σας να έχει θετικό αντίκτυπο στις κοινότητες και τα περιβάλλοντα που επισκέπτεστε. Έτσι, όχι μόνο θα ζήσετε μία φοβερή εμπειρία, αλλά θα γνωρίζετε ότι κάνετε τη διαφορά σε όσους επωφελούνται άμεσα από τον τουρισμό, σε όλο τον κόσμο.

3. Άμεσα θετική δράση.
Οι εργασίες όλων των ειδών στην Αφρική, από ανοικοδόμηση, μέχρι συντήρηση και διάφορα έργα, έχουν πληγεί σοβαρά από την απώλεια τουριστικών εσόδων. Οργανώνοντας ένα ταξίδι για το 2022, έχετε κάτι να περιμένετε ενώ παράλληλα υποστηρίζετε την κοινότητα τώρα. Η κράτηση σας, σημαίνει ότι η κατάθεσή σας πηγαίνει άμεσα στους διοργανωτές του ταξιδιού σας, βοηθώντας στη στήριξη των θέσεων εργασίας, των εργασιών και των κοινοτήτων, στηρίζοντας όλον τον κλάδο. Είναι ζωτικής σημασίας να συνεχιστούν οι ευκαιρίες απασχόλησης που παρέχει ο τουρισμός, τόσο για τη στήριξη των τοπικών οικονομιών όσο και για τη δημιουργία εσόδων για την στήριξη των περιβαλλοντικών προσπαθειών σε ολόκληρη την ήπειρο. Η μείωση των θέσεων εργασίας οδηγεί ήδη σε αύξηση της λαθροθηρίας, ανατρέποντας τις πολλές ιστορίες επιτυχίας για τη διατήρηση της άγριας ζωής. Ένας άλλος λόγος για να κάνετε κράτηση νωρίς είναι ότι είναι η εμπειρία σας θα είναι υψηλής ποιότητας. Το σαφάρι απαιτεί χρόνο για να οργανωθεί, οπότε τώρα είναι πραγματικά η ιδανική στιγμή για να ξεκινήσετε τον προγραμματισμό για το επόμενο έτος.4. Ευκαιρία για γαλήνη και ηρεμία.
Ποτέ πριν οι ταξιδιωτικές εταιρείες δε χρειάστηκε να είναι τόσο ευέλικτες, προκειμένου να προσελκύσουν πελάτες. Οι τουριστικές επιχειρήσεις προσφέρουν όρους κράτησης με ευελιξία σχετικά με τις προκαταβολές και τις ακυρώσεις και διαφάνεια, πέρα ​​από τα τυπικά πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας. Τώρα είναι μια εξαιρετική στιγμή για να σκεφτείτε να κάνετε ταξίδια σε προορισμούς, που δεν ήταν ποτέ τόσο ήσυχοι. Η ατομική καραντίνα, μπορεί να απαιτηθεί κατά την επιστροφή, αλλά καθώς πολλοί από εμάς έχουμε την ευκαιρία και την ευελιξία της εργασίας από το σπίτι, δε θα είναι και κάτι ακατόρθωτο.

5. Θα πάρετε περισσότερα για τα χρήματα σας.
Η υπηρεσία λογαριασμού πολλαπλών νομισμάτων της TransferWise προσφέρει ανέπαφες δαπάνες διεθνώς, επιτρέποντας στους χρήστες να διατηρούν έως και 50 νομίσματα σε μία κάρτα κάθε φορά, προσβάσιμα μέσω Apple Pay και Google Pay. Χρησιμοποιήστε την κάρτα σε καταστήματα, καφετέριες, online ή για ανάληψη μετρητών και τα χρήματά σας μετατρέπονται αυτόματα, πάντα μέσω της πραγματικής συναλλαγματικής ισοτιμίας, με χαμηλή χρέωση, transferwise.com.

Tags:ταξίδι λόγοι 

Προηγούμενο

Low budget αποδράσεις στην Ευρώπη για την άνοιξη

Επόμενο

Οι πιο βιώσιμες πόλεις του πλανήτη