Ταξίδια: 5 μύθοι που καταρίπτουμε


Υπάρχουν πράγματα που μπορεί να σας κάνουν διστακτικούς για το επόμενο ταξίδι; Σας δίνουμε κουράγιο για να μη δειλιάζετε ποτέ καταρρίπτοντας τους πιο συνηθισμένους μύθους που μας κρατούν στο σπίτι. 

Η διαμονή σε ένα διαμέρισμα είναι επικίνδυνη.
Την εποχή που το Airbnb είναι μια από τις πιο ανερχόμενες δυνάμεις στο χώρο του ταξιδιού, είναι χαζό να πιστεύει κάποιος κάτι τέτοιο. Βέβαια, θα πρέπει να επιλέγετε διαμερίσματα από ειδικευμένους και αναγνωρισμένους οργανισμούς, ενώ παράλληλα θα πρέπει να κάνετε την κράτηση σας σε ιστοσελίδες που δε θα έχετε καμιά υποψία ότι κάτι δεν πάει καλά μαζί της. Το να μείνει κανείς σε ένα διαμέρισμα μπορεί να είναι μια πραγματικά αυθεντική εμπειρία ταξιδιού. Εντελώς ανεξάρτητοι βλέπεται την πόλη μέσα από τα μάτια και τα παράθυρα των ντόπιων. 

Το να ταξιδεύεις μόνος δεν είναι ασφαλές
 Ναι, μπορεί να χρειάζονται κάποιες έξτρα προετοιμασίες αν πρέπει να ταξιδέψετε μόνοι σας, αλλά το να κάνεις ένα ταξίδι με τον εαυτό σου είναι μια φοβερά ανανεωτική εμπειρία από την οποία θα επιστρέψεις διαφορετικός. Επίσης, αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να κάνεις νέες γνωριμίες.

Δεν ταξιδεύω γιατί δεν έχω πολλές ημέρες στη διάθεση μου.
Αν περιμένετε να πάρετε από τη δουλειά σας άδεια δέκα ημέρες για να κάνετε το ταξίδι των ονείρων σας, τότε είναι πολύ πιθανό ότι αυτό να αργήσει. Ακόμη και ένα Σαββατοκύριακο μπορεί να μετατραπεί στην απόλυτη ταξιδιωτική εμπειρία σε πόλεις όπως το Παρίσι, η Ρώμη ή το Λονδίνο. Πάντα αξίζει τον κόπο. Κάντε την τρέλα και περάστε ακόμη και ένα βράδυ στην αγαπημένη σας πόλη, στο ταξιδιωτικό σας απωθημένο. 

Είναι πολυτέλεια η ταξιδιωτική ασφάλεια
…μέχρι να τη χρειαστείτε. Δεν μπορεί, θα έχετε ακούσει ιστορίες για ακυρώσεις, για χαμένες αποσκευές και διάφορα άλλες περιπέτειες που μπορεί να χαλάσουν το ταξίδι σας. Αποκτήστε ταξιδιωτική ασφάλεια ιδιαίτερα αν ταξιδεύετε συχνά και θα έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.  

Χρειάζεται λεφτά για να ταξιδέψει κανείς.
Ψέμα. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ταξιδέψει κανείς με πολύ λιγότερα χρήματα από ό, τι νομίζετε. Αρκεί να έχετε την επιθυμία και το χρόνο να το ψάξετε. Πλέον, υπάρχουν εταιρίες που πραγματοποιούν πτήσεις με πολύ φτηνά εισιτήρια, οπότε με ένα καλό προγραμματισμό μπορείτε πχ να πάτε Ρώμη αυτό τον καιρό με μόλις €40. Ενώ, υπάρχουν πολλοί και έξυπνοι τρόποι για να ρίξετε το budget. Tags:συμβουλές 

Προηγούμενο

5 ταξιδιωτικά μυστικά από αυτούς που ξέρουν

Επόμενο

Τα γαλλικά που πρέπει να ξέρει κάθε ταξιδιώτης