Social media: Τι να μην κάνετε

Τα social media είναι πλέον στη ζωή μας όπως ίσως το φαγητό και ο ύπνος. Όμως δε χρειάζεται να το παρακάνουμε με αυτά. Στο Art Travel συγκεντρώσαμε όσα πρέπει να προσέχουμε στα ταξίδια μας σε σχέση με αυτά. Διαβάστε τα και σκεφτείτε λίγο καλύτερα την φωτογραφία που θα ανεβάσετε στο επόμενο ταξίδι σας.

Προτιμήστε την ποιοτητα έναντι στην ποσότητα
Από τη στιγμή που φτάνετε στο αεροδρομιο ποστάρετε κάθετι όπου βρεθείτε και όπου σταθείτε. Γυρνώντας πίσω τι θα έχετε να πείτε στους φίλους μας; Εσείς θα γυρίσετε ενθουσιασμένοι, αλλά και οι άλλοι μετά από δεκάδες φωτογραφίες στο facebook και στο instagram θα το έχουν ήδη ξεπεράσει. Οπότε κρατήστε λίγο μυστήριο για την επιστροφή και μην το παρακάνετε με το να δείχνετε πόσο σούπερ και καταπληκτικά περνάτε. Αυτό που ιδανικά πρέπει να κάνετε είναι να ανεβάσετε κάποια πόστ, αφήνοντας όμως μερικά για εσάς και τους δικούς σας ανθρώπους. Αυτά που θα μοιραστείτε με αυτούς που πραγματικά αγαπάτε στην επιστροφή.

Μην ωραιοποιείτε την αλήθεια
Θυμηθείτε είστε σε διακοπές δεν φωτογραφίζετε ταξιδιωτικο φυλλάδιο που όλα πρέπει να είναι τέλεια. Επίσης, κανένας πλέον δεν "μασάει" από τα φιλτρα του instagram, οπότε δε χρειάζεται να το παρακάνετε με αυτά. Επίσης, είναι πιο ενδιαφέρουσα μια φωτογραφία με εσάς ηλιοκαμένο αλλά χαρούμενο μετά από μια όμορφη περιπέτεια παρά μια στημένη σέλφι στο ξενοδοχειο σας.  Μοιράστείτε με τους φίλους σας την αληθινή εμπειρία της στιγμής και όχι αυτή που θα θέλατε να είναι. Μερικές φορές, η αλήθεια ακόμα και αν δεν είναι τέλεια είναι πιο όμορφη.

Μην το παρακάνετε με τις λεζάντες
Βάλτε λόγια κάτω από τις φωτογραφίες σας μονάχα αν έχουν κάτι ενδιαφέρον να πουν, να περιγράψουν. Αποφύγετε τις κλισέ προτάσεις. Να είστε δημιουργικοί με τις λέξεις.

Τα social media δεν είναι το νέο "τηλέφωνο στη μαμά"
Καλά τα post και τα share στους λογαριασμούς σας, αλλά πάρτε και κανένα τηλέφωνο τη μάνα και τους φιλους σας. Ακόμα και αν δεν θέλετε να χρεωθείτε στο τηλέφωνο υπάρχουν τα mail και το viber.  Μη τα ισοπέδωσουμε και κι όλα. H μαμά σας ακόμα προτιμά ένα τηλέφωνο από ένα poke στο facebook.

Μην είστε προβλέψιμοι
Πηγαίνοντας στη Ρώμη, το ότι εκεί υπάρχει η Fontana di Trevi δεν είναι είδηση. Μη ανεβάσετε αυτό το συντριβάνι, υπάρχουν τόσο πολλά εκεί.  Με άλλα λόγια, εξερευνήστε τους προορισμούς που επισκέπτεστε και μην είστε τόσο προβλέψιμοι. Μοιράστείτε κάτι διαφορετικό, κάτι πρωτότυπο. Τα αξιοθέατα υπάρχουν στους ταξιδιωτικούς οδηγούς.
Μην υποκύπτετε στο πυρετό των hashtags
 Η μάστιγα των hashtags. Φανταστείτε την εικόνα ενός τέλειου ηλιοβασιλέματος με 50 διαφορετικά hashtags από κάτω. Το φανταστήκατε; Θυμηθήκατε ότι το έχετε κάνει κιόλας; Μην το ξανακάνετε. Γίνετε λάτρεις του less is more και σε αυτή τη φέτα της ζωής σας. Επιλέξτε τα πιο σωστά hashtags.

Μη θυμάστε όλο το ταξίδι μέσα από μια οθόνη
Μη γίνει το smart phone ή η κάμερα σας το τρίτο σας μάτι. Νιώστε, δείτε, απολαύστε και χωρίς τα γρήγορα κλικ τους. Χωρίς να ψάχνετε το επόμενο ανοιχτό wifi. Είστε ταξίδι, ζήστε το παραδοσιακά με τον εαυτό και τους ανθρώπους που είστε μαζί. Επικοινωνήστε λίγο περισσότερο με τους ντόπιους και τον ίδιο προορισμό και λιγότερο με τους διαδικτυακούς σας φίλους. Αν σας φαίνεται όλο αυτό δύσκολο την επόμενη φορά που θα βρεθείτε μπροστά σε κάτι πάρα πολύ όμορφο μετρήστε μέχρι το 20 πριν βγάλετε το κινητό ή την κάμερα σας από την τσέπη σας. Κάντε like πρώτα εσείς σε αυτό που έχετε μπροστά σας.

Μη ξεχνάνε να μοιράζεστε τις εμπειρίες σας με το Art Travel
Λατρεούμε να σας βλέπουμε στους δρόμους, σε πλατείες, σε όμορφα ηλιοβασιλέματα, σε αξέχαστε νύχτες, να ζείτε τα ταξίδια σας. Για αυτό ανεβάστε τις φωτογραφίες και μην ξεχνάτε το δικό μας hashtag. #Arttravelgr. Στείλτε μας στο μαιλ contact@arttravel.gr τις ανακαλύψεις σας.

Tags:συμβουλές social media 

Προηγούμενο

10 tips για να μείνετε υγιείς στα ταξίδια σας

Επόμενο

Τι να μην μεταφέρετε στη βαλίτσα