Πελοπόννησος: 3 πόλεις για την Άνοιξη


Δεν το φωνάζουν. Μας καλούν ψιθυριστά, σχεδόν συνωμοτικά ν’ ανακαλύψουμε το πιο γνήσιο πρόσωπό τους. Αυτή είναι η εποχή τους. Περπατώντας στα σοκάκια τους, παίρνοντας τις πρώτες λυτρωτικές ανάσες ελευθερίας της χρονιάς, θα το διαπιστώσουμε. 

Πύλος



Γιατί να πάτε τώρα: Επειδή στο στεριανό νησί της Δυτικής Μεσσηνίας θα αισθανθείτε πως το καλοκαίρι και οι ανέφελες μέρες έφτασαν νωρίς και θα κάνετε μια άτυπη ψυχοθεραπεία χαζεύοντας στο λιμάνι τους ψαράδες, περπατώντας στο Νιόκαστρο και πίνοντας ράθυμα το ούζο σας στην κεντρική πλατεία. 



Πού να μείνετε
Philip: Χτισμένο σ’ ένα ύψωμα στην είσοδο της Πύλου αυτό το οικογενειακό ξενοδοχείο διαθέτει 18 άνετα δωμάτια και studio, όλα με μπαλκόνι με θέα στον πανέμορφο κόλπο του Ναβαρίνου. Στα συν το εστιατόριο του Philip, στο οποίο θα δοκιμάσετε νόστιμα παραδοσιακά πιάτα. Ρωτήστε τον ιδιοκτήτη τι περιλαμβάνει η ψαριά της ημέρας και συνοδεύστε την επιλογή σας με δροσερό ντόπιο κρασί (τηλ.: 27230 22741, www.hotelpylos.com). 
12 Θεοί: Απέχει 1 χιλιόμετρο από το κέντρο της Πύλου. Διαθέτει 12 δωμάτια και 6 studios με εξοπλισμένη κουζίνα, το καθένα τελείως διαφορετικό από το άλλο, μα όλα εμπνευσμένα από τη μυθολογία. Το ξενοδοχείο έχει, ακόμη, πισίνα, σαλόνι και μπαρ, καθώς και βιβλιοθήκη. Στα συν η δυνατότητα, έπειτα από συνεννόηση, να σας οργανώσουν μια κρουαζιέρα στον κόλπο της Πύλου και στην ευρύτερη περιοχή (Καλαμάτας 33, τηλ.: 27230 22179, www.12gods.biz). 


Philip

Karalis Beach Hotel:
Χτισμένο εκεί όπου σκάει το κύμα, στη σκιά του κάστρου της Πύλου. Διαθέτει 14 δωμάτια, ενώ ανάμεσα στις παροχές του ξενοδοχείου θα βρείτε νόστιμο πρωινό σε μπουφέ, δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο ίντερνετ, spa, καθώς και lounge bar για το απογευματινό απεριτίφ σας. Επιλέξτε ένα από τα δίκλινα με θέα τη θάλασσα (Παραλία Πύλου, τηλ.: 27230 23021, www.karalisbeach.gr). 



Πού να φάτε
Ποσειδονία: Με φόντο το αρχοντικό του ολυμπιονίκη Κωστή Τσικλητήρα και τα τραπεζάκια του να στρώνονται πλάι στο κύμα αυτό το γουστόζικο εστιατόριο φημίζεται για το ολόφρεσκο ψάρι του και την ντόπια παραδοσιακή κουζίνα. Δοκιμάστε το ταλαγάνι (η μεσσηνιακή εκδοχή του κυπριακού χαλουμιού) με κομπόστα ντομάτας και πολύσπορο κριτσίνι, καθώς  και τη μπραντάδα Βακαλάου με σάλτσα σκόρδου. Για το τέλος αφήστε λίγο χώρο για σπιτικό γλυκό του κουταλιού ή ραβανί (Τσαμαδού, Πύλος, τηλ.: 27230 23133, pylosposeidonia.gr). 
4 Εποχές: Old school ταβέρνα στον παραλιακό δρόμο μετά το διατηρητέο σπίτι του Τσικλητήρα. Εδώ θα γευτείτε πολύ καλά μαγειρευτά, αλλά και φρέσκο ψάρι και θαλασσινά. Οτιδήποτε μπαίνει στη σχάρα-γαρίδες, χταπόδι, σαρδέλα κ.ά-βγαίνει λουκούμι (Τσαμαδού 2, Παραλιακή Οδός Πύλου, τηλ.: 697 7437729).


Ποσειδονία

Το Σπιτικό: Βρίσκεται στη γειτονική Γιάλοβα και το μενού του παντρεύει δημιουργικά την ελληνική με την κυπριακή κουζίνα. Εδώ, λοιπόν, η αφέλια (κυπριακή χοιρινή τηγανιά κρασάτη και αρωματισμένη με κόλιαντρο) συνυπάρχει με τα γεμιστά, το κοκκινιστό μοσχαράκι και τον μπακαλιάρο σκορδαλιά (Γιάλοβα, τηλ.: 27230 22138, spitikogialova.gr). 



Για ποτό: Στο all day bar Cupallou. Μοντέρνος χώρος που φιλοξενεί πολύ συχνά live. Στον κατάλογό του θα βρείτε όλα τα κλασικά κοκτέιλ. Αξίζει να δοκιμάσετε το Cupallou με βότκα, σιρόπι μπαχαρικών, ροδάκινο, φρέσκο χυμό lime και σιρόπι τσίλι. Όσο ο καιρός φτιάχνει τα τραπεζάκια περνούν στον απέναντι δρόμο, στην πλατεία (τηλ.: 27230 22820). 



Νόστιμη αγορά: Μη φύγετε από την Πύλο αν δεν δοκιμάσετε το γαλακτομπούρεκο του ιστορικού ζαχαροπλαστείου Κρίνος: αφράτη κρέμα, τραγανό φύλλο… να γλείφετε και τα δάχτυλά σας. Ένα κομμάτι δεν είναι αρκετό, γι’ αυτό ίσως θα ήταν καλύτερο-και πιο προνοητικό- να πάρετε ένα ταψάκι και για το δρόμο (Πλατεία Τριών Ναυάρχων, τηλ.: 27230 22756). 



Το ηλιοβασίλεμα θα σας βρει: Στο Παλαιόκαστρο να βλέπετε τον ήλιο να βουτά και να παίζει αυθάδικα με τα νερά της Βοϊδοκοιλιάς. Ο ορισμός της ψυχικής γαλήνης! 




Tags:Πύλος Ναύπλιο Αρεόπολη 

Προηγούμενο

Μόσχα: 10 λόγοι για να την επισκεφθείτε

Επόμενο

Μακρινίτσα: Το μπαλκόνι του Πηλίου