Κολόμπο: Ο παράδεισος του Ινδικού

Το Κολόμπο είναι μία πόλη που ολοένα μεγαλώνει. Τεράστια μοντέρνα κτήρια υψώνονται με ραγδαία ταχύτητα σε όλα τα πλάτη και τα μήκη της πόλης, ιδιαίτερα στο κέντρο, όπου επιβλητικοί ουρανοξύστες σύγχρονης αρχιτεκτονικής αναδύονται και κυριεύουν το αστικό τοπίο. Το Κολόμπο είναι επίσης μία πόλη με βαθιά ιστορία και κουλτούρα που προέρχεται από πολλές τοπικές επιρροές καθώς και από το αποικιακό της παρελθόν κάτω από τις Ολλανδικές και Πορτογαλικές δυνάμεις των περασμένων αιώνων.

Με το που θα προσγειωθείτε στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Bandaranaike, βάλτε τα σανδάλια σας, μισθώστε ένα από τα χαρακτηριστικά τοπικά ταξί (τα περίφημα tuk-tuk) και κατευθυνθείτε προς τη μαγική οικονομική πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα! 
Μαγικές Εικόνες, Απίστευτες Τοποθεσίες

To Εθνικό Μουσείο, που είναι το μεγαλύτερο μουσείο στη χώρα, στεγάζεται σε ένα επιβλητικό, πανέμορφο κτήριο. Ιδρύθηκε από τον Βρετανό Κυβερνήτη της Σρι Λάνκα και χτίστηκε το 1876. Το αρχιτεκτονικό αυτό αριστούργημα περιβάλλεται από έναν θαυμάσια διατηρημένο, γαλήνιο κήπο. Τα εκθέματα και τα αγάλματα μέσα στο μουσείο διηγούνται την ιστορία της αρχαίας τους πατρίδας. Υπάρχουν επίσης ανεκτίμητα κομμάτια που ανήκουν στην τέως βασιλική οικογένεια της Σρι Λάνκα, όπως το στέμμα και ο χρυσός θρόνος του Βασιλιά, εκτεθειμένα με έναν πολύ εντυπωσιακό, περίτεχνο τρόπο.

Στην καρδιά του Κολόμπο βρίσκεται μία πολύ μεγάλη λίμνη, η Λίμνη Beira. Στο κέντρο της λίμνης θα τραβήξει την προσοχή σας ένα υπέροχο μικρό νησί, χάρη στον ναό που στέκεται στην κορυφή του, τον βωμό της Simamalaya. Στενά κανάλια ενώνουν τη λίμνη με άλλες παραπλήσιες λίμνες και όλες τους τελικά απολήγουν στον Ινδικό Ωκεανό. Κατά τη διάρκεια της αποικιοκρατίας, η λίμνη και τα κανάλια της ήταν ο κυριότερος τρόπος με τον οποίο μεταφέρονταν τα αγαθά σε όλη την χώρα, και γι’ αυτό και η λίμνη έχει κρατήσει το Πορτογαλικό της όνομα, Beira. Είναι ένα θαυμάσιο σημείο για ηρεμία και ανάπαυλα, γύρω από τα καταπράσινα, ζαφειρένια νερά της. Νοικιάστε μια βάρκα και απολαύστε την εξωτική ατμόσφαιρα.

Ο Ναός της Gangaramaya αποτελείται από πολλά κτήρια και είναι γεμάτος με αμέτρητους θαυμαστούς θησαυρούς. Η βιβλιοθήκη του, το μουσείο, και τα αναρίθμητα τάματα που συναντά κανείς εκεί, είναι όλα δωρεές πιστών και φίλων του Ναού. Εκεί επίσης στεγάζονται και πάρα πάρα πολλά αγάλματα του Βούδα, μάλλον τα περισσότερα που θα δείτε ποτέ μαζεμένα σε ένα μέρος.
Βόλτες, Φαγητά, Ψώνια

Η βόλτα στο Κολόμπο είναι μία υπερβατική εμπειρία γεμάτη μυρωδιές, εικόνες, ήχους και ανθρώπους. Οι δρόμοι γύρω από το ιστορικό κέντρο της περιοχής Pettah θα σας οδηγήσουν μέσα σε ένα χαρούμενο πανηγύρι γεμάτο με καταστήματα και παζάρια.

Δίπλα στην παραλία και την προκυμαία του Κολόμπο υπάρχει ένα πολύ μακρύ πράσινο μονοπάτι που ονομάζεται Galle Face Green. Αρχικά είχε δημιουργηθεί από τους Ολλανδούς για να παρατάξουν τα κανόνια τους κατά μήκος του λιμανιού, αλλά σήμερα αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για βόλτες, χαλάρωση και παιχνίδι. Υπάρχουν επίσης πολλά μέρη για φαγητό κατά μήκος του μονοπατιού με καταπληκτικές γεύσεις σε απίστευτα χαμηλές τιμές!

Στο Κολόμπο υπάρχει μία πληθώρα μικρών συνοικιακών μαγαζιών για να αγοράσετε όλα τα αναμνηστικά σουβενίρ σας από το ταξίδι σας στη Σρι Λάνκα. Η οδός Galle Road έχει ό,τι μπορείτε να φανταστείτε από τοπικά κοσμήματα, χειροτεχνήματα και ρούχα. Εάν το κέφι σας είναι να κάνετε πιο πολυτελή ψώνια, ο δρόμος Crescat Boulevard είναι έτοιμος να καλύψει κάθε επιθυμία για εξόρμηση στα πιο ακριβά μαγαζιά.

Πήγαινέ με εκεί!

Οι πτήσεις προς το Colombo φθάνουν στο Διεθνές Αεροδρόμιο Bandaranaike και η διαδρομή προς την πόλη με ταξί διαρκεί συνήθως 30 με 60 λεπτά. 


Tags:κολόμπο Σρι Λάνκα Qatar Airways 

Προηγούμενο

3 νησιά για να υποδεχθείτε το καλοκαίρι

Επόμενο

Μύκονος: Πριν από όλους εσείς