Τι να μην φοράτε στα ταξίδια σας

Μια από τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να περάσετε καλά στα ταξίδια σας είναι να παραμείνετε ασφαλείς. Και πώς θα το καταφέρετε; Ταξιδέψτε ως ταξιδιώτες και όχι ως τουρίστες που προκαλούν με το ντύσιμό τους. Δείτε όλα όσα δεν πρέπει να βάλετε στη βαλίτσα.


Οτιδήποτε μπορεί να προσβάλει τη θρησκεία
Έχετε υπόψη ότι όταν επισκέπτεστε χώρες με αυστηρούς περιορισμούς στην ενδυμασία, όπως είναι οι μουσουλμανικές χώρες, θα πρέπει να ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες. Για παράδειγμα, οι γυναίκες θα πρέπει να ξεχάσουν κοντές φούστες, σορτς, κοντομάνικες μπλούζες και αποκαλυπτικά μπλουζάκια και φορέματα. Οι άνδρες επίσης, θα πρέπει να αποφεύγουν σορτς ή αμάνικα μπλουζάκια. Την ίδια προσοχή στη σεμνή ενδυμασία θα πρέπει να δίνετε όταν επισκέπτεστε θρησκευτικούς χώρους, οποιασδήποτε θρησκείας. 

Φανταχτερά κοσμήματα
Ποτέ μην φοράτε ακριβά ή φανταχτερά κοσμήματα όταν ταξιδεύετε. Φροντίστε να μην τραβάτε την προσοχή επίδοξων ληστών με την εμφάνισή σας αλλιώς υπάρχει ο κίνδυνος να χάσετε πολύτιμα αντικείμενα. Άλλωστε, στα ταξίδια μετράει η άνεση και ασφάλεια και όχι το να εντυπωσιάσετε τους γύρω σας!

Αθλητικά ή ανοιχτά παπούτσια
Μπορεί να σας φαίνεται παράξενο αλλά σε πολλές χώρες αθλητικά παπούτσια φορούν μόνο όσοι αθλούνται. Για παράδειγμα, αν φοράτε λευκά παπούτσια τένις μην απορήσετε αν σας κοιτάξουν περίεργα στην Ιταλία ή τις ισπανόφωνες χώρες. Προτιμήστε άνετα δερμάτινα παπούτσια για τις βόλτες σας και φροντίστε να τα διατηρείτε καθαρά και γυαλισμένα. Επιπλέον, θα πρέπει να αποφεύγετε τις σαγιονάρες και τα παπούτσια με εκτεθειμένα τα δάχτυλα των ποδιών τόσο (εκτός κι αν πηγαίνετε στην παραλία) για λόγους υγιεινής αλλά και για να αποφεύγετε τα τσιμπήματα εντόμων.

Σορτς
Μπορεί το καλοκαίρι άνδρες και γυναίκες να λατρεύουμε τα σορτς, υπάρχουν λαοί όμως όπως οι Βιετναμέζοι και οι Ινδονήσιοι που δεν τα συνηθίζουν στις βόλτες τους στην πόλη. Επιλέξτε τα μόνο αν επισκέπτεστε παραλία, πάρκο ή κάνετε κάποιο σπορ.

Ρούχα με θρησκευτικά ή εθνικά σύμβολα
Μια καλή ιδέα θα ήταν να αφήσετε εκτός βαλίτσας ρούχα με αθλητικά, θρησκευτικά ή στρατιωτικά σύμβολα, σημαίες αλλά και βρισιές. Δεν υπάρχει λόγος να προκαλέσετε οποιαδήποτε διένεξη – ακόμα και για το ποδόσφαιρο – όταν βρίσκεστε στο εξωτερικό. 

Έντονα χρώματα
Μπορεί να αγαπάτε τα έντονα χρώματα αλλά μήπως δεν συμβαίνει το ίδιο και στον προορισμό σας; Ως ταξιδιώτες, σκοπός του ταξιδιού σας είναι να γίνετε ένα με τους ντόπιους και όχι να ξεχωρίζετε σαν τη μύγα μέσα στο γάλα, όπως οι κλασικοί τουρίστες. Έτσι, αφήστε εκείνη την πρωτότυπη φωσφοριζέ μπλούζα στο σπίτι.

Λάθος χρώματα
Πριν επισκεφτείτε μια χώρα, καλό θα ήταν να ενημερωθείτε για τα χρώματα που συνηθίζουν να φορούν σε διάφορες περιστάσεις. Για παράδειγμα, σε αντίθεση με το δυτικό κόσμο, στην πολλά μέρη της Ασίας το λευκό αποτελεί πένθιμο χρώμα. Επιπλέον, αποφύγετε το μαύρο ή το μπλε στην κεντρική Αφρική καθώς θεωρείτε ότι προσελκύουν τις μύγες τσε-τσε.

Φωτογραφικές μηχανές
Εκτός κι αν είστε επαγγελματίες φωτογράφοι σε επαγγελματικό ταξίδι, φροντίστε να μην κυκλοφορείτε συνεχώς με μια φωτογραφική μηχανή κρεμασμένη στο λαιμό σας. Τίποτα δεν προδίδει ότι είστε “τουρίστας” περισσότερο από αυτό! Άλλωστε, δεν θα θέλατε να γίνετε σαν τους Γιαπωνέζους τουρίστες που κρέμονται στα βράχια της Οίας με τη φωτογραφική μηχανή στο λαιμό περιμένοντας το πολυπόθητο ηλιοβασίλεμα! Βγάλτε όσες φωτογραφίες χρειάζεστε και μετά τοποθετήστε τη φωτογραφική μηχανή στην τσάντα σας. 

Tags:συμβουλές tips 

Προηγούμενο

Γιατί πονάνε τα αυτιά σας κατά την προσγείωση;

Επόμενο

Πώς θα επιλέξετε την καλύτερη θέση στο αεροπλάνο;