Τι να μην κάνετε στο ξενοδοχείο

Υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε κατά τη διάρκεια της διαμονή σας σε ένα ξενοδοχείο. Και κάποια που πρέπει να κάνετε. Δείτε ποια...

Μην πιάνετε τα τηλεκοντρόλ και τους διακόπτες χωρίς να τα καθαρίσετε πρώτα. Είναι από τα αντικείμενα που σπάνια καθαρίζονται. Ίσως δε καθαρίζονται και ποτέ. Γι’ αυτό φροντίστε να έχετε μαζί υγρά αντιβακτηριακά μαντηλάκια για να τα καθαρίζετε μόνοι σας. 

Μην πατάτε χωρίς κάλτσες ή παντόφλες στις μοκέτες και τα πατώματα. Οι μοκέτες είναι από τα αντικείμενα που φωλιάζουν τα περισσότερα μικρόβια σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου. Καθαρίζονται στην καλύτερη περίπτωση μια ή δυο φορές το χρόνο. 

Μην εμπιστεύεστε την τουαλέτα του ξενοδοχείου. Ακόμα και σε ένα πεντάστερο ξενοδοχείο δεν ξέρετε με ποιο τρόπο η καθαρίστρια την καθάρισε. Τα υγρά αντιβακτηριακά μαντηλάκια θα είναι και εδώ πολύ χρήσιμα. 
Οι κανόνες κοινής ησυχίας που ισχύουν στο σπίτι σας ισχύουν και εδώ. Μην βάλετε τη μουσική ή τη τηλεόραση στη διαπασών. 

Μη προσπαθήσετε να κλέψετε πράγματα από το μίνι μπαρ. Ακόμα και αν επικρατεί η άποψη ότι το να ελεγχθεί το μίνι μπαρ είναι μια δύσκολη διαδικασία, κάποιες φορές μπορεί να γίνει και καλό είναι να μην το επιχειρήσετε. Άλλωστε, πολλά ξενοδοχεία έχουν μηχανισμούς πλέον που μπορούν να ελέγχουν αν καταναλώσατε κάτι από τα προϊόντα. Πριν επιστρέψετε στο δωμάτιο σας αγοράστε ό, τι νομίσετε ότι θα χρειαστείτε για να καταπολεμήσετε την βραδινή λιγούρα.

Μην χρησιμοποιείτε τις πετσέτες πριν τις τσεκάρετε. Αυτό πρέπει να το κάνετε σίγουρα ιδιαίτερα αν έχετε επιλέξει ένα low budget ξενοδοχείο. Μερικές φορές κάποιες πετσέτες μένουν στα δωμάτια να στεγνώσουν και απλώς διπλώνονται για να τις χρησιμοποιήσουν οι επόμενοι. Αν δείτε κάτι τέτοιο καλέστε την ρεσεψιόν και ζητήστε να σας φέρουν άλλες. Να είστε το ίδιο προσεκτικοί και με τα σεντόνια.

Μην ενοχλείτε συνέχεια τη ρεσεψιόν με κάθε ευκαιρία και για ό, τι ασήμαντο. Όταν τους χρειαστείτε για κάτι σημαντικό θα πρέπει να είναι αποτελεσματικοί. 

Μην παραμελείτε να ενημερώνεστε για την έξοδο κινδύνου του ξενοδοχείου. Για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο. 

Μην ξεχνάτε το καρτελάκι «μην ενοχλείτε» στην πόρτα. Έτσι κρατάτε μακριά το προσωπικό του ξενοδοχείου που θα περάσει για να καθαρίσει το δωμάτιο και να αλλάξει τα σεντόνια. 


Tags:τι να μην κάνετε 

Προηγούμενο

Μυστικό: Πώς να χωρούν περισσότερα ρούχα στη βαλίτσα σας

Επόμενο

Η άγνωστη booking υπηρεσία που θα σας λύσει τα χέρια