Πρώτη φορά στο αεροπλάνο με μωρό;

Ετοιμάζεστε να κάνετε το πρώτο ταξίδι με το μωρό σας με αεροπλάνο; Και αυτό είναι κάτι που σας τρομάζει; Δε  χρειάζεται. Θα τα καταφέρετε αρκεί να έχετε κάνει μια σωστή και έξυπνη προετοιμασία.

1.    Κάντε νωρίς check in, οι περισσότερες αεροπορικές εταιρίες προνοούν για αυτό και δίνουν προτεραιότητα σε γονείς.
2.     Αναζητήστε την  fast line, την ουρά δηλαδή του ελέγχου όπου εξυπηρετούνται γονείς και άλλες ειδικές κατηγορίες επιβατών έτσι ώστε να γλιτώσετε ταλαιπωρία και επιπλέον κούραση του μωρού σας.
3.    Κρατήστε καλού κακού το καρότσι στο αεροδρόμιο. Μη το βάζετε με τις αποσκευές γιατί σε περίπτωση καθυστέρησης το μωρό σας θα κοιμηθεί άνετα, δεν θα κουραστεί και κατ’ επέκταση δε θα γκρινιάζει κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας. Αν σας αγχώνει το πώς θα το βάλετε μέσα στο αεροπλάνο τότε μην ανησυχείτε οι αεροσυνοδοί θα χαρούν πολύ να βοηθήσουν.
4.    Ετοιμάστε τη δική του χειραποσκευή με παιχνίδια, αγαπημένα του αντικείμενα, διάφορα σνακ (ανάλογα με την ηλικία του) και οτιδήποτε πιστεύετε ότι μπορεί να κάνει το ταξίδι του πιο ευχάριστο. Σε μεγαλύτερες ηλικίες τα tablets και τα ηλεκτρονικά κάνουν θαύματα.
5.    Προσπαθήστε –ξέρουμε ότι δεν είναι πάντα εφικτό- να επιλέξετε μια πτήση στις ώρες που φυσιολογικά κοιμάται.
6.    Τα μωρά μέχρι 2 ετών δεν πληρώνουν εισιτήριο. Ωστόσο αν έχετε ένα πολύ μεγάλο ταξίδι μπροστά σας και έχετε την δυνατότητα αγοράστε ένα κανονικό εισιτήριο και προσαρμόστε ένα πτυσσόμενο παιδικό κάθισμα.
7.    Κατά την προσγείωση και την απογείωση επειδή υπάρχει περίπτωση να νιώσει κάποιο πόνο στα αυτάκια του αν είναι πολύ μωρό καλό είναι εκείνη την ώρα είτε να το θηλάσετε, είστε να το ταΐζετε με το μπιμπερό του ή να έχετε τη μπιμπίλα του εύκαιρη. Στα μεγαλύτερα παιδιά μια τσίχλα ή ένα σνάκ κάνουν επίσης πολύ καλή δουλειά.
8.    Αν το μωρό χρειαστεί άλλαγμα ζητήστε τη βοήθεια και τη καθοδήγηση του προσωπικού.
9.    Ζητήστε συμβουλές από το παιδίατρο σας μήπως τυχόν σας προτείνει κάποια φάρμακα που θα αποτρέψουν τα συμπτώματα της ναυτίας.

Προσέξτε όλα τα παραπάνω και καλό σας ταξίδι.

Tags:συμβουλές μωρό αεροπλάνο 

Προηγούμενο

Τα καλύτερα sites και apps για να βρείτε φτηνά ξενοδοχεία

Επόμενο

7 «μυστικά» για το φαγητό στο αεροπλάνο