8 συμβουλές για να μην ενοχλείτε.

Πόσες φορές δεν θα έχει τύχει να καθίσετε δίπλα σε άκρως ενοχλητικό συνεπιβάτη στο αεροπλάνο; Δείτε τι να αποφύγετε για να μην γίνετε κι εσείς ένας από αυτούς.

1. Μην κρατιέστε και μην σπρώχνετε τα καθίσματα δεξιά κι αριστερά καθώς περπατάτε στο διάδρομο. Κρατηθείτε από τα ντουλάπια πάνω από τα καθίσματα, στα οποία θα στηριχθείτε και σε περίπτωση αναταράξεων. Κάθε φορά που πιάνετε την άκρη του καθίσματος ταρακουνάτε με ενοχλητικό τρόπο τον επιβάτη που κάθεται.

2. Μην πιάνεστε από την πλάτη του μπροστινού σας καθίσματος όταν θέλετε να σηκωθείτε καθώς ο μπροστινός σας νιώθει ξαφνικά τράνταγμα στο κάθισμά του. Αντιθέτως, θα πρέπει ν στηρίζεστε στα μπράτσα του καθίσματός σας.

3. Μην τοποθετείτε πλάγια τις αποσκευές σας στα ντουλαπάκια καθώς έτσι καταλαμβάνουν διπλάσιο χώρο. Απλώς σπρώξτε τα κάθετα για να διευκολύνετε τους υπόλοιπους επιβάτες να τοποθετήσουν τις αποσκευές τους και να μην χρειαστεί να τακτοποιούν τις αποσκευές οι αεροσυνοδοί καθυστερώντας την απογείωση.

4. Ελέγξτε την απόσταση που έχει ο επιβάτης που κάθεται πίσω σας πριν αποφασίσετε να ρίξετε πίσω την πλάτη του καθίσματος. Ιδιαίτερα στα μικρά αεροσκάφη ο χώρος είναι περιορισμένος και δεν είναι πολύ ευγενικό να στριμώξετε υπερβολικά τον άνθρωπο που κάθεται πίσω σας.

5. Μην τρώτε τροφές με έντονη μυρωδιά. Πώς θα νιώθατε αν ο διπλανός σας άνοιγε κονσέρβα με χταποδάκι ή σε σάλτσα σκόρδου; Δεν είναι υπερβολή. Συμβαίνουν πολλά ενοχλητικά γεγονότα στο αεροπλάνο με το φαγητό.

6. Συστηθείτε στον διπλανό σας. Φυσικά, δεν χρειάζεται να το παρακάνετε μιλώντας ακατάπαυστα ενώ ο συνεπιβάτης σας δείχνει ότι θέλει να κοιμηθεί, να διαβάσει ένα βιβλίο ή να ακούσει μουσική. Είναι προτιμότερο να ανταλλάξετε μερικές κουβέντες πριν την απογείωση ή κατά τη διάρκεια του ταξιδιού παρά να κάθεστε δίπλα σε κάποιον για ώρες χωρίς να έχετε πει κουβέντα.

7. Κατά τη διάρκεια της αποβίβασης περιμένετε μέχρι να σηκωθούν οι μπροστινοί σας και να προχωρήσουν στο διάδρομο και μην σπρώχνετε. Αν έχετε πτήση με ανταπόκριση που αναχωρεί άμεσα, ζητήστε ευγενικά να σας αφήσουν να περάσετε μπροστά.

8. Μην περιμένετε όρθιοι στο διάδρομο μέχρι να πάτε στην τουαλέτα. Σκεφτείτε ότι ο επιβάτης που κάθεται έχει κάποιον να στέκεται για ώρα πάνω από κεφάλι του ή να στηρίζεται στο κάθισμά του. Μείνετε στη θέση σας και περιμένετε μέχρι να είναι διαθέσιμη η τουαλέτα για να σηκωθείτε.

Tags:συμβουλές tips travel tips αεροπλάνα 

Προηγούμενο

Πώς θα αποφύγετε τις ουρές στα αξιοθέατα

Επόμενο

Τι δεν πρέπει να φάτε πριν από μια πτήση