Πώς θα αποφύγετε τις ουρές στα αξιοθέατα

Σε κάθε ταξίδι σημειώνουμε όλα όσα θα θέλαμε να επισκεφθούμε: μουσεία, διάσημα αξιοθέατα ή πολυφωτογραφημένες γειτονιές. Το θέμα είναι πως όλοι οι επισκέπτες θα έχουν κάνει το ίδιο. Αυτά είναι μερικά tips για να αποφύγετε το συνωστισμό! 


Οργανώστε μια βραδινή επίσκεψη στο μουσείο
Ο καλύτερος τρόπος να αποφύγετε τις ορδές τουριστών που στέκονται μπροστά σε διάσημα γλυπτά ή πίνακες είναι να επισκεφθείτε το μουσείο το βράδυ. Άλλωστε, πολλά από τα διασημότερα μουσεία όχι μόνο διοργανώνουν ειδικές βραδινές ξεναγήσεις αλλά συχνά θα πετύχετε και μειωμένα εισιτήρια!

Ξυπνήστε πρωί
Ναι, η αλήθεια είναι ότι όλοι θα θέλαμε να χουζουρεύουμε στην άνεση του κρεβατιού μας και να απολαύσουμε το πρωινό του ξενοδοχείου όσο πιο αργά γίνεται, αλλά έτσι θα χάσουμε την πραγματική εικόνα της πόλης. Νωρίς το πρωί οι ντόπιοι πάνε στις δουλειές τους, κάνουν τα ψώνια στις υπαίθριες αγορές και οι γραφικές γειτονιές δεν έχουν γεμίσει ακόμα με τα γκρουπ των τουριστών που όσο περνάει η ώρα καταλαμβάνουν κάθε εκατοστό τους. Σηκωθείτε νωρίς, περπατήστε τις και πιάστε τραπεζάκι στα κουκλίστικα cafe για να δείτε τη πραγματική ζωή του τόπου να εκτυλίσσεται γύρω σας.

Ξεχάστε το ασανσέρ
Μπορεί να είναι ο πιο εύκολος τρόπος να ανεβείτε σε κάποιο αξιοθέατο για να θαυμάσετε τη θέα από ψηλά αλλά το ίδιο σκέφτονται και οι εκατοντάδες τουρίστες που σχηματίζουν ατελείωτες ουρές περιμένοντας το ασανσέρ. Πάρτε μια βαθιά ανάσα και ανεβείτε με τις σκάλες στο ρυθμό που εσείς αντέχετε. Η θέα θα σας αποζημιώσει. 
 
Προαγοράστε το εισιτήριο
Αν πρόκειται να επισκεφθείτε πρώτη φορά το Λονδίνο, τότε σίγουρα θα βρίσκεται στη λίστα σας μια επίσκεψη στο Μαντάμ Τισό ή στο London Eye. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να αγοράσετε από πριν ηλεκτρονικά το εισιτήριό σας ορίζοντας και την ώρα που επιθυμείτε να τα επισκεφθείτε. Έτσι, όχι μόνο θα προσπεράσετε τις ουρές αλλά θα πετύχετε και καλύτερη τιμή εισόδου. Συχνά, μάλιστα, υπάρχουν και συνδυαστικά εισιτήρια για δύο ή περισσότερα αξιοθέατα ή μουσεία!

Προμηθευτείτε το πάσο της πόλης
Όλες οι μεγάλες πόλεις διαθέτουν κάρτες 2, 3 και περισσότερων ημερών που σας εξασφαλίζουν δωρεάν μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς και δωρεάν είσοδο ή μεγάλες εκπτώσεις στα σημαντικότερα αξιοθέατα. Εννοείται ότι οι κάτοχοι των καρτών αυτών δεν περιμένουν ποτέ στις ουρές!

Αποφύγετε τις ώρες αιχμής
Για να ανεβείτε στην Ακρόπολη ή να μπείτε στη Sagrada Familia χωρίς να ταλαιπωρηθείτε θα πρέπει να φτάσετε πριν ή μετά τα τουριστικά γκρουπ. Φροντίστε δηλαδή να βρίσκεστε εκεί ή νωρίς το πρωί ή λίγη ώρα πριν το κλείσιμο για να τα απολαύσετε όσο το δυνατόν πιο ήσυχα. Για παράδειγμα, μπορεί η Οία να φημίζεται για το ηλιοβασίλεμά της αλλά έχετε υπόψη τι συμβαίνει εκεί κάθε απόγευμα; Εκατοντάδες τουρίστες συνωστίζονται με τις κάμερες σε ετοιμότητα για την πολυπόθητη βουτιά του ήλιου στη θάλασσα. Περπατήστε στην Οία το πρωί, για παράδειγμα, και απολαύστε το ηλιοβασίλεμα από άλλο σημείο του νησιού. Είναι εξίσου πανέμορφο και πολύ πιο ρομαντικό χωρίς τα πλήθη γύρω σας!

Κάντε οργανωμένη ξενάγηση
Τα επίσημα τουρ είναι μια καλή λύση που όχι μόνο θα σας εξασφαλίσει περισσότερες πληροφορίες για κάθε αξιοθέατο ή έργο τέχνης σε μουσείο και θα παρακάμψει και τις τεράστιες ουρές.

Tags:tips συμβουλές 

Προηγούμενο

Τα καλύτερα translate apps για ταξιδιώτες

Επόμενο

8 συμβουλές για να μην ενοχλείτε.