Οδηγός για αρχάριους: Η Ιταλία με τρένο

Μιλάνο, Βενετία, Φλωρεντία και Ρώμη. Το μόνο που θα χρειαστούμε είναι το πάσο του InterRail, μπόλικο χώρο στη φωτογραφική μας μηχανή και μερικά ευρώ. Αυτό το ταξίδι θα είναι low budget.


Αυτό το ταξίδι το ονειρευόμασταν καιρό. Με αφετηρία το Μιλάνο αποφασίσαμε να φτάσουμε στη Ρώμη με τρένο, όχι φυσικά απευθείας αφού η διαδρομή διαρκεί μόλις 3 ώρες, αλλά σταματώντας ενδιάμεσα στη Βενετία και τη Φλωρεντία. Έχουμε υπολογίσει να μείνουμε 3 μέρες σε κάθε πόλη ανακαλύπτοντας όσα περισσότερα γίνεται από την κουζίνα τους και τα μυστικά των ντόπιων. Γιατί με τρένο; Γιατί είναι ο καλύτερος τρόπος να ανακαλύψετε τις ομορφιές της Ιταλίας αφού η γειτονική χώρα διαθέτει εξαιρετικό σιδηροδρομικό δίκτυο με γρήγορα και αξιόπιστα τρένα.

Πάρτε μια γεύση από ένα υπέροχο ταξίδι με τρένο σε Βενετία, Φλωρεντία και Ρώμη σε αυτό το βίντεο!Ας ξεκινήσουμε.....

Τι είναι το InterRail; 
Πρόκειται για μια κάρτα που σας επιτρέπει να κάνετε απεριόριστα ταξίδια στην Ευρώπη. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιβιβαστείτε σε ένα τρένο κάπου στην Ευρώπη και να ξεκινήσετε να ταξιδεύετε όπου εσείς θέλετε. Με το InterRail Global μπορείτε να ταξιδέψετε σε 30 ευρωπαϊκές χώρες μέσα σε 5, 7, 10 ή 15 μέρες ταξιδιού. Αυτό σημαίνει, για παράδειγμα, ότι μέσα σε ένα μήνα μπορείτε να επιβιβαστείτε σε απεριόριστα δρομολόγια τρένων και να ταξιδεύετε για 7 ημέρες, όχι φυσικά συνεχόμενα αλλά με την άνεσή σας. Έτσι, αν ξεκινήσετε το ταξίδι τη μια μέρα και ως την επόμενη αλλάξετε 10 τρένα, πάλι μια ταξιδιωτική ημέρα θα χρεωθείτε. Η κάρτα αυτή είναι ιδανική γιατί δεν θα είστε στο τρένο κάθε μέρα, αλλά θα σταματάτε εδώ και εκεί όπου θα μένετε για δύο ή τρεις ημέρες και θα χρεώνεστε μόνο για τις μέρες που ταξιδεύετε. Μια καλή ιδέα είναι να βλέπετε κάθε πόλη την ημέρα και να ταξιδεύετε με νυχτερινό τρένο γλιτώνοντας χρόνο αλλά και το κόστος διανυκτέρευσης σε ξενοδοχείο. Και το επόμενο πρωί θα βρίσκεστε ήδη σε νέα πόλη! Ωστόσο, για να ανακαλύψετε την Ιταλία δεν θα χρειαστείτε το InterRail Global αλλά το InterRail Italy Pass, για απεριόριστα ταξίδια με τρένο εντός της χώρας. Με αυτή την κάρτα, μέσα σε ένα μήνα μπορείτε να ταξιδέψετε 3 (από €119), 4 (από €150), 6 (από €201) ή 8 (από €241) ημέρες ενώ τα παιδιά κάτω των 12 ετών ταξιδεύουν δωρεάν. Ισχύουν μειωμένες τιμές για νέους έως 27 ετών αλλά και ταξιδιώτες άνω των 60 ετών. Περισσότερες πληροφορίες για το InterRail Italy Pass, θα βρείτε εδώ: www.interrail.eu 

Το ταξίδι ξεκινά στην επόμενη σελίδα.Tags:τρένο Μιλάνο φλωρεντία Βενετία Ρώμη 

Προηγούμενο

Τοσκάνη: ανοιξιάτικος καμβάς

Επόμενο

Τα πιο εντυπωσιακά ηλιοβασιλέματα της Ελλάδας: Νάξος