8 μυστικά για σωστές φωτογραφίες

Ψάξτε την καλύτερη θέα από ψηλά.
Οι ειδικοί λένε πως οι καλύτερες φωτογραφίες τραβιούνται από ψηλά. Οπότε ανεβείτε όσο πιο ψηλά μπορείτε. Σε ταράτσες, βράχους, βουνά, γέφυρες και δείτε από εκεί το τοπίο γύρω σας. Από εκεί σίγουρα αυτό που θα δείτε θα είναι πολύ πιο διαφορετικό και πολύ πιο ενδιαφέρον από το να μείνετε στα χαμηλά. 

Προσέξτε τις αντανακλάσεις
Αν θέλετε να βγάλετε κάτι μέσα από μια βιτρίνα, ένα τζάμι ή ένα παράθυρο τότε αυτό που έχετε να κάνετε για να αποφύγετε τις ενοχλητικές για το τελικό αποτέλεσμα αντανακλάσεις είναι να έρθετε όσο πιο κοντά μπορείτε.

Οι ντόπιοι πάντα ξέρουν κάτι παραπάνω
Όταν ταξιδεύουμε σε ένα τόπο στην πραγματικότητα δεν χρειαζόμαστε χάρτες, εφαρμογές στο smart phone και οδηγούς. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι να έχουμε το θάρρος να ρωτήσουμε τους ντόπιους. Αυτοί ξέρουν τα πάντα για το τόπο τους, καλύτερα από τον καθένα. Αυτοί θα ξέρουν και που είναι το καλύτερο σημείο για να στήσετε τη μηχανή σας. Αυτοί θα σας αποκαλύψουν σημεία που δε θα βρείτε αλλού. 

Έχετε τα μάτια σας ανοιχτά
Ακόμα και εκεί που νομίζετε πως δεν υπάρχει τίποτα ωραίο για να φωτογραφίσετε πάντα υπάρχει κάτι που αξίζει την προσοχή σας. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να μάθετε να απομονώνεται τις λεπτομέρειες και να κοιτάτε με μάτια που πεινούν για την επόμενη καλύτερη φωτογραφία σας. 

Αφήστε τους χάρτες
Μια συμβουλή που δίνουμε σε όλους τους αναγνώστες μας είναι να χρησιμοποιούν τους οδηγούς και τους χάρτες των σημείων που επισκέπτονται μόνο για τα απολύτως απαραίτητα. Αν ακολουθήσετε τη συμβουλή μας μόνο έτσι θα βρείτε το πιο γραφικό σοκάκι, το πιο ευγενικό ντόπιο που θα σας ποζάρει, το πιο αυθεντικό ντελικατέσεν, το πιο ωραίο μπαλκόνι. Όλα διαθέσιμα για την κάμερα σας.

Οι εφαρμογές είναι πάρα πολύ χρήσιμες
Αν βγάζετε φωτογραφίες με το κινητό σας, τότε θα πρέπει να το έχετε εξοπλίσει με τα κατάλληλα app. Για παράδειγμα εμείς έχουμε δοκιμάσει και σας προτείνουμε τις Snapseed, Afterlight και VSCO Cam. Με αυτές τις εφαρμογές εκτός του ότι μπορείτε να επιτύχετε καλύτερα αποτελέσματα, σας επιτρέπουν να «πειράξετε» τη φωτεινότητα, τον κορεσμό, την αντίθεση και άλλες ρυθμίσεις.

Η βροχή και η συννεφιά δεν είναι εχθροί σας
Εντάξει, μπορεί οι ψιχάλες να μην είναι φίλες μας για τις βόλτες, αλλά για καλές φωτογραφίες μπορεί να αποδειχτούν θησαυρός. Οι βροχερές ημέρες είναι πιο ατμοσφαιρικές, οι σχηματισμοί των σύννεφων πιο εντυπωσιακοί, οι αντανακλάσεις στους δρόμους και τις λακκούβες του δρόμου μπορούν να μετατραπούν σε μικρούς πίνακες ζωγραφικής. 

Ξυπνήστε πρωί, μη ξεχάσετε το δειλινό.
Οι επαγγελματίες φωτογράφοι συμφωνούν πως οι ώρες της ανατολής και της δύσης είναι οι πιο ιδανικές για φωτογραφίες. Εκείνη την ώρα το φως του ήλιο είναι μαλακό και αναδεικνύει χωρίς να «καίει» τα χρώματα. Για να μην είστε με το ρολόι στο χέρι, κατεβάστε την εφαρμογή Sun Seeker, η οποία σας ενημερώνει για το πότε δύει και πότε ανατέλλει ο ήλιος καθημερινά. 


Tags:φωτογραφίες instagram travel tips 

Προηγούμενο

Η άγνωστη booking υπηρεσία που θα σας λύσει τα χέρια

Επόμενο

6 λόγοι για τους οποίους κάθε γυναίκα πρέπει να ταξιδέψει μια φορά μόνη