Ανάφη: Εναλλακτική, μποέμ και μαγική

Ανακαλύπτουμε τα hot spots του νησιού που απέχει έτη φωτός από την κοσμοπολίτισσα και απαστράπτουσα γειτόνισσά του, την Σαντορίνη. Στην Ανάφη όλα μπερδεύονται γλυκά και αληθινά χαμόγελα μοιράζονται απλόχερα σαν να είναι το πιο φυσικό πράγμα στον κόσμο.

Ανάφη: Μοναχική κι απέριττη

Ο μύθος λέει πως οι Αργοναύτες επιστρέφοντας από την Κολχίδα έπεσαν σε κακοκαιρία και ο Απόλλωνας εμφάνισε μπροστά τους αυτό το μικρό νησί για να βρουν καταφύγιο. Η Ανάφη θα γίνει το καταφύγιό σου για το φετινό καλοκαίρι.
 
 
  
 
 
Σε αυτό το νησί στην εσχατιά των Κυκλάδων τα μάτια δεν χορταίνουν εικόνες: το άγριο αλλά γαλήνιο τοπίο, τα στενά σοκάκια, τα κατάλευκα σπίτια, την πιο κόκκινη ανατολή του ηλίου, τα νερά σε όλες τις αποχρώσεις του πράσινου, του μπλε και του γαλάζιου. Η Χώρα μοιάζει να στέκεται πάνω στο βράχο. Εδώ σε κάθε βήμα έχεις την αίσθηση ότι μπήκες κατά λάθος σε ξένο σπίτι. Με μαθηματική ακρίβεια, τα ασύνδετα σοκάκια οδηγούν πάντοτε στην αυλή κάποιας θολωτής κατοικίας. Αλλά κανένας λόγος ανησυχίας: οι άνθρωποι θα σε υποδεχτούν σαν να σε ήξεραν από πάντα. Καθώς περπατάς ανάμεσα στις ασπρισμένες αυλές και τις μπουγάδες, βλέπεις παιδάκια καθισμένα στα σκαλιά, να τρώνε ζυμωτό ψωμί με λάδι και ρίγανη, και νοικοκυρές να φουρνίζουν πίτες στους ξυλόφουρνους. Θα σε τραβήξουν από το μανίκι να σε κεράσουν ελληνικό με παχύ καϊμάκι και, πριν το καταλάβεις, μια πιατέλα με ξεροτήγανα και θυμαρίσιο μέλι θα προσγειωθεί στα γόνατά σου.
 
  
 
 
  
 
 
Εξαγνιστικές βουτιές
Ο Μεγάλος Ρούκουνας που θεωρείται η μεγαλύτερη αμμουδερή παραλία του Αιγαίου. Δίπλα υπάρχει και ταβέρνα. Βρίσκεται στα ανατολικά του λιμανιού του Άγιου Νικόλα. Το Κλεισίδι, η αγαπημένη παραλία των οικογενειών με όμορφη αμμουδιά, δωμάτια και ψαροταβέρνες. Το Κατσούνι με ψιλή ξανθιά άμμο, πράσινα νερά και μερικά αρμυρίκια. Τα Καταλυμάτσα, η μικρή ακτή γνωστή από τα κατάλοιπα του αρχαίου λιμανιού, που βρίσκονται σπαρμένα στην περιοχή. Ο Μέγας Ποταμός είναι βοτσαλωτή ακρογιαλιά, δημιούργημα του ομώνυμου ρέματος που σχηματίζει βαθιά χαράδρα ανάμεσα στο λόφο του Καστελλιού και στον βουνώδη όγκο της Χαλέπας. Οι Άγιοι Ανάργυροι είναι μικρή αμμουδιά περιβαλλόμενη από απότομα βράχια, πλαισιωμένη από το ομώνυμο ξωκκλήσι. 
 
  
Άγιοι Ανάργυροι                                                                                                            Κατσούνι
 
 
Ρούκουνας
 
 
  
Κλεισίδι                                                                                                                    Μέγας Ποταμός
 
 
Ανακαλύψτε ακόμα περισσότερα μυστικά της Ανάφης πατώντας επόμενο. 
 
 
Tags:Ανάφη Κυκλάδες 

Προηγούμενο

Τα πιο εντυπωσιακά ηλιοβασιλέματα της Ελλάδας: Νάξος

Επόμενο

Τα αγαπημένα μας σήριαλ μάς ταξιδεύουν