Τι να μην μεταφέρετε στη βαλίτσα

Τους αυστηρούς περιορισμούς που ισχύουν για τις χειραποσκευές, τους γνωρίζουμε όλοι. Τι συμβαίνει όμως στην περίπτωση των αποσκευών που παραδίδουμε στον έλεγχο των εισιτηρίων; 


Τα τελευταία χρόνια οι περιορισμοί σχετικά με την μεταφορά αντικειμένων στο αεροσκάφος είτε πρόκειται για χειραποσκευή είτε για παραδοτέα αποσκευή, γίνονται όλο και πιο αυστηροί για λόγους ασφαλείας. Ίσως δεν δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στα αντικείμενα που πακετάρουμε στην αποσκευή που παραδίδουμε στον έλεγχο των εισιτηρίων αλλά υπάρχει πιθανότητα να βρεθούμε προ δυσάρεστων εκπλήξεων. Δείτε τις συμβουλές μας:

Εύφλεκτα αντικείμενα
Απαγορεύεται να μεταφέρεται στη βαλίτσα σας οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά. Έτσι, σπίρτα, εκρηκτικά, πυροτεχνήματα, σπρέι και εύφλεκτα υλικά πρέπει να μένουν εκτός. Εξαιρούνται τα σπρέι προσωπικής φροντίδας όπως λακ μαλλιών και αποσμητικά.

Χημικά υλικά
Προϊόντα όπως χλωρίνη, οξυζενέ, σπρέι μπογιάς κτλ. επίσης ανήκουν στα απαγορευμένα είδη. 

Ηλεκτρονικά
Δεν θα πρέπει να μεταφέρετε στη βαλίτσα ηλεκτρονικές συσκευές όπως laptop, mp3 player, tablet, τηλέφωνα, κάμερες κτλ. Καθώς όχι μόνο κινδυνεύουν να καταστραφούν από τον εξοπλισμό ελέγχου αλλά να σπάσουν κατά τη μεταφορά ή ακόμα και να κλαπούν. Έχετε υπόψη ότι στη βαλίτσα απαγορεύεται και το ηλεκτρονικό τσιγάρο και θα πρέπει να το μεταφέρετε στη χειραποσκευή σας.

Πολύτιμα αντικείμενα
Σίγουρα ο πιο ασφαλής τρόπος να μεταφέρετε κοσμήματα, χρήματα και άλλα πολύτιμα αντικείμενα είναι η χειραποσκευή και όχι η βαλίτσα, η οποία κινδυνεύει να χαθεί ή να κλαπεί. Έτσι τα ακόλουθα αντικείμενα δε θα πρέπει να τοποθετούνται στις παραδοτέες αποσκευές, αλλά θα πρέπει πάντα να τα μεταφέρετε μαζί σας: φάρμακα, κοσμήματα, μετρητά, χρεόγραφα, συμβόλαια, επίσημα έγγραφα, διαβατήρια και ταυτότητες, εύθραυστα αντικείμενα και ηλεκτρονικές συσκευές.

Φαγητά και ποτά
Ίσως φαίνεται αθώο αλλά το να μεταφέρετε φαγητό, το αγαπημένο σας κρασί ή λάδι στη βαλίτσα μπορεί να αποβεί καταστροφικό όχι μόνο για τα δικά σας ρούχα αλλά και των άλλων επιβατών. Έτσι, τρόφιμα σε ημι-στέρεη ή υγρή μορφή, και ειδικά το λάδι, πρέπει να είναι πακεταρισμένα σε ξύλινα κουτιά με απορροφητικό υλικό έτσι ώστε να αποτραπούν διαρροές που μπορούν να προκαλέσουν καταστροφές στην περιουσία άλλων επιβατών. Εάν μεταφέρετε φαγητό, θα πρέπει να είστε ενήμεροι για τους κανονισμούς απαγόρευσης μεταφοράς τροφίμων που μπορεί να ισχύει σε διάφορες χώρες.

Tags:tips συμβουλές αεροπλάνο Βαλίτσα 

Προηγούμενο

Social media: Τι να μην κάνετε

Επόμενο

8 σούπερ τροφές για ταξιδιώτες