12+1 μυστικά για πιο άνετες πτήσεις

Αϋπνία, ενοχλητικοί συνεπιβάτες, πολύωρες πτήσεις, πολύωρες ανταποκρίσεις και τζετ λαγκ είναι κυρίως αυτά που μερικές φορές σκεφτόμαστε λίγο περισσότερο από ότι χρειάζεται στα ταξίδια μας. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να κάνουμε ακόμα και τις πολύωρες πτήσεις πολύ πιο εύκολες και διασκεδαστικές.

1. Επιλέξτε τις θέσεις σας με σύνεση, ιδιαίτερα για τις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων. Μια καλή ιδέα είναι να πάρετε τα πίσω πίσω καθίσματα για να έχετε το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι θα αποφύγετε την πιθανότητα ένα μικρό παιδί να κλωτσάει την πλάτη του καθίσματος σας.

2. Ταξιδέψτε με κάποιον που θα έχετε πολύ θάρρος ώστε να κοιμηθείτε πάνω του. Ο καλύτερος ύπνος λένε πολλοί γίνεται στα πόδια του άλλου. Οπότε φροντίστε ώστε οι θέσεις σας να είναι η μια δίπλα στην άλλη.

3. Το styling πολλές φορές είναι σημαντικό. Πρέπει να φοράτε άνετα ρούχα χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει πως πρέπει να επιλέξετε τη πιο παλιά και τσαλακωμένη φόρμα σας. Η καλύτερη επιλογή είναι κάτι άνετο και κομψό. 

4. Προπαραγγείλτε το γεύμα σας. Μη αλλάζετε συνήθειες όταν ταξιδευετε. Φροντίστε να ενημερώσετε την εταιρία για τις προτιμήσεις σας και ζητήστε ο δίσκος να έρθει συγκεκριμένη ώρα στη θέση σας. Εκτός του ότι δεν ταράζεται το πρόγραμμα σας, είναι μεγάλη ευχαρίστηση να μην περιμένετε μαζί με τους υπόλοιπους συνεπιβάτες το φαγητό σας.

5. Πολλές θέσεις αεροπλάνων δεν έχουν σχεδιαστεί ώστε να είναι φιλικές προς το ανθρώπινο σώμα και αυτό τις κάνεις πολλές φορές ιδιαίτερα άβολες. Αν έχετε να αντιμετωπίσετε μια τέτοια τότε το πιο εύκολο που μπορείτε να κάνετε είναι να ζητήσετε ένα αφράτο μαξιλάρι για την πλάτη σας. Θα απαλύνει τη οποιαδήποτε ενόχληση στη μέση ή την πλάτη σας. 

Μυστικά για να σας πάρει ο ύπνος

6. Χρησιμοποιείστε τις παραδοσιακές δικές σας μεθόδους στις οποίες καταφεύγετε για να κοιμηθείτε και στο σπίτι. Ίσως ένα ποτήρι κρασί ή ένα ελαφρύ ηρεμιστικό να σας βοηθήσει αν δυσκολεύεστε. Ποτέ μη ξεχνάτε την επιλογή ενός καλού βιβλίου που θα κουράσει κάπως τα μάτια σας και θα βοηθήσει σε ένα πιο γλυκό ύπνο.

7. Μη ταξιδεύετε χωρίς τη μάσκα για τα μάτια που θα σας εξασφαλίσει σκοτάδι. Ακόμη και οι ωτοασπίδες μπορούν να βοηθήσουν σε μια θορυβώδη αεροσκάφος.

8. Το θαυματουργό μαξιλαράκι. Αυτό το μαξιλαράκι για τον αυχένα που πολλές φορές έχετε δει και έχετε κοροϊδέψει όταν το χρησιμοποιούν οι γύρω σας είναι πολύ βολικό ιδιαίτερα για τις πολύωρες πτήσεις με τις low budget εταιρίες. Με αυτό θα έχετε μια σωστή στάση σώματος και θα κοιμηθείτε πιο εύκολα χωρίς πόνους και πιασίματα στον αυχένα. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να ξεκουραστείτε και να είστε έτοιμοινα εξερευνήσετε τον τόπο, την πόλη που επισκέπτεστε. 

9. Σε περίπτωση που έχετε ανταπόκριση και ο χρόνος σας περισσεύει κάντε ένα μπάνιο στο lounge ή σε ένα από τα ξενοδοχεία του αεροδρομίου που βρίσκεται. Συνήθως δεν στοιχίζει πολύ ακριβά. Αυτό θα σας αναζωογονήσει, θα σας χαλαρώσει και θα σας επιτρέψει να πάρετε ένα υπνάκο, μετά την επιβίβαση σας. 


Για να αποφύγετε το τζετ λανγκ

10. Προσπαθήστε να αλλάξετε το πρόγραμμα σας μια ημέρα πριν, έτσι ώστε το σοκ της αλλαγής ώρας να μην είναι τόσο μεγάλο. Αυτό είναι ίσως το μεγαλύτερο μυστικό για να αποφύγετε πονοκεφάλους και άλλα ενοχλητικά συμπτώματα. 

11. Μείνετε ενυδατωμένοι. Οι πολλές ώρες παραμονής σε μια καμπίνα μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση στον οργανισμό, κάτι που μπορεί να κάνει τα συμπτώματα του τζετ λανγκ ακόμη πιο έντονα. Πιείτε νερό όσο πιο συχνά μπορείτε.

12. Μην παραδοθείτε αμαχητί στην κούραση της πτήσης φτάνοντας στο προορισμό σας. Μείνετε ξύπνιοι μέχρι να έρθει η ώρα να συγχρονιστεί το ρολόι του οργανισμού σας, αποφεύγοντας να μείνετε παράλληλα πολλές ώρες άυπνοι. Το μυστικό είναι να βρεθεί μια μέση λύση κάπου μεταξύ ξεκούρασης και της καθημερινής συνήθειας. 

13. Η τεχνολογία με το μέρος μας. Πρόσφατα, η εταιρία Valkee κυκλοφόρησε τα ακουστικά HumanCharger (ανθρώπινος φορτιστής) τα οποία εκπέμπουν... φως αντί για ήχο. Δεν είναι όμως ένα συνηθισμένο φως, τα HumanCharger εκπέμπουν ισχυρές διακρανιακές ακτίνες φωτός, δηλαδή με κατάλληλη ένταση και μήκος κύματος που καταφέρνουν διαπερνούν το κρανίο και να φωτίζουν συγκεκριμένα σημεία του εγκεφάλου. Oι άνθρωποι που το σχεδίασαν υποστηρίζουν ότι τέσσερις 12-λεπτες συνεδρίες ανά ημέρα επί 6 ημέρες με το HumanCharger, μπορούν να μειώσουν αισθητά τα φαινόμενα του τζετ λαγκ. 

 

Tags:τζετ λανγκ πτήσεις 

Προηγούμενο

Πώς θα ταξιδέψετε σαν ντόπιοι

Επόμενο

Ταξιδεύουμε με ένα ποτήρι κρασί στους καλύτερους αμπελώνες.