Κίμωλος: Αποκαλύπτεται και γοητεύει

Λένε πως οι ερωτευμένοι πάνε στη Μήλο. Οι παράφορα ερωτευμένοι όμως επιστρέφουν ξανά και ξανά στην μικρή της γειτόνισσα, που μοιάζει με ασημένια πινελιά στο Αιγαίο.

Κιμωλία Γη

Την Κίμωλο δεν θα τη δεις να παίρνει εκκεντρικές πόζες μπροστά στο φωτογραφικό φακό. Η Κίμωλος σιχαίνεται το φτιασίδωμα και οτιδήποτε το δήθεν. Δεν έχει να προσφέρει πριβέ πισίνες, εστιατόρια για VIP θαμώνες και ξαπλώστρες μπροστά σε beach bar που δονούν την ατμόσφαιρα με τα τελευταία hits.
 
 
 
Το μόνο που κάνει είναι να περιμένει υπομονετικά εκείνους τους λιγοστούς που θα την επισκεφθούν για να εκτιμήσουν την ομορφιά στην πιο ακατέργαστη μορφή της σε μόλις 39 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Θα τους αναγνωρίσεις αμέσως από τις ελάχιστες αποσκευές με τα απολύτως απαραίτητα: μαγιό, μερικές αλλαξιές ρούχα, σαγιονάρες, το MP3, μπόλικες μπαταρίες και αντηλιακό. 
 
  
 
 
Πρώτη επαφή με το νησί, η Ψάθη, το λιμάνι με τα λιγοστά διώροφα σπίτια που έχουν πολύχρωμα παραθυρόφυλλα και μικρά μπαλκόνια. Λίγο πιο ορεινά, προσπερνάμε τα γαϊδουράκια που ανηφορίζουν αργά και περπατάμε κάτω από τις ασβεστωμένες καμάρες του Χωριού, όπως αποκαλούν οι ντόπιοι την πρωτεύουσά τους. Mια χούφτα άνθρωποι που περπατούν κάτω απ' τις ασβεστωμένες καμάρες του Χωριού και εξαρτούν την καθημερινότητά τους από την ένταση του ανέμου και τη λαμπρότητα του ήλιου.
 
 
  
 
 
Δυτικά του βρίσκονται οι καλύτερες παραλίες: Αλυκή, Μπονάτσα, το Δέκα και τα Μαυροσπήλια με τα τιρκουάζ νερά. Το τελετουργικό είναι γνωστό. Ηλιοθεραπεία στη λευκή άμμο, τουρνουά τάβλι κάτω από τα αλμυρίκια και τα αρχικά μας χαραγμένα πάνω στον μαλακό βράχο από περλίτη. 
 
  
 
Δείτε τις καλύτερες προτάσεις για διαμονή και φαγητό στην Κίμωλο πατώντας επόμενο.

Φώτο εξωφύλλου @ Windmill Kimolos
 
Tags:Κυκλάδες. Κίμωλος 

Προηγούμενο

10 εμπειρίες που μπορεί να ζήσει κάποιος στην Πελοπόννησο

Επόμενο

10 εμπειρίες που μπορεί να ζήσει κάποιος στην Πελοπόννησο