Πώς να μη χάσετε ποτέ τη βαλίτσα σας

Πριν από κάθε ταξίδι ανησυχείτε μήπως χάσετε τη βαλίτσα σας; Μήπως έχετε χάσει τις αποσκευές σας και ξέρετε πόση φασαρία μπορεί να σας φέρει αυτό ή πόσο μπορεί να σας ταλαιπωρήσει ή να σας χαλάσει το ταξίδι σας;  Ακολουθούν μερικές πολύ χρήσιμες συμβουλές για να γλιτώσετε όλη την ταλαιπωρία.

Τραβήξτε την μια φωτογραφία. Σε περίπτωση που θα χαθεί θα είναι πολύ βοηθητικό να έχετε να την δείξετε. Όλες οι πληροφορίες είναι βοηθητικές, αλλά μια φωτογραφία μπορεί να είναι αυτό που θα έχει το καλύτερο αποτέλεσμα.

Να βάζετε το όνομά σας και μέσα στην τσάντα.
Οι περισσότεροι ταξιδιώτες έχουν μια ετικέτα έξω από την βαλίτσα τους, αλλά αυτό σε περίπτωση κλοπής μπορεί να εξαφανιστεί οπότε καλό είναι να υπάρχουν τα στοιχεία σας και στο εσωτερικό. Μπορούμε να αγοράσουμε αυτοκόλλητες ετικέτες και να τις κολλήσουμε στα εσωτερικά τοιχώματα των αποσκευών. Τα απαραίτητα στοιχεία είναι το όνομα σας, το τηλέφωνο σας και το μαιλ σας. Αποφύγετε τη διεύθυνση του σπιτιού σας.

Μην αφήνετε ετικέτες από προηγούμενες πτήσεις μπορεί να μπερδέψουν στην αναζήτηση της βαλίτσα σας.

Διαλέξτε μια βαλίτσα που να έχει φανταχτερό χρώμα.
Μια μαύρη κοινή βαλίτσα μπορεί να μπερδέψει και φύγει με άλλο παραλήπτη ή να είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστεί σε ένα δωμάτιο με εκατοντάδες άλλες χαμένες αποσκευές.

Να έχετε μια λίστα με τα πράγματα που έχετε μέσα στην βαλίτσα. Σε περίπτωση που η βαλίτσα χαθεί, μπορεί ευκολότερα να γίνει αναγνώριση των αντικειμένων και αν δεν βρεθεί ποτέ να αποζημιωθούμε γι αυτά.

Να ξέρετε από πριν τα δικαιώματα σας σε περίπτωση πουη βαλίτσα σας χαθεί ή την παραλάβετε από τον ιμάντα χτυπημένη, σπασμένη, ή κατεστραμμένη. Θα γλιτώσετε χρόνο, θα αντιδράσετε πιο άμεσα και μπορεί να γλιτώσετε τα χειρότερα.

Εμπιστευτείτε την τεχνολογία. Σε περίπτωση που ταξιδεύετε συχνά καλό είναι να προμηθευτείτε ένα PocketFinder. Πρόκειται για μία αδιάβροχη συσκευή εντοπισμού με GPS που μπορείτε να βάλετε μέσα στη βαλίτσα σας, και η οποία συνδέεται με το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας EE. Σε ότι αφορά το κόστος, επιβαρύνεται με ένα εφάπαξ τέλος συν ένα μηνιαίο καθώς και τέλη διεθνούς περιαγωγής. Η εφαρμογή εντοπίζει το PocketFinder οπουδήποτε στον κόσμο, όπου υπάρχει κάλυψη δικτύου κινητής τηλεφωνίας. Ενώ, μπορείτε επίσης να κατεβάσετε στο κινητό σας την εφαρμογή Tile που εκτός από τη βαλίτσα σας μπορεί να εντοπίζει και το κινητό σας σε περίπτωση που το χάσετε.

Tags:βαλίτσα συμβουλές 

Προηγούμενο

9 λόγοι για να ταξιδεύετε μόνοι σας

Επόμενο

Tαξιδέψτε: Μείνετε σε φόρμα