10 τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγετε όταν ταξιδεύετε

Όσο δύσκολο κι αν είναι για τους λάτρεις του φαγητού, σε πολλές περιπτώσεις όταν ταξιδεύετε στο εξωτερικό θα χρειαστεί να πείτε «όχι» σε ορισμένα τρόφιμα και εδέσματαπροκειμένου να επιστρέψετε με καλές μόνο αναμνήσεις. Ιδού μια λίστα με 10 τρόφιμα τα οποία πρέπει να αντιμετωπίζετε με προσοχή στα ταξίδια σας.


Τρόφιμα από μπουφέ

Τα φαγητά σε μπουφέ μένουν πολλές φορές αφύλακτα για ώρες. Κάποιοι μπορεί να βήχουν ή να φτερνίζονται πάνω από αυτά ή να τα αγγίζουν με άπλυτα χέρια. Επιπλέον υπάρχει το θέμα της θερμοκρασίας: τα ζεστά φαγητά πρέπει να παραμένουν ζεστά, ενώ τα κρύα πρέπει να παραμένουν στο ψυγείο για να μην αναπτυχθούν βακτήρια. Καλό είναι λοιπόν να μείνετε μακριά από μπουφέδες που δεν σας γεμίζουν το μάτι.



Μη παστεριωμένα γαλακτοκομικά
Σύμφωνα με τον Αμερικανικό Οργανισμό Ελέγχου Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), η κατανάλωση μη παστεριωμένου γάλατος ή μη παστεριωμένων γαλακτοκομικών προϊόντων, όπως το τυρί ή το παγωτό, είναι 150 φορές πιο πιθανό να προκαλέσει ασθένειες σε σχέση από τη χρήση παστεριωμένων προϊόντων. Η παστερίωση σκοτώνει τη σαλμονέλα, το E. coli και άλλα επιβλαβή βακτήρια που μπορεί να βρίσκονται στο νωπό γάλα.



Ωμά ψάρια και οστρακοειδή
Μπορεί πολλοί να τα θεωρούν νόστιμα, αλλά αρκετές φορές αποτελούν και πηγή μερικών σοβαρών ασθενειών. Για παράδειγμα, η anisakiasis είναι μια παρασιτική λοίμωξη που προκαλείται από την κατανάλωση ωμού ψαριού. Η δηλητηρίαση από οστρακοειδή μπορεί να έχει συμπτώματα παράλυσης ή αμνησίας.



Κρέας που δεν έχει μαγειρευτεί καλά
Το ελαφρώς ψημένο κρέας είναι συχνά νόστιμο. Ωστόσο πρέπει να το σκεφτείτε καλά πριν το παραγγείλετε αν δεν είστε 100% σίγουροι για την πορεία του από το αγρόκτημα στο τραπέζι. Οι ειδικοί στην ασφάλεια τροφίμων συνιστούν το μαγείρεμα του κρέατος σε μια εσωτερική θερμοκρασία 70 βαθμών Κελσίου.

Δείτε τη συνέχεια του άρθρου στο Art Table.

Tags:συμβουλές 

Προηγούμενο

Στο Λονδίνο με παιδιά

Επόμενο

Σίγουρα δεν είχατε σκεφτεί αυτό τον τρόπο για να εντοπίζετε τη βαλίτσα σας!