Τηλεφωνικές χρεώσεις στα ταξίδια σας. Τα λάθη που δεν πρέπει να κάνετε.

Έχετε βγάλει τα εισιτήρια σας, ετοιμάσατε τις βαλίτσες σας αλλά δεν ξέρετε τι πρέπει να κάνετε  για να χρησιμοποιήσετε το κινητό σου όταν βρίσκεστε στο Εξωτερικό; Ακολουθούν συμβουλές για να μην έχετε δυσάρεστες εκπλήξεις στο λογαριασμό σας. 

Θα πρέπει να ξέρετε ότι: 


Με την υπηρεσία Διεθνούς Περιαγωγής (International Roaming) έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιείτε το κινητό τηλέφωνό σας όταν βρίσκεστε στο εξωτερικό. Η δυνατότητα αυτή καθίσταται εφικτή, μέσω των συμφωνιών που συνάπτουν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας στη χώρα μας με αντίστοιχες εταιρείες του εξωτερικού. Το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας του εξωτερικού που σας παρέχει την υπηρεσία χρεώνει σε επίπεδο χονδρικής τη δική σας εταιρεία για την παρεχόμενη υπηρεσία και στη συνέχεια, η εταιρεία χρεώνει εσάς για την υπηρεσία Διεθνούς Περιαγωγής. Αυτή την υπηρεσία την ενεργοποιείτε καλώντας στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στην οποία είστε συνδρομητής.

Έχετε στο νου σας:
Πριν ταξιδέψετε σε μια χώρα του εξωτερικού καλέστε την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας της οποίας είστε συνδρομητής για να μάθετε ποιες χρεώσεις ισχύουν για τις υπηρεσίες που θα θέλετε. Αναζητήστε πιθανά πακέτα τα οποία υπάρχουν και βρείτε αυτό που πιστεύετε ότι σας συμφέρει σύμφωνα με τις ανάγκες. Προτιμήστε αυτά που συνδυάζουν και MB για να μπορείτε να κάνετε και χρήση του internet, να ανεβάζετε φωτογραφίες στους προσωπικούς λογαριασμούς στα social media. 

Πριν επιλέξετε το πρόγραμμα σκεφτείτε τα εξής:
1. Ταξιδεύετε κυρίως εντός Ε.Ε. ή σε όλο τον κόσμο.
2. Έχετε καρτοκινητή ή συνδρομή συμβολαίου.
3. Δέχεστε ή πραγματοποιείτε σύντομα τηλεφωνήματα (μικρότερα από 3
λεπτά) ή πιο εκτεταμένα.
4. Στέλνετε πολλά SMS.
5. Χρησιμοποιείτε πολλά MB στο internet

Αν το ταξίδι σας ξεπεράσει τη μια εβδομάδα, τότε ίσως θα πρέπει να ψάξετε ποια εταιρία σας συμφέρει από τη χώρα που επισκέπτεστε και να προμηθευτείτε καινούργια SIM, η οποία θα ισχύει μονάχα για το χρονικό διάστημα που θα είστε στη συγκεκριμένη χώρα. Ρωτήστε επίσης τον πάροχο σας για την εταιρία που συνεργάζεται σε αυτή τη χώρα και ζητήστε να σας προταθεί η καλύτερη δυνατή λύση. 

Να θυμάστε ότι όταν εξετάζετε την επιλογή της  κάρτας  SIM , μην ξεχάσετε να πάρετε το σωστό μέγεθος SIM για τη συσκευή σας! Το iPad και το iPhone 4-4S  χρησιμοποιούν  μια  micro SIM,το iPhone 5 χρησιμοποιεί nanosim,  ενώ οι περισσότερες άλλες συσκευές χρησιμοποιούν μια μεγάλου μεγέθους κάρτα  SIM. Μπορείτε  επίσης να πρέπει να έχετε οποιοδήποτε εξάρτημα  χρειάζεστε για να αφαιρέσετε την κάρτα SIM.

Προγραμματίστε  από πριν και κατεβάστε Χάρτες GPS για  offline χρήση ή ότι άλλο νομίζετε ότι θα χρειαστείτε από το internet. Υπάρχει μια τεράστια ποικιλία από χάρτες που διατίθενται για smartphones και tablets. Στην ιδανική περίπτωση, αυτό που χρειάζεστε είναι να κατεβάσετε τους χάρτες που  θα από πριν και στη συνέχεια να βρείτε  την τοποθεσία σας χρησιμοποιώντας GPS, χωρίς πρόσβαση στο 3G δίκτυο δεδομένων. 

Μη συνδέεστε με περίεργα wi-fi spots. Πολλά είναι πολύ επικίνδυνα. Οι δημιουργοί τους δίνουν μερικά MB δωρεάν και την ώρα που εσείς τα χρησιμοποιείτε αυτοί υποκλέπτουν ευαίσθητα δεδομένα από τη συσκευή σας. Ένα από αυτά οι αριθμοί της πιστωτικής σας αν την έχετε χρησιμοποιήσει για online αγορές. Ενώ μπορεί ακόμα και να χρησιμοποιήσουν το δίκτυο σας για να κάνουν τηλεφωνήματα. Και στις δυο περιπτώσεις για λίγα MB δωρεάν internet θα πληρώσετε πολλά περισσότερα. 

Tags:Roaming travel tips internet 

Προηγούμενο

Πώς να μην χρεωθείτε τη χειραποσκευή

Επόμενο

Πώς θα κοιμηθείτε άφοβα στα ταξίδια σας;