Πώς να μην χρεωθείτε τη χειραποσκευή

Βρήκατε αεροπορικό εισιτήριο σε προσφορά και ετοιμάζεστε για κοντινή απόδραση. Γνωρίζετε, όμως, πώς να πακετάρετε τη χειραποσκευή σας για να μην υπάρξουν απρόοπτες χρεώσεις;


Το κόστος ενός ταξιδιού με το αεροπλάνο έχει μειωθεί πολύ χάρη στις εταιρίες χαμηλού κόστους. Σε αυτές, όπως γνωρίζετε, η μεταφορά αποσκευών δεν συμπεριλαμβάνεται στην τιμή εισιτηρίου και μπορείτε να πάρετε μαζί σας στην καμπίνα επιβατών μία χειραποσκευή. Αν η χειραποσκευή σας, όμως, δεν πληροί κάποιες προϋποθέσεις, τότε κινδυνεύετε να χρεωθείτε για τη μεταφορά της. Γι'αυτό, επιλέξαμε τρεις αεροπορικές εταιρίες (Aegean, Ryanair, EasyJet) και σας παρουσιάζουμε την πολιτική μεταφοράς της χειραποσκευής για να γλιτώσετε τη χρέωση!

Στην Aegean (el.aegeanair.com), αν ταξιδεύετε GoLight ή Flex, τότε δικαιούστε μια χειραποσκευή διαστάσεων 56εκ. μήκος x 45εκ. ύψος x 25εκ. πλάτος και βάρους ως 8 κιλών. Αν η χειραποσκευή σας κριθεί υπερμεγέθης, τοποθετούμενη στα ειδικά πλαίσια μέτρησης (baggage sizers) που υπάρχουν διαθέσιμα σε όλες τις εξόδους αναχώρησης, θα σας ζητήσουν να την παραδώσετε επίσης για μεταφορά στο αμπάρι του αεροσκάφους. Για βρέφη δικαιολογείται η μεταφορά μίας χειραποσκευής έως 6 κιλά, μέγιστων διαστάσεων εκ. 55x40x23 με τα απαραίτητα για τη διατροφή και την υγιεινή τους, αναλόγως της διάρκειας πτήσης. Για παιδιά (2 έως 12 ετών) δικαιολογείται η μεταφορά μίας χειραποσκευής έως 8 κιλά, με μέγιστες διαστάσεις εκ. 55X40x23.

Σύμφωνα με την πολιτική της Ryanair (www.ryanair.com), επιτρέπεται να μεταφέρετε δωρεάν μια χειραποσκευή με βάρος έως 10 κιλά και μέγιστες διαστάσεις 55 εκ x 40 εκ x 20 εκ, συν 1 μικρή τσάντα έως 35 x 20 x 20 εκ. Δεν υπάρχει επιτρεπόμενο όριο χειραποσκευών για νήπια (ηλικίας 8 ημερών έως 23 μηνών) τα οποία ταξιδεύουν στην αγκαλιά ενήλικα. Ωστόσο, ο συνοδός ενήλικας μπορεί να έχει μια τσάντα για βρέφη έως 5 κιλά πέραν του δικού του επιτρεπόμενου ορίου χειραποσκευών. Έχετε υπόψη, πως λόγω περιορισμών στο χώρο της καμπίνας του αεροσκάφους, είναι δυνατή η μεταφορά μόνο 90 μεγάλων χειραποσκευών (55 x 40 x 20 εκ) στην καμπίνα, και οι υπόλοιπες θα μεταφέρονται στο χώρο αποσκευών του αεροσκάφους δωρεάν.

Στις πτήσεις της EasyJet (www.easyjet.com), oι μέγιστες διαστάσεις της χειραποσκευής δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν τα 56x45x25 εκ. (μαζί με τα ροδάκια, τις τσέπες και τα χερούλια) ενώ δεν υπάρχει περιορισμός στο βάρος, από τη στιγμή που θα είστε σε θέση να την σηκώσετε και να την τοποθετήσετε μόνοι σας στο χώρο αποσκευών της καμπίνας του αεροσκάφους. 

Έτσι λοιπόν, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο ο τρόπος που θα πακετάρετε τη χειραποσκευή σας έτσι ώστε και να είστε εντός ορίων βάρους αλλά και να πάρετε όλα τα απαραίτητα. Δείτε τις συμβουλές μας εδώ Μυστικό: Πώς να χωρούν περισσότερα ρούχα στη βαλίτσα σας και εδώ Δεν κλείνει η βαλίτσα; Οι 10 καλύτερες συμβουλές για πιο άνετο ταξίδι!

Tags:συμβουλές ταξίδι αεροπλάνο tips 

Προηγούμενο

10 έξυπνοι τρόποι για να μην ξοδεύετε πολλά στα ταξίδια σας

Επόμενο

Τηλεφωνικές χρεώσεις στα ταξίδια σας. Τα λάθη που δεν πρέπει να κάνετε.