Πώς θα μεταφέρετε κρασί στις αποσκευές σας;


Είναι κάποιοι προορισμοί που εκτός από την ομορφιά τους, φημίζονται παγκοσμίως και για το κρασί τους. Έτσι καμία επίσκεψη στην Τοσκάνη δεν θα είναι ολοκληρωμένη αν δεν δοκιμάσετε το κρασί από τους αμπελώνες του Chianti. Κανένας οινόφιλος επίσης δεν μπορεί να αντισταθεί στο κατακόκκινο γαλλικό κρασί του Μπορντό ή της Ριόχα, της πιο διάσημης και αριστοκρατικής οινοπαραγωγικής ζώνης της Ισπανίας. Τι γίνεται όμως όταν μπείτε στον πειρασμό να αγοράσετε μπουκάλια για να απολαύσετε το αγαπημένο σας κρασί πίσω στην πατρίδα; Όλοι γνωρίζουμε ότι οι βαλίτσες ταλαιπωρούνται αρκετά στα αεροδρόμια και κανένας δεν θα ήθελε να βρει όλα του τα ρούχα λερωμένα από το κόκκινο – και ίσως ακριβό – κρασί που αγόρασε. Τα tips που ακολουθούν θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε αυτό το μάλλον εφιαλτικό σενάριο.

Wine

  

Ενημερωθείτε για την πολιτική που ακολουθούν τα αεροδρόμια και οι αεροπορικές εταιρίες σχετικά με τη μεταφορά αλκοόλ. Φυσικά απαγορεύεται να έχετε μαζί σας μπουκάλια κρασιού σε χειραποσκευή, εκτός κι αν τα αγοράσετε μετά τον έλεγχο σε κατάστημα αφορολόγητων ειδών. Και πάλι όμως ισχύουν περιορισμοί στην ποσότητα. Ο μόνος τρόπος να μεταφέρετε κρασιά είναι στη βαλίτσα σας (έχετε υπόψη ότι απαγορεύεται γενικά η μεταφορά ποτών με περιεκτικότητα σε αλκοόλ μεγαλύτερη του 70%, κατηγορία στην οποία δεν εμπίπτει το κρασί). Πριν τοποθετήσετε το κρασί στη βαλίτσα, τυλίξτε ένα κομμάτι ύφασμα ή ρούχου γύρω από το λαιμό του μπουκαλιού μέχρι να γίνει τόσο παχύ όσο η βάση του και στη συνέχεια τυλίξτε και το υπόλοιπο μπουκάλι. Για περισσότερη ασφάλεια, βάλτε το μπουκάλι μέσα σε νάιλον σακούλα που σφραγίζει. Μια ακόμα καλή λύση είναι να τυλίξετε το μπουκάλι με αεροπλάστ (το γνωστό υλικό περιτυλίγματος με τις φούσκες). Αφού το τυλίξετε τοποθετήστε το μπουκάλι στη μέση μιας γεμάτης βαλίτσας έτσι ώστε να περιοριστούν οι κραδασμοί και οι μετακινήσεις του ενώ ταξιδεύετε.

Wineskin Bottle Guard

Για ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια, μπορείτε να αγοράσετε ειδικές θήκες κρασιών (wineskin) από κάβες, οινοποιεία ή από το διαδίκτυο. Είναι κατασκευασμένες από πλαστικό με φυσαλίδες αέρα σε σχήμα μπουκαλιού και καλύπτουν ολόκληρη τη συσκευασία. Κλείνουν αεροστεγώς στον πάτο, οπότε μπορείτε με μεγαλύτερη ασφάλεια να μεταφέρετε το αγαπημένο σας κρασί μέσα στη βαλίτσα. Διαθέτουν διπλή ταινία ασφαλείας ώστε να μην χυθεί το περιεχόμενο του μπουκαλιού στην αποσκευή σας, στην περίπτωση που συμβούν τα χειρότερα.

Wine Carrier Winecruzer 8 Pro 950X400  Wine Skin 2S


Οι λάτρεις του κρασιού βεβαίως μπορούν να αγοράσουν ειδική βαλίτσα κρασιού. Πριν μπείτε σε όλη τη διαδικασία μεταφοράς του κρασιού, ενημερωθείτε από το οινοποιείο ή την κάβα από όπου προμηθευτήκατε τα κρασιά αν πραγματοποιούν αποστολές σε όλο τον κόσμο. Έτσι με σχετικά μικρό κόστος, θα παραγγείλετε περισσότερα κρασιά και θα φτάσουν ασφαλή στην πόρτα σας χωρίς να πάρετε εσείς το ρίσκο της μεταφοράς τους!

 

Tags:κρασί συμβουλές tips travel tips 

Προηγούμενο

Δεν κλείνει η βαλίτσα; Οι 10 καλύτερες συμβουλές για πιο άνετο ταξίδι!

Επόμενο

Everymatic: Ένα application για διακοπές στα μέτρα σας.