Τα καλύτερα translate apps για ταξιδιώτες


Πόσοι από εμάς υποσχόμαστε στην αρχή κάθε χρονιάς να μάθουμε μια νέα γλώσσα και πόσο απογοητευόμαστε κάθε φορά που πρέπει να ταξιδέψουμε σε ένα προορισμό που μιλάει αυτή την γλώσσα; Ή πόσες και πόσες φορές πριν από κάθε ταξίδι δε σημειώνουμε τις βασικές λέξεις της χώρας που πιστεύουμε ότι θα χρειαστούμε; Πλέον, δεν χρειάζεται να ανησυχούμε πολύ.  Υπάρχουν πολλές εφαρμογές που μπορούμε να κατεβάσουμε στο smart phone ώστε να μην έχουμε τέτοια άγχη. Κατεβάζοντας αυτά τα apps με μερικά κλικ έχουμε ολόκληρες προτάσεις σχεδόν σε όλες τις γλώσσες του πλανήτη. Κάποια από αυτά μπορούν να μας βγάλουν από τη δύσκολη θέση όταν πρέπει να διαβάσουμε μια πινακίδα, ένα μενού σε ένα εστιατόριο που το προσωπικό δεν μιλάει αγγλικά ή να παραγγείλουμε σωστά το  καφέ μας. Παρακάτω ακολουθούν μερικά από τα αγαπημένα του Art Travel translate apps.

1. Google Translate  (Δωρεάν για iOS, Android)
Ίσως το πιο δημοφιλές υποστηρίζει περισσότερες από 90 γλώσσες του πλανήτη. Δεν είναι τέλειο, αλλά είναι ένα από τα καλύτερα και τα πιο αξιόπιστα του είδους. Μας αρέσει για τη δυνατότητα να διαβάσει πινακίδες σε πραγματικό χρόνο απλώς στρέφοντας τη φωτογραφική μηχανή του κινητό μας προς το κείμενο .

2. Languages  ($2.99 για iOS)
Μια  απλή στη χρήση της εφαρμογή με 12 διαφορετικές γλώσσες οι οποίες είναι διαθέσιμες ακόμη και όταν είστε offline (εκτός δικτύου δηλαδή). Υποστηρίζει πολύ ικανοποιητικά ισπανικά, γερμανικά , γαλλικά, ιταλικά , ολλανδικά , πορτογαλικά και σουηδικά .

3. iTranslate (δωρεάν για iOS, Android)
Το iTranslate είναι μια από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές μετάφρασης και υποστηρίζει περισσότερες από 90 γλώσσες. Ιδιαίτερη χρήσιμη είναι για όσους ταξιδεύουν στην Ασία μιας και μπορεί να λατινικοποιεί κινέζικα και ιαπωνικά ιδεογράμματα.


4. iTranslate Voice 2 ($4.99 για iOS)
Με αυτό στο κινητό σας μπορεί κανείς να εκφωνεί μια πρόταση και αυτή να μεταφράζεται στη γλώσσα της επιλογή σας. Είναι φοβερά εύκολη στη χρήση αυτή η εφαρμογή και είναι αυτό το κύριο χαρακτηριστικό της που συναντά κανείς στα σχόλια των χρηστών της. Ενώ, το ακόμα πιο φανταστικό είναι πως μπορεί να σας επιτρέψει τη σύνδεση μέσω Bluetooth με τη συσκευή ενός ντόπιου και να μιλάτε μεταξύ σας, να συνεννοείστε μιλώντας ο καθένας την δική του γλώσσα.

Tags:translate app 

Προηγούμενο

Φοβάστε στο αεροπλάνο;

Επόμενο

Λάθη που πρέπει να αποφύγετε όταν κλείνετε ένα ξενοδοχείο.