5 ψέματα που πρέπει να πείτε όταν ταξιδεύετε

Υπάρχουν φορές που ένα “αθώο” ψέμα μπορεί να σας βγάλει από δύσκολη θέση και να σας βοηθήσει να είστε ασφαλείς ενώ βρίσκεστε στο εξωτερικό. Πάρτε μερικές ιδέες.

“Όχι, δεν είναι η πρώτη μου φορά εδώ”.
Το ψέμα αυτό θα σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο αν χρησιμοποιείτε ταξί για τις μετακινήσεις σας αφού ο οδηγός είναι πολύ πιθανό να σας ρωτήσει αν επισκέπτεστε για πρώτη φορά την πόλη. Μπορεί να νομίζετε πως δηλώνοντας άγνοια θα εξασφαλίσετε χρήσιμες οδηγίες και συμβουλές, αλλά κινδυνεύετε να σας κάνει κύκλους στην πόλη. Αν τον κάνετε να πιστέψει πως γνωρίζετε την πόλη, είναι πιο πιθανό να σας μεταφέρει απευθείας στον προορισμό σας. Έτσι, παύετε να αποτελείτε εύκολο στόχο.

“Ναι, έχω σύντροφο”.
Αυτό το ψέμα είναι χρήσιμο κυρίως για τις γυναίκες που ταξιδεύουν μόνες τους και θέλουν να αποφύγουν οποιαδήποτε παρενόχληση. Για να γίνει το ψέμα σας ακόμα πιο πιστευτό, θα μπορούσατε να τραβήξετε με το κινητό μια φωτογραφία με κάποιον φίλο σας πριν φύγετε για ταξίδι και να την δείξετε σε όσους σας ενοχλούν.

“Συγγνώμη αλλά δεν θυμάμαι το όνομα του ξενοδοχείου μου”.
Αν συναντήσετε κάποιον που μοιάζει να δείχνει υπερβολικό ενδιαφέρον για να μάθει πληροφορίες για εσάς, προσπαθήστε να μην δώσετε λεπτομέρειες για τα προσωπικά σας στοιχεία ή τον τόπο διαμονής σας. Το καλύτερο είναι να μην γνωρίζει κάποιος πού μένετε.

“Δεν μιλάω αγγλικά΄”.
Το να προσποιηθείτε ότι δεν γνωρίζετε αγγλικά (ή κάποια άλλη ξένη γλώσσα) με αποτέλεσμα να δυσκολεύεστε να συνεννοηθείτε, μπορεί να σας φανεί χρήσιμο για να αποφύγετε οποιαδήποτε ενόχληση. Σίγουρα κάποιος που δυσκολεύεται να επικοινωνήσει μαζί σας, θα εγκαταλείψει την προσπάθεια και θα σας αφήσει ήσυχους.

“Ταξιδεύω με φίλο μου”.
Είναι αλήθεια πως όσοι ταξιδεύουν μόνοι τους – και κυρίως οι γυναίκες – αποτελούν ευκολότερους στόχους. Σε περίπτωση που κάποιος σας παρενοχλεί, μπορείτε να πείτε πως ταξιδεύετε με κάποιο φίλο αλλά αποφασίσατε να εξερευνήσετε για λίγο την πόλη ξεχωριστά.
Tags:best of τι να μην κάνετε συμβουλές 

Προηγούμενο

10 ταξιδιωτικά λάθη που νομίζετε ότι δεν κάνετε

Επόμενο

5 λάθη που κάνουμε στο αεροδρόμιο