Αυτή είναι και επίσημα η πιο cool γειτονιά του Βερολίνου.

Οι φήμες λένε ότι το Βερολίνο είναι η πόλη των άκρων. Τα έχει όλα και για όλους. Οπότε να τα ανακηρυχθεί μια γειτονιά ως η πιο cool ολόκληρου του Βερολίνου, σίγουρα δεν είναι λίγο. Πόσο μάλλον αν αυτή η ίδια γειτονιά έχει ανακηρυχθεί ως η έκτη πιο cool γειτονιά στον κόσμο.Στη ετήσια λίστα του περιοδικού TimeOut με τις πιο όμορφες γειτονιές του κόσμου, 38.000 άνθρωποι από όλο τον κόσμο ψήφισαν τις αγαπημένες τους γειτονιές από κάθε άκρη της γης. Στο Βερολίνο η γειτονιά που ξεχώρισε κατά πολύ και ψηφίστηκε κατά κόρον, ήταν το Βέντινγκ (Wedding), μια low profile συνοικία με πολλά τοπικά μαγαζάκια και επιχειρήσεις, αλλά και με μια λίμνη που όλοι θα θέλαμε στη γειτονιά μας. Βορειοδυτικά του κέντρου της πόλης, η πολυπολιτισμική και πολυεθνική κοινότητα του Βέντινγκ, παραμένει πιστή στις τοπικές επιχειρήσεις, από τα μικρά παντοπωλεία μέχρι και τα ανερχόμενα street food στέκια της. 
Η γειτονία δεν παραμένει η ίδια στον χρόνο και στις εξελίξεις, αφού μετά από χρόνια αγώνων των ακτιβιστών η Αφρικανική Συνοικία της θα αλλάξει επιτέλους όνομα. Μπορείτε να κλείσετε ένα Revolutionary τουρ,  από την Πύλη του Βρανδεμβούργου στο Mitte μέχρι το Bέντινγκ, ώστε να καταλάβατε ακριβώς πως το ίδιο το Βερολίνο αλλά και αυτή η τόσο απλή και ιδιαίτερη γειτονιά, έφτασαν να είναι αυτό που είναι σήμερα. 
Αν ήδη σχεδιάζετε ένα ταξίδι στο Βερολίνο, όταν οι δύσκολες μέρες της πανδημίας είναι παρελθόν, τότε σίγουρα αυτή η γειτονιά πρέπει να περιλαμβάνεται στη λίστα σας.  
Tags:Berlin Βερολίνο γειτονιά 

Προηγούμενο

To φουτουριστικό deck με την εκπληκτική θέα στις Άλπεις.

Επόμενο

Οι 10 απόλυτοι και αλλιώτικοι ταξιδιωτικοί προορισμοί.