Πώς θα βρείτε πιο φτηνά εισιτήρια;

Η μάχη του ταξιδευτή είναι η ίδια για πάντα: πως θα βρει τα πιο φτηνά εισιτήρια; Υπάρχουν μυστικά με τα οποία να μπορούμε να πετύχουμε καλύτερες τιμές; Υπάρχουν ημέρες που τα εισιτήρια κοστίζουν πιο φτηνά; Υπάρχουν. Ποιες είναι αυτές και μερικά ακόμα μυστικά ακολουθούν, που θα σας βοηθήσουν να βρείτε εισιτήρια αν όχι στις τιμές που θέλετε τότε ίσως σε καλύτερες. 1. Εκμεταλλευτείτε τα social media. Πλέον οι μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρίες, αλλά και τα ταξιδιωτικά πρακτορεία ανακοινώνουν τις προσφορές τους στις σελίδες τους στα facebook, twitter και instagram. Κάντε έτσι τα σωστά follow.

2. Επτά εβδομάδες πριν σύμφωνα με τους ειδικούς βρίσκετε τα πιο φτηνά εισιτήρια. Την τελευταία στιγμή τα εισιτήρια είναι εμφανώς πιο ακριβά ενώ νωρίτερα δεν έχουν βγει όλες οι πτήσεις αλλά και οι ειδικές τιμές. 

3. Αποφύγετε τις ημέρες Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή και Δευτέρα. Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς πως εκείνες τις ημέρες τα εισιτήρια είναι πολύ πιο ακριβά. Ζητήστε άδεια από τη δουλειά σας και φροντίστε έστω εκ της επιστροφής ή αναχώρησης να μην κάνετε κράτηση στις hot ημέρες. Συγκεκριμένα, Τρίτη και Τετάρτη, είναι οι μέρες που τα αεροπλάνα έχουν τη μεγαλύτερη διαθεσιμότητα σε θέσεις και έτσι υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα οι αεροπορικές να ρίξουν τις τιμές τους. 

4. Κλείστε εισιτήρια ανήμερα των γιορτών και των αργιών. Για τους ίδιους λόγους εκείνες τις ημέρες οι αεροπορικές ρίχνουν τις τιμές σε σχέση με τις ημέρες κοντά στις αργίες.

5. Κλείστε το εισιτήριό σας απευθείας με το site της αεροπορικής εταιρείας που θέλετε να ταξιδέψετε. 

6. Γραφτείτε στο newsletter των αεροπορικών εταιρειών που ενδιαφέρεστε. Εκεί στέλνουν τις προσφορές τους και έτσι θα τις μάθετε πρώτοι από όλους τους άλλους. Το τελευταίο καιρό λόγω των πολλών low budget εταιριών ανακοινώνουν εκπτώσεις της τάξεως του 50% της αρχικής τιμής. 

7. Πειραματιστείτε με νέους προορισμούς. Φτάνει πια με το Λονδίνο και το Παρίσι. Ανακαλύψτε μικρότερες μητροπόλεις τα εισιτήρια των οποίων παραμένουν ακόμα σε χαμηλές τιμές. Επίσης, κάθε φορά που μια εταιρία συμπεριλαμβάνει ένα νέο προορισμό για τον συστήσει στον κοινό προσφέρει σαφώς πιο χαμηλές τιμές

8. Φοβερό μυστικό είναι να καθαρίζετε τα cookies του υπολογιστή σας. Ορισμένες αεροπορικές εταιρείες μέσω αυτών μπορούν να εντοπίσουν πόσες φορές έχετε κάνει αναζήτηση για κάποιο δρομολόγιο και έτσι να μην σας εμφανίζουν τις προσφορές.

9. Τσεκάρετε τις τιμές στα μικρότερα αεροδρόμια. Μερικές φορές οι τιμές έχουν τόση μεγάλη διαφορά που αξίζει να χάσετε μια περίπου ώρα να φτάσετε αργότερα στο κέντρο της πόλης απ’ ότι αν φτάνατε απευθείας στο κεντρικότερο αεροδρόμιο του προορισμού σας. 


Tags:φτηνά εισιτήρια προσφορές 

Προηγούμενο

Τι δεν πρέπει να φάτε πριν από μια πτήση

Επόμενο

Μυστικά για τη διαμονή σας από τους experts