8 βαρετά πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν από κάθε ταξίδι

Η περιπέτεια ξεκινάει από τη στιγμή που το αεροπλάνο απογειωθεί, αλλά για να πάνε όλα καλά, για να γλιτώσετε χρόνο, δυσάρεστες εκπλήξεις και χρήματα, υπάρχουν κάποια-ίσως βαρετά-πράγματα που πρέπει να κάνετε μια ή δυο ημέρες πριν το ταξίδι σας. Μην τα λησμονείτε Φτιάξε αντίγραφα
Μπορεί να ακούγετε υπερβολικό αλλά καλό είναι στο ταξίδι σας να μην κουβαλάτε παντού μαζί σας τα επίσημα έγγραφα σας, αλλά φωτοτυπίες αυτών. Αποθηκεύστε τα πρωτότυπα και σε ασφαλές μέρος ώστε σε περίπτωση που χάσετε κάτι κατά την διάρκεια του ταξιδιού να ξέρετε ότι θα έχετε την ταυτότητα σας. 

Ενημερώστε την τράπεζά σας. 
Κάντε ένα τηλέφωνο στην τράπεζα σας για να τους ενημερώσετε για το ταξίδι σας-ιδιαίτερα αν είναι στο εξωτερικό. Υπάρχουν πολλές υπηρεσίες τις οποίες μπορείτε να ενεργοποιήσετε σε περίπτωση που εντοπιστούν από τα κεντρικά της τράπεζας ασυνήθιστες κινήσεις στο λογαριασμό σας. 

Ενημερωθείτε για τις χρεώσεις κινητής τηλεφωνίας
Επικοινωνήστε με την εταιρεία της τηλεφωνικής σου σύνδεσης και ενημέρωσε ότι πρόκειται να ταξιδέψετε στο εξωτερικό. Όλες οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας συνεργάζονται με παρόχους του εξωτερικού και θα ενημερώσουν για τις χρεώσεις και τα προγράμματα που μπορείτε να αποκτήσετε. Για να έχετε επίσης το κεφάλι σας ήσυχο κλείστε την περιαγωγή δεδομένων στο κινητών σας για να αποφύγετε τυχόν υπερχρεώσεις 

Αποστηθίστε μερικές φράσεις κλειδιά από την επίσημη γλώσσα της περιοχής που επισκέπτεστε. 
Εκτός του ότι θα σας βοηθήσει στην επικοινωνία, οι ντόπιοι θα εκτιμήσουν την προσπάθεια, θα σας συμπαθήσουν και θα σας δώσουν περισσότερες πληροφορίες, θα σας εμπιστευτούν και δικά τους μυστικά. 

Κάντε κράτηση εισιτηρίων 
Ναι, είναι ωραίο να λειτουργείτε αυθόρμητα στα ταξίδια, να μην έχετε πρόγραμμα, αλλά καλό είναι να κάνετε ένα mini προγραμματισμό. Αυτό θα σας επιτρέψει να μπορείτε να κλείσετε εισιτήρια (σε μουσεία, αξιοθέατα, εισιτήρια από και προς το αεροδρόμιο) online εξασφαλίζοντας καλύτερες τιμές, αλλά και εξοικονόμηση χρόνου. 

Τσεκάρετε τον καιρό
Μην αρχίσετε να φτιάχνετε βαλίτσα αν δεν τσεκάρετε πρώτα τον καιρό της πόλης και της χώρας που επισκέπτεστε. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα κατεβάστε στο κινητό μας (αν δεν έχει ήδη) εφαρμογή πρόγνωσης του καιρού ώστε να ξέρετε κάθε στιγμή πότε πχ θα ρίξει μια μικρή μπόρα. 

Η πρώτη ημέρα είναι καθοριστική 
Αν είστε φαν του αυθόρμητου ταξιδιού, θα συμφωνήσουμε και εμείς. Όμως σας συμβουλεύουμε να οργανώσετε την πρώτη σας ημέρα στην πόλη που θα βρεθείτε ιδιαίτερα αν την επισκέπτεστε για πρώτη φορά. Έτσι, θα γλιτώσετε πολύ χρόνο από την πρώτη αυτή αναγνωριστική ημέρα και θα έχετε την ευκαιρία να προσαρμοστείτε πιο γρήγορα. Επίσης, καλό θα είναι να ξέρετε πως θα πάτε από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο σας και να εχετε μαζί σας ένα χάρτη τον οποίο θα έχετε μελετήσει πριν. 
 
Μη τρώτε και πίνετε στο τυφλά
Αφού φτιάξετε τη βαλίτσα, μελετήσετε το χάρτη σας και βρείτε πως θα πάτε στο ξενοδοχείο σας, θα πρέπει να κάνετε και μια μικρή λίστα με το που θα φάτε και που θα πιείτε το καφέ σας. Και που θα βρείτε όλα αυτά; Εκτός του ότι βρίσκεστε στο σωστό site στο Art Travel όπου μπορείτε να βρείτε τις καλύτερες διευθύνσεις για φαγητό, το αδερφάκι του  Arttravel, το Arttable.gr έχει συγκεντρωμένα ανά προορισμό τις καλύτερες διευθύνσεις για εστιατόρια, cafe και street food. 


Αν τα έχετε κάνει όλα αυτά σίγουρα όλα τα πάνε καλύτερα!!!

Tags:συμβουλές travel tips 

Προηγούμενο

Πως να βρείτε ταξί στις αγαπημένες σας πόλεις

Επόμενο

Οδηγός επιβίωσης: Συνάχι στο αεροπλάνο