Πώς να "επιβιώσετε" στη μεσαία θέση του αεροπλάνου

Προετοιμαστείτε. Τοποθετήστε βιβλία, iPad και οτιδήποτε άλλο χρειαστείτε σε εύκολα προσβάσιμη θήκη της τσάντας σας ώστε να τα πιάνετε εύκολα και να μην χρειάζεται να ψάχνετε στον περιορισμένο χώρο της θέσης σας.

Επιβιβαστείτε το συντομότερο δυνατό. Έτσι, θα μπορέσετε να τακτοποιήσετε τα πράγματά σας άνετα χωρίς να στριμώχνετε τους διπλανούς σας ή ακόμα και να τους σηκώσετε από τη θέση τους.

“Καπαρώστε” τα μπράτσα του καθίσματος. Οι κανόνες καλής συμπεριφοράς λένε πως ως επιβάτης της μη προνομιούχου μεσαίας θέσης, δικαιούστε να ακουμπάτε και στα δύο μπράτσα του καθίσματος. Απλώς βάλτε τα χέρια σας πάνω τους για να οριοθετήσετε το χώρο σας.

Περιορίστε τις αποσκευές. Όσο μικρότερη χειραποσκευή κουβαλάτε στην καμπίνα του αεροσκάφους τόσο περισσότερο ελεύθερο χώρο θα έχετε κάτω από το κάθισμα για να μπορέσετε να καθίσετε άνετα και, γιατί όχι, να τεντωθείτε.

Χαλαρώστε. Πάρτε μια βαθιά ανάσα και προσπαθήστε να είστε όσο πιο ευχάριστοι γίνεται με τους συνεπιβάτες σας. Σίγουρα η πτήση θα είναι καλύτερη για όλους.

Γνωριστείτε με τους συνεπιβάτες σας. Χαιρετήστε τους, πείτε ένα αστείο ή οτιδήποτε άλλο για να σπάσει ο πάγος και να γίνουν πιο ευχάριστες οι ώρες μέχρι τον προορισμό σας.

Προμηθευτείτε μαξιλαράκι για το λαιμό. Είναι ένα από τα πιο απαραίτητα αξεσουάρ καθώς θα μπορέσετε να κοιμηθείτε πιο άνετα ενώ χωρίς αυτό δεν θα έχετε καν πού να ακουμπήσετε το κεφάλι σας.

Φορέστε ακουστικά. Δίπλα σας μπορεί να κάθεται συνεπιβάτης που μιλάει πολύ ή ακόμα και μωρό που κλαίει διαρκώς. Θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι να απομονώσετε το θόρυβο.

Πάρτε μαζί σας το αγαπημένο σας βιβλίο. Ή ακόμα και σταυρόλεξα που θα σας κρατήσουν απορροφημένους σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού. Έτσι, το άβολο αυτό ταξίδι θα ολοκληρωθεί πριν το καταλάβετε.

Αναζητήστε κενή θέση στην καμπίνα μετά την απογείωση. Σε περίπτωση που σταθείτε τυχεροί, ζητήστε ευγενικά από το πλήρωμα να σας μεταφέρει σε άλλη διαθέσιμη θέση.


Tags:συμβουλές travel tips αεροπλάνα 

Προηγούμενο

Οι πιο ασφαλείς και οι πιο επικίνδυνες αεροπορικές εταιρείες για το 2016

Επόμενο

10 έξυπνοι τρόποι για να μην ξοδεύετε πολλά στα ταξίδια σας