Πώς θα ταξιδέψετε σαν ντόπιοι

Κάθε πόλη μοιάζει διαφορετική μέσα από τα μάτια των κατοίκων της. Ακολουθήστε τους και μόνο τότε θα δείτε την πραγματική ζωή και όχι απλώς τα αξιοθέατα.

Κάντε έρευνα
Πριν ταξιδέψετε θα χρειαστεί να είστε προετοιμασμένοι. Δεν αρκεί να προμηθευτείτε έναν οδηγό που απαριθμεί τα αξιοθέατα της πόλης αλλά θα πρέπει να διαβάσετε ταξιδιωτικές σελίδες στις οποίες οι ίδιοι οι ντόπιοι αποκαλύπτουν τις καλύτερες διευθύνσεις της πόλης τους.

Ρωτήστε
Όσο ενημερωμένος και να είναι ο ταξιδιωτικός οδηγός που θα κρατάτε, δεν μπορεί να συγκριθεί με τις οδηγίες και τις συμβουλές που θα σας δώσουν οι ντόπιοι. Γι'αυτό μιλήστε μαζί τους, ρωτήστε πού τους αρέσει να πηγαίνουν για φαγητό ή ποια είναι τα αγαπημένα σημεία της πόλης. Χρήσιμες συμβουλές θα πάρετε και από τη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου σας!

Κάντε γνωριμίες
Μην ντρέπεστε. Οι καλύτεροι ξεναγοί είναι οι ντόπιοι. Μιλήστε τους, γνωρίστε τους ενώ κάθεστε δίπλα δίπλα για φαγητό ή για ποτό και, πού ξέρετε, οι νέοι σας φίλοι μπορεί να είναι πρόθυμοι να σας ξεναγήσουν οι ίδιοι στην πόλη τους.

Νοικιάστε διαμέρισμα
Προτιμήστε να μείνετε σε διαμέρισμα γιατί πρώτον, θα νιώθετε όντως σαν ντόπιοι αφού θα μένετε σε πραγματικό σπίτι και όχι δωμάτιο ξενοδοχείου και δεύτερον, οι άνθρωποι που το νοικιάζουν είναι συνήθως πολύ φιλικοί και πρόθυμοι να σας μάθουν όσα περισσότερα γίνεται για την πόλη τους.

Βγείτε από το κέντρο
Στις περισσότερες πόλεις οι τουρίστες συνωστίζονται σε συγκεκριμένους δρόμους της πόλης και ακολουθούν ο ένας τον άλλον φωτογραφίζοντας τα αξιοθέατα. Οι περισσότεροι άλλωστε φοβούνται μήπως χαθούν και δεν παρεκκλίνουν από τη διαδρομή. Εσείς βγείτε από τα τουριστικά μονοπάτια και ακολουθήστε τους ντόπιους σε στέκια που ελάχιστοι τουρίστες γνωρίζουν. Εκεί κρύβεται άλλωστε και η πραγματική ζωή.

Ζήστε όπως οι ντόπιοι
Οι περισσότεροι τουρίστες τρώνε συγκεκριμένες ώρες και γενικώς έχουν έναν διαφορετικό τρόπο ζωής από τους κατοίκους. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να μάθετε πώς πραγματικά ζουν οι ντόπιοι, τι ώρα και πού τρώνε, σε ποιες υπαίθριες αγορές ψωνίζουν, πώς είναι η καθημερινότητά τους. Τότε θα κάνετε πραγματικά δική σας την πόλη.

Tags:ταξίδι συμβουλές tips 

Προηγούμενο

7 τρόποι για να ταξιδέψετε σε όλο τον κόσμο δωρεάν

Επόμενο

12+1 μυστικά για πιο άνετες πτήσεις