Ποιές είναι οι πιο ασφαλείς θέσεις σε ένα αεροπλάνο;

Κάθε φορά που καλείστε να επιλέξετε μια θέση στο αεροπλάνο αυτό που σίγουρα όλοι έχετε σκεφτεί (όπως όλοι) τουλάχιστον μια φορά είναι: υπάρχει κάποια θέση πιο ασφαλή; Μπροστά, στη μέση ή κοντά στις εξόδους κινδύνου ή πίσω πίσω είναι η σωστή επιλογή. Ερωτήσεις που κανένας δε μπορεί να απαντήσει με σιγουριά. Ωστόσο, μια πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Time δίνει κάποια στατιστικά στοιχεία, τα οποία προέκυψαν μετά από ανάλυση των ατυχημάτων που έχουν συμβεί τα τελευταία 35 χρόνια και αφορά όχι μόνο στους θανάτους, αλλά και όσους επέζησαν από ένα αεροπορικό ατύχημα. 
Τα αποτέλεσμα της έρευνας έχουν ως εξής:
Όσοι κάθονται στα πίσω καθίσματα έχουν πιθανότητα να μην επιβιώσουν 32%, όσοι βρεθούν στη μέση στο 39% ενώ το ποσοστό όσων κάθονται στις μπροστινές θέσεις φθάνει το 38%.
Επίσης, από την έρευνα προέκυψε ότι οι πιο ασφαλείς θέσεις είναι τα μεσαία καθίσματα στις πίσω σειρές με ποσοστό 28%, ενώ η χειρότερη θέση να κάθεται κανείς είναι από την πλευρά του διαδρόμου στις μεσαίες σειρές του αεροπλάνου με το ποσοστό των θανάτων να εκτοξεύεται στο 44%.
Φυσικά, όλα αυτά είναι απλά μαθηματικά και όλα αλλάζουν ανάλογα με τις συνθήκες του κάθε ατυχήματος. Γι' αυτό, το Art Travel πιστεύει περισσότερο αυτό που προτείνει ο παγκόσμιος οργανισμός της Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας, οι υπεύθυνοι της οποίας υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει πιο «ασφαλή» καθίσματα σε μία πτήση.

Προηγούμενο

Τι ταξιδιωτικά λάθη πρέπει να αποφεύγετε.

Επόμενο

13 λόγοι για να γυρίσετε την Ευρώπη με τρένο