Μυστικά για ασφαλές road trip με τα παιδιά

Ξυπνάτε ένα πρωί και θέλετε να αποδράσετε έστω για μερικές ημέρες. Θέλετε να βάλετε σε μια βαλίτσα μερικά ρούχα δικά σας  και των παιδιών σας και να φύγετε για μερικές ημέρες. Βρήκατε το προορισμό, κλείσατε ξενοδοχείο, αλλά σας προβληματίζει η διαδρομή με το αυτοκίνητο μιας και για τα παιδιά σας δεν και είναι και το καλύτερο που μπορεί να τους συμβεί. Ακολουθείστε τις συμβουλές που ακολουθούν και θα είστε πανέτοιμοι να αντιμετωπίσετε τις όποιες δυσκολίες επιφυλάσσει ένα ταξίδι με αυτοκίνητο και μικρά παιδιά.


Κάντε τους έκπληξη 
Ανακοινώστε το τους ως κάτι μαγικό και χαρούμενο. Παρουσιάστε το σαν μια φοβερή και συναρπαστική εμπειρία, πείτε τους για όλα αυτά που θα συναντήσουν εκεί. Πχ:  υποσχεθείτε ότι θα δείτε χιόνι, θα φτιάξετε χιονάνθρωπους, ότι θα παίξουν με χαριτωμένα ζωάκια. Με άλλα λόγια δώστε τους κίνητρο να θέλουν να φτάσουν. Θα τρελαθούν από τη χαρά τους. 

Κάντε έλεγχο ασφαλείας
Αυτό είναι το επόμενο που πρέπει να κάνετε. Πριν βάλετε το κλειδί στην θέση του, πριν πατήσετε το γκάζι, αφιερώστε λίγο χρόνο για να τσεκάρετε αν το κάθισμα του είναι δεμένο σωστά και σφιχτά. Δείτε το κουτί πρώτων βοηθειών έχει όλα τα απαραίτητα. Το ίδιο κάντε και για το πακέτο οδικής βοηθείας. 
 
 
Επινοήστε παιχνίδια για να περάσει ευχάριστα η ώρα του
Όσο και να αδημονεί για να φτάσει στη διαδρομή το πιτσιρίκι σας θα βαρεθεί. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να το κρατάτε απασχολημένο. Πάρτε μαζί σας τα αγαπημένα του παιχνίδια, φορτίστε το tablet για να το έχει και να μπορεί να παίζει ή να χαζεύει φωτογραφίες, γράψτε ένα cd με τα αγαπημένα του τραγούδια και τραγουδήστε τα μαζί του. 
 
Πείτε τους ιστορίες
Τα παιδιά θα δείξουν ενδιαφέρον να τους περιγράφετε την διαδρομή. Πείτε τους που είστε τη κάθε στιγμή. Θα το δουν ως παραμύθι,  σαν περιπέτεια. Να είστε αναλυτικοί, να τους λέτε πληροφορίες για τις περιοχές που περνάτε και να κάνετε σχέδια για το τι θα κάνετε μόλις φτάσετε. 
 
Κάνετε στάσεις κατά τη διάρκεια της διαδρομής
Σε ένα ταξίδι με παιδιά θα πρέπει να είστε υπομονετικοί. Δε χρειάζεται να βιάζεστε. Κάντε πολλές στάσεις έτσι ώστε να το απολαύσετε. Αγοράστε τους μικρά σνακ και κάντε μια βόλτα στο μέρος που θα σταματήσετε. Σίγουρα θα το ευχαριστηθούν. 

Διαβάστε τους 
Πάρτε μαζί σας τα αγαπημένα του βιβλία ή παραμύθια και διαβάστε τις ιστορίες τους. Στην καλύτερη περίπτωση θα κοιμηθούν, στη χειρότερη θα κρέμονται από τα χείλη σας. Για όσους είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία μπορείτε να κάνετε download ηχητικά βιβλία στο κινητό και απλά να πατήσετε το play. 

Να είστε δυο ενήλικες στο αυτοκίνητο
Το καλύτερο είναι να υπάρχουν δυο ενήλικοι στο ταξίδι σας. Ακόμη και αν δεν μπορούν και οι δυο γονείς να είναι στο ταξίδι φροντίστε να πάρετε μαζί σας κάποιον φίλο σας. Εάν όμως δεν υπάρχει επιλογή και πρέπει να ταξιδέψετε μόνος τότε απλά φροντίστε να οργανώσετε το ταξίδι πολύ καλά.

Κάντε τους παρέα στο πίσω κάθισμα
Αν είστε συνοδηγός τότε καλύτερα να κάνετε το ταξίδι από το πίσω κάθισμα. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να το κρατήσετε απασχολημένο και να συμμετέχετε στις δραστηριότητες περνώντας διασκεδαστικά την ώρα του ταξιδιού. 

Tags:road trip travel tips ταξιδεύοντας με παιδιά 

Προηγούμενο

Φοβάστε στο αεροπλάνο;

Επόμενο

Φοβάστε στο αεροπλάνο;