Πού κάνουν check in τα περισσότερα μικρόβια;

Οι υποχόνδριοι θα τα ξέρετε ήδη. Καλό είναι όμως να ξέρουμε όλοι που φωλιάζουν τα μικρόβια στα δωμάτια και τα ξενοδοχεία που κάνουμε κράτηση. Υπάρχουν μάλιστα κάποιες γωνιές που δε φαντάζεστε.
Υπάρχουν φυσικά τα προφανή, οι λεκάνες στις τουαλέτες και οι νιπτήρες. Όμως τα μικρόβια λατρεύουν τα τηλεκοντρόλ, τους διακόπτες του ηλεκτρικού, ιδιαίτερα αυτά που είναι δίπλα στα κρεβάτια και φυσικά όπου αλλού υπάρχουν πλήκτρα και κουμπιά.

Οι ερευνητές των πανεπιστημίου του Χιούστον, της Ν. Καρολίνα και του Πέρντιου, που παρουσίασαν τα ευρήματά τους σε συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρίας Μικροβιολογίας, στο Σαν Φρανσίσκο, ερεύνησαν ξενοδοχεία και βρήκαν επίσης υψηλά επίπεδα βακτηριακής μόλυνσης στα σφουγγάρια, τα γάντια, τα σφουγγαρόπανα και στα άλλα είδη που χρησιμοποιούνται από το προσωπικό για την καθαριότητα των δωματίων, γεγονός που διευκολύνει την μετάδοση των μολύνσεων από το ένα δωμάτιο στο άλλο.

Τα χαμηλότερα επίπεδα μικροβίων εντοπίσθηκαν στα κεφαλάρια των κρεβατιών, στις κουρτινόβεργες και στα χερούλια στις πόρτες των μπάνιων. Αυτό το τελευταίο μάλιστα είναι μεγάλη έκπληξη.

Οπότε αν έχετε ευαίσθητο ανοσοποιητικό, ή αν ταξιδεύετε με βρέφη ή μικρά παιδιά τότε θα πρέπει να περάσετε τις "ένοχες" επιφάνειες με μικροβιοκτόνο καθαριστικο. Για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.

Tags:μικρόβια ξενοδοχεία μυστικα 

Προηγούμενο

Οι 15 καλύτερες δωρεάν travel apps!

Επόμενο

10 λόγοι που τα ταξίδια σας κάνουν καλύτερους